Mr. Bojangles Skrevet 15. april 2007 Del Skrevet 15. april 2007 Ok, litt tricky emnetittel, men det er natt og [sett inn unnskyldning her]. Alltid når jeg er på en gård, eller hos folk som har høner i hagen eller småbruk, har jeg problemer med å drikke fersk melk eller egg som kommer fra gården. Tanken på det virker bare ekkel, siden det ikke har gjennomgått noen kvalitetskontroll og at det kommer rett fra gården, gjør meg uvell. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har vært slik hele livet. Når jeg handler melk i butikken tenker jeg ikke over at det er laget av gress og annet som kuen spiser, og at det er klemt ut av brystene på en skitten ku. Da er det bare melk. Noen andre som sliter med det samme? Vi kan jo ta en gårdsmat vs. butikkmat med det samme. Lenke til kommentar
Skarstard Skrevet 15. april 2007 Del Skrevet 15. april 2007 (endret) Tja, jeg drikker begge deler, men foretrekker homogenisert melk. Eggene man før kjøpt i butikken er akkurat slik som da de kom ut av stussen på høna. Endret 15. april 2007 av Skarstad Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 15. april 2007 Del Skrevet 15. april 2007 (endret) Melk burde pasteuriseres uansett. Det eggproblemet ditt skjønner jeg derimot mindre av. Hva er det som tynger? Det er jo ikke noe forskjell på det egget du spiser på gården og det du får i butikken. Det på gården vil faktisk være bedre. Endret 15. april 2007 av ^fmj Lenke til kommentar
Deadringer Skrevet 15. april 2007 Del Skrevet 15. april 2007 Gårsegg har jeg aldri hatt noe imot. De er alltid diggbare. Melk ala det der har jeg aldri smakt. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 15. april 2007 Del Skrevet 15. april 2007 (endret) Spiser bare gårdsegg her, kjøper på Rema 1000, lokal kar som leverer. Aldri tenkt på at et egg, kan være noe annet enn et egg. Endret 15. april 2007 av ^fmj Lenke til kommentar
Carl M Skrevet 15. april 2007 Del Skrevet 15. april 2007 Ja takk til homogenisering, pasteurisering og gjennomlysing. Lenke til kommentar
Mr. Bojangles Skrevet 15. april 2007 Forfatter Del Skrevet 15. april 2007 Gårdseggene liker jeg bare ikke, vet ikke hvorfor. De er ofte litt mindre og litt beige/brune i fargen og gjerne litt varme siden bonden akkurat har tatt dem inn. Lenke til kommentar
Skarstard Skrevet 15. april 2007 Del Skrevet 15. april 2007 Gårdseggene liker jeg bare ikke, vet ikke hvorfor. De er ofte litt mindre og litt beige/brune i fargen og gjerne litt varme siden bonden akkurat har tatt dem inn. 8394441[/snapback] Så du liker de råe eggene dine kalde du, altså? Lenke til kommentar
Mr. Bojangles Skrevet 15. april 2007 Forfatter Del Skrevet 15. april 2007 Gårdseggene liker jeg bare ikke, vet ikke hvorfor. De er ofte litt mindre og litt beige/brune i fargen og gjerne litt varme siden bonden akkurat har tatt dem inn. 8394441[/snapback] Så du liker de råe eggene dine kalde du, altså? 8394450[/snapback] Liker ikke råe egg i det hele tatt, men når jeg tilbereder dem. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Råe egg smaker egentlig veldig lite, fettet i plommen er visst heller ikke så skadelig som først antatt (etter hva man leser, hvis man skal tro på det da). Lenke til kommentar
PlatinumFlyer Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Er det ikke slik, at eftersom vi har saa mye landbrukssubsidier i Norge, at en bonde faar mer betalt for en liter melk enn hva den koster i butikken? Lenke til kommentar
Skarstard Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Er det ikke slik, at eftersom vi har saa mye landbrukssubsidier i Norge, at en bonde faar mer betalt for en liter melk enn hva den koster i butikken? 8394709[/snapback] Nei. Lenke til kommentar
theoriginalAidskake Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Gårsegg har jeg aldri hatt noe imot. De er alltid diggbare. Melk ala det der har jeg aldri smakt.8394333[/snapback] Indeed. Vi kjøper alltid fra frittgående hjemme. Vet ikke om det kvalifiseres som gårsegg. Gårsmelk kan jeg ikke huske å ha smakt. Lenke til kommentar
aurstad Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Gårdsmelk har jeg alltid syntes har vært digg, men det er vel litt fordi det er ganske sjeldent jeg får sjansen til å drikke det. Er noe spesielt med råvarer som ikke har vært igjennom mange maskiner og bearbeidetet i alle bauger og kanter.. litt sånn back to nature Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Har drukke mjølk frå tanken i store delar av livet mitt og den smakar betre enn butikkmjølka, det er heilt sikkert. Lenke til kommentar
Battone Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Jupp, lar aldri muligheten til å sutte på jura til kua gå fra meg om jeg får muligheten. Den varme gode følelsen, å kjenne det sildre ned halsen Lenke til kommentar
toazty Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 herregud, off... de bildene skal bli vanskelig å få ut av hodet nå.. hehe menne, han som sa at han ikke likte at egga va varme, lol , Lenke til kommentar
mummi-pappa Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Jeg bor på gård, og her driver vi økologisk Vi har bare kyr, og melka er utrolig god! Foretrekker nok gårdsmelk foran butikkmelk ja! Lenke til kommentar
Forumforumforum Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Eggene man før kjøpt i butikken er akkurat slik som da de kom ut av stussen på høna. 8394162[/snapback] Er nok større sjangs for å finne klumper, og blod i et egg som kommer rett fra høna enn ett som kommer fra butikken. Lenke til kommentar
Thorsen Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Eggene man før kjøpt i butikken er akkurat slik som da de kom ut av stussen på høna. 8394162[/snapback] Er nok større sjangs for å finne klumper, og blod i et egg som kommer rett fra høna enn ett som kommer fra butikken. 8397099[/snapback] Ser egentlig ikke problemet med dette heller, finner man noe sånt kaster man det bare og tar et nytt... ikke noe mer hokus pokus. Har selv ingen problemer verken med det ene eller det andre, men i og med at jeg ikke er oppvokst på gård syns jeg jo at det er en litt "rar og anderledes" smak på "gårdsmelk", men ikke noe annet en at den smaker anderledes enn hva jeg er vant med. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå