isg Skrevet 15. april 2007 Del Skrevet 15. april 2007 Hei! Kan noen hjelpe meg med denne oppg? Gjæring av druesukker (C_6H_12O_6) gir hovedsaklig produktene etanol og karbondioksid. Dette er en anaerob rx. C_6H_12O_6 ->2C_2H_5OH + 2CO_2 Regn ut hva druesukkerkonsentrasjonen i en druesaft minst må være for at en vin, etter å ha gjæret helt ut, skal inneholde 10 masseprosent etanol. På forhånd takk Lenke til kommentar
pr1nc3ss Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 oi. Den oppg har jeg gjort ^^, Kan poste den senere i dag, sitter i fransktime nå. Lenke til kommentar
pr1nc3ss Skrevet 16. april 2007 Del Skrevet 16. april 2007 Okei. Nå skal jeg prøve å forklare. Reaksjonslikning: C_6H_12O_6 > 2C_2H_5OH + 2CO_2 Anta at du har 100g drikke. 10 masseprosent etanol blir da 10g etanol. Regn ut stoffmengde etanol: n = 10g/(46,06 g/mol) = 0,22 mol 1 mol C_6H_12O_6 <-> 2 mol C_2H_5OH dvs. at vi må starte med minst 0,11 mol druesukker for å lage 0,22 mol etanol. Regn ut massen til druesukkeret: 0,11 mol * 180,18 g/mol = 19,8 g 19,8 g druesukker av 100g drikke vil si at saften må inneholde ca 20 masseprosent druesukker. Håper du skjønte det 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå