Gå til innhold

Lov med slange som husdyr?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Slange blir nok merket, men skilpadde derimot. Det gir de faen i

8393462[/snapback]

 

Feil. Har du skilpadde uten lov så kan du risikere samme straff som om du hadde en annen reptil. Dvs. at de tar den fra deg og "prøver å skaffe den et annet hjem" eller på norsk - avliver den.

 

Det er dog mange her i Norge som har reptiler og så lenge du ikke har dårlige naboer eller venner eller evt. at politiet kommer på døra di av en eller annen grunn så går det bra.

Lenke til kommentar

De aller fleste slanger en kjøper i dyrebutikk er født og oppvokst i fangenskap...

 

Uansett så vil en slange eller øgle som får alle sine krav oppfylt, dvs, mat, vann, riktig tempratur osv, ville ikke flytta seg fra terrariet sitt om den hadde fått lov.

 

Vet om en som har noen gekkoer som en glemte å lukke døra til før han la seg og dette er nattaktive dyr som skankulerer rundt og ser etter mat om natta. Hvor tror du den var når han sto opp 12 timer senere? Jo den lå og varma seg i favoritt gjemmestedet sitt :p

Lenke til kommentar
Nei, ikke i Norge, du kan søke, men den blir med 98% sannsynlighet avist.

 

Du kan derimot søke om lov til å skaffe skilpadde om du har allergi, dette får en som regel igjennom.

8391774[/snapback]

 

Haha, kun hvis du har allergi?

 

Og hva er galt med en slange som verken er giftig eller farlig på andre måter?

Lenke til kommentar
Elsker slanger selv, men  det er jo ikke "moralsk riktig" (vet det er teit men sant) å ha en slange som kjæledyr. De burte jo leve fritt ikke sant?

8458569[/snapback]

 

Det burde hunder også. Og katter. Og geiter for den slags skyld. Hva gjør at slanger fortjener å leve fritt, mens andre dyr ikke fortjener det?

Lenke til kommentar

Du bør så absolutt ikke avantere etter reptiler på et forum, er i allefall en som har mista dyra sine på grunn av at han fortalte at han hadde det på HW...

 

Grunnen til at reptiler ikke er lov i Norge er fordi at det i 1977 ble det stiftet en lov om at det ikke er lov å holde reptiler siden det ikke var milder for å kunne holde dem friske og vel.

 

Det vil si mat (mus, rotter, kakkerlakker, sirisser osv.), lys med UV, varmematter/kabler/steiner, vitamin supplement og andre vitale ting for at en reptil skal ha det bra.

 

Grunnen til at de ikke har forrandret loven igjen er fordi jeg regner med at politikerene er redde for at de skal miste velgere siden det er mange som er redde for å få folk med reptiler som naboer o.l.

 

Men uansett loven suger hardt siden vi har midler i dag til å gi mange reptiler bedre levevilkår og levealder enn i det fri. En får per dags dato kjøpt både mat og utstyr fra norske butikker, til og med et par webshops.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...