Gå til innhold

Dråpebilder - En stor utvikling


Gissan

Anbefalte innlegg

Heihei!

 

Tok noen dråpebilder, og dette var det eneste som kunne fungert greit.

 

Gjorde en del justeringer i PS, men ser nå at bakgrunnen kunne godt vært forbedret en god del.

 

Noen tips til hva annet enn hvite ark jeg kan ha som bakgrunn? Du ser jo fint hvor skålen med vann i slutter. Vil ta bildene fra siden, synes det er best.

 

Bildene er tatt med EOS 350D og EF-S 18-55mm f/3.5-4.5. :)

 

Legger også til originalbildet.

 

Hvad tycks? :)

 

EDIT: Flere bilder lenger nede, og derfor ny emnetittel.. :)

 

EDIT2: Har nå lagt til flere bilder, igjen, og synes selv jeg begynner å få teken på dette. Flere positive kommentarer er kommet, så jeg vil si at jeg har utviklet meg i riktig retning. Ser nå hva som var problemet med mitt første bilde, og tenker at hvis noen andre hadde lagt ut det bildet - ville jeg nok ikke rost det opp i skyene, akkurat. Til tross for en litt vanskelig start med nytt kamera og sånn, er jeg nå ganske fornøyd med de tre siste bildene jeg har lagt ut her. Håper på flere koselige kommentarer.. :love:

post-101271-1176656835_thumb.jpg

post-101271-1176656847_thumb.jpg

Endret av Gissan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hmm, jeg er ikke ekspert på område men:

 

Det første bildet falt ikke i smak pga tingen du har vannet i lager en litt merkelig farge, litt vanskligere å se hva som egentlig er bilde av.

Jeg likte bilde nr2 bedre, pga fargen på vannet. Du har også brukt ganske så høy ISO på det (800) så det viser litt støy.

Du kan prøve å ha forskjellige typer stoff bak, putetrekk eller lignende.

 

:) Øving gjør mester.

Lenke til kommentar
Er vi i litt foto humør i dag eller Gissan?

Jobb mer med bakgrunn og perspektiv mener jeg, ellers ok skarphet, likte nr 2 beste pga fargene, de var allrighte, dog hadde det vært greit med litt større bilde kanskje...?

8401565[/snapback]

Hehe, er alltid i fotohumor jeg.. :)

 

Har ikke gjort noe som helst med bakgrunnen, og det er det som er problemet. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal ha bak.. Så det er egentlig bare veggen.. :)

 

Er veldig fornøyd med skarpheten selv, så nå mangler det vel bare noe å ha som bakgrunn før dette begynner å komme seg..

 

*Undre over hva jeg kan ha som bakgrunn* :ermm:

 

Bildet er lite av den grunn det tar kortere tid å laste opp og ned.. :)

Lenke til kommentar

Det skal ikke mye til for å mekke en bra bakgrunn, det holder med noen farga ark, eller som Mollenpriz nevner, noen puter eller lignende.

Dette vil gjøre bilde 10x bedre og jeg hadde derfor tenkt litt på dette til neste gang du tar dråpebilder om jeg var deg.

Lykke til

Lenke til kommentar
Det skal ikke mye til for å mekke en bra bakgrunn, det holder med noen farga ark, eller som Mollenpriz nevner, noen puter eller lignende.

Dette vil gjøre bilde 10x bedre og jeg hadde derfor tenkt litt på dette til neste gang du tar dråpebilder om jeg var deg.

Lykke til

8404194[/snapback]

Og det var for ca. 5 minutter siden. Overfører i dette øyeblikk 176 dråpebilder til pcen. Skal se gjennom, og se om noen kan brukes. Har brukt en rød sånn miniduk til bakgrunn, dog er den ruglete, så jeg vet ikke hvordan det ble.. Mange fine dråper, fikk jeg ihvertfall, men om bakgrunnen står i stil med resten, er ennå uvisst.

 

Legger ut noen bilder om noen få strakser.. :)

Lenke til kommentar

Og her kommer de.

 

Først kommer originalbildet. Det er ikke gjort noe som helst med, bare endret størrelsen til bruk på nett, så det ikke tar så lang tid å laste. Ellers er bilde 100% originalt. :)

56745.jpeg

 

Og så kommer en rask levels-justering..

56746.jpeg

 

Synes det er mye bedre enn forrige bilde da, men det er jo meg.. Dog er jeg fortsatt ikke fornøyd med bakgrunnen. :ermm:

 

56747.jpeg

 

Og til slutt en litt mer photoshoppet versjon. Her har jeg justert sharpen (som faktisk funket ganske bra), Channel Mixer, Contrast og fjernet de små prikkene som var særlig synlig i bakgrunnen. Synes dette er et av mine beste bilder.. :)

 

EDIT: Glemte et bilde.. :)

Endret av Gissan
Lenke til kommentar
Enig i det.

Dette var mye bedre, bra jobba. Er ikke mer som skal til. Det neste du kan prøve er vel å variere vinkelen, kanskje et en lavere vinkel hvor kamera er mer diagonalt med vannet hadde vært noe?

8404522[/snapback]

Ja, men skålen er for lav i forhold til vasken, men jeg skal prøve å finne noe jeg kan ha under. Eller så kan jeg finne en større rød skål som passer akkurat.

 

Kommer tilbake om 10-15 min med flere bilder.. :)

 

Tusen takk for fin kritikk.. Dere er snille.. :love:

Lenke til kommentar

Da var 165 nye bilder tatt.. Mange veldig dårlige, ser det ut som.. Leter gjennom nå, og har ihvertfall plukket ut 6-7 bilder som kan brukes. Får se hva jeg finner, og så prøve litt i Photoshop. Oppdaterer tråden så snart jeg har funnet noen brukernes bilder.. :)

 

Og så kommer bildene..

 

56758.jpeg 56759.jpeg

 

Det første er tatt med det 20 år gamle objektivet EF 35-70mm f/3.5-4.5 mens det andre er tatt med kit-objektivet til 350D, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6.

 

Er ganske fornøyd med begge, men jeg tror noen kan ha problemer med å se det siste bildet. Satt opp kontrastene og ned brightness fordi linjene i bakgrunnen var veldig synlige.

 

Hva synes dere? :whistle:

Endret av Gissan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...