Jon@s Skrevet 10. mai 2007 Del Skrevet 10. mai 2007 JoachimR: Hvilke butikker i USA er det som har Beef Jerky? Pappa skal til USA om en stund, og tenkte at han skulle kjøpe med en del Beef Jerky. Regner med at jeg sparer en del hvis han kjøper der hver måned, istedenfor at jeg skal handle her i Norge. 8580990[/snapback] Da jeg var i USA for noen år siden hadde de Beef Jerky på så godt som alle bensinstasjoner og dagligvarebutikker. USA er tross alt Beef Jerkyens hjemland, så det burde ikke være vanskelig å finne. Lenke til kommentar
PlatinumFlyer Skrevet 10. mai 2007 Del Skrevet 10. mai 2007 Alle convinience stores, besinstasjoner, og daglivarebutikker har det. Wal-Mart har kanskje storre pakker og best utvalg? Men det kan vaere litt vanskelig aa lete rundt i en Walmartbutikken hvis du aldri har vaert i en for. Lenke til kommentar
Bruker-33331 Skrevet 11. mai 2007 Forfatter Del Skrevet 11. mai 2007 HydraTexaco i norge har visst beef jerky :/ Lenke til kommentar
Hindmost Skrevet 23. mai 2007 Del Skrevet 23. mai 2007 HydraTexaco i norge har visst beef jerky :/ 8588177[/snapback] Fant dette: http://www.skiaker.com/ Noen som har efaringer? Var nettopp i usa på roadtrip, ble hekta på jerky Posen med Jack Links jeg kjøpte med gikk ned på høykant wwardho.blogspot.com <----------turen Lenke til kommentar
pretensiøselns Skrevet 23. mai 2007 Del Skrevet 23. mai 2007 Beef Jerky er sinnsykt godt. Kjøpte et par varianter på 7-eleven for et par måneder siden og jeg skal love dere at det tok ikke mange timene før alle 3 pakkene var borte (og det kom knirkelyder fra kjeven). Desverre er det dyrt. Har ikke råd til å kjøpe så mye som jeg ønsker. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 23. mai 2007 Del Skrevet 23. mai 2007 (endret) Jeg syns det er slitsomt at det setter seg fast mellom tennene. Så sitter man i timevis og pirker med tunga etterpå. Pluss at jeg får de sureste prompene noensinne en hel dag etterpå. Endret 23. mai 2007 av Bitex Lenke til kommentar
jojo123 Skrevet 23. mai 2007 Del Skrevet 23. mai 2007 Fant dette:http://www.skiaker.com/ Noen som har efaringer? 8682983[/snapback] Wee, de har det her. Skal prøve å få kjøpt i morgen, så kan jeg gi tilbakemelding. Lenke til kommentar
PlatinumFlyer Skrevet 24. mai 2007 Del Skrevet 24. mai 2007 Jeg kan selge dere et pund pluss porto for 150 kroner. Et pund er nesten en halv kilo. Problemet er at porto blir nesten en hundrelapp. Lenke til kommentar
Dynejonas Skrevet 24. mai 2007 Del Skrevet 24. mai 2007 (endret) Koster 70,- for 100g her i norge, så jeg tror det blir billigere uansett. Pappa skal til USA neste ondag og han skal ha med lassevis med Jerky hjem Endret 24. mai 2007 av Dynejonas Lenke til kommentar
Korka Skrevet 26. mai 2007 Del Skrevet 26. mai 2007 Har de det i Kristiansund anyone? Lenke til kommentar
Sirslask Skrevet 26. mai 2007 Del Skrevet 26. mai 2007 Oppskrift på jerkey 4porsjoner 400 g mørt biffkjøtt i strimler 2 ts salt 1 ts kvernet pepper 2 ts grillkrydder eller kryddermix 1 ss finhakket frisk koriander ½ dl worcestershire-saus Slik gjør du: 1. Skjær kjøttet i tynne skiver. 2. Bland krydder, og worchestershire-saus, og hell over kjøttet. La det marinere natten over i kjøleskap. 3. Legg kjøttet på bakepapir i langpanna i ovnen. Stek på 50 grader i ca 8 timer, til kjøttet er tørt og "sprøtt". Ha ovnsdøra på gløtt. 4. Serveres som et godt energitilskudd, eller rett og slett som snacks i fjellet. PSST: Den oppgitte temperaturen på 50 grader er så lav fordi kjøttet skal tørke og ikke bli varmebehandlet slik at proteinene koagulerer. Kjøttet skal fortsatt være "halvrått" men tørket. Har du en unøyaktig termostat i ovnen din, kan temperaturen komme opp i over 75 grader. Dette kan skje i noen komfyrer hvis termostaten er litt treg med å koble ut. Og når vi vet at moderne komfyrer varmes fort opp, og er godt isolert, er det lett å forstå at temperaturen fort kan bli for høy under stekingen. Det skal ikke mange minuttene til for å gjennomkoke et tynt stykke kjøtt. Vi har opplevd det samme problemet ved langtidssteking av store stykker, (70 grader i 8-12 timer) at temperaturen svinger fra under 70 grader til nesten opp 100 grader under stekeprosessen. Derfor har vi ikke noe om langtidssteking på våre sider. Med å ha døra på gløtt, får man en raskere uttørking, og du unngår at temperaturen stiger etter at en eventuelt "litt treg" termostat har koblet seg ut = jevnere temperatur rundt 50 grader. Lenke til kommentar
Dynejonas Skrevet 26. mai 2007 Del Skrevet 26. mai 2007 Man kan vell ikke drive å ha stekeovnen på med dør åpen? Blir jo bare å varme opp leiligheten Lenke til kommentar
mushi Skrevet 27. mai 2007 Del Skrevet 27. mai 2007 (endret) Man kan vell ikke drive å ha stekeovnen på med dør åpen? Blir jo bare å varme opp leiligheten 8711417[/snapback] Du skal ikke ha den vid åpen, men på gløtt. Altså den glippa du får ved å brette en gryteklut i to og legge i åpninga. Endret 27. mai 2007 av mushi Lenke til kommentar
jojo123 Skrevet 27. mai 2007 Del Skrevet 27. mai 2007 Sitter nå med to pakker fra Sjåk Tørkakjøtt, jeg likte dette bedre enn Jack Link's, så bare å bestille. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 29. mai 2007 Del Skrevet 29. mai 2007 åhh... smakte jack links , beaf sticks... sååå godt Lenke til kommentar
Kalinken Skrevet 29. mai 2007 Del Skrevet 29. mai 2007 Pluss at jeg får de sureste prompene noensinne en hel dag etterpå. 8683412[/snapback] Herregud da mann! Det var uappetittelig nok å høre om det den første gangen. Forresten, Beef Jerky er digg, bare synd det er så sjelden i Norge. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 29. mai 2007 Del Skrevet 29. mai 2007 en pakke med jack links beef jerkey koster $2.99 i canada , for 85g. i norge koster det 60spenn for 100g , såååå rævva dyrt... va ikkje så jævlig billig å kjøpe det norske produktet heller... selv om det skal litt kjøtt til, så kunne det godt vært litt billigere.. Lenke til kommentar
mushi Skrevet 8. juni 2007 Del Skrevet 8. juni 2007 (endret) Ny Jerky observert på meny! Den er rød og heter "sweet and hot" Noen som har smakt den? Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor EDIT: Har nå smakt det. Det brenner i munnen, jeg hoster og har vondt i magen. Det var "hot" nok gitt. Endret 8. juni 2007 av mushi Lenke til kommentar
Bruker-33331 Skrevet 8. juni 2007 Forfatter Del Skrevet 8. juni 2007 Nice! *kjøpe* Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå