Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

2kj energi og redoksrx


Anbefalte innlegg

Hei! Kan noen hjelpe meg med denne oppg?

 

Gjæring av druesukker (C_6H_12O_6) gir hovedsaklig produktene etanol og karbondioksid. Dette er en anaerob rx.

 

C_6H_12O_6 ->2C_2H_5OH + 2CO_2

 

Regn ut hva druesukkerkonsentrasjonen i en druesaft minst må være for at en vin, etter å ha gjæret helt ut, skal inneholde 10 masseprosent etanol.

 

 

 

På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Okei. Nå skal jeg prøve å forklare.

 

Reaksjonslikning: C_6H_12O_6 > 2C_2H_5OH + 2CO_2

 

Anta at du har 100g drikke. 10 masseprosent etanol blir da 10g etanol.

 

Regn ut stoffmengde etanol:

n = 10g/(46,06 g/mol) = 0,22 mol

 

1 mol C_6H_12O_6 <-> 2 mol C_2H_5OH

dvs. at vi må starte med minst 0,11 mol druesukker for å lage 0,22 mol etanol.

 

Regn ut massen til druesukkeret:

0,11 mol * 180,18 g/mol = 19,8 g

 

19,8 g druesukker av 100g drikke vil si at saften må inneholde ca 20 masseprosent druesukker.

 

Håper du skjønte det :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...