Gå til innhold

Liker du Beef Jerky?


Anbefalte innlegg

JoachimR: Hvilke butikker i USA er det som har Beef Jerky? Pappa skal til USA om en stund, og tenkte at han skulle kjøpe med en del Beef Jerky.

 

Regner med at jeg sparer en del hvis han kjøper der hver måned, istedenfor at jeg skal handle her i Norge.

8580990[/snapback]

Da jeg var i USA for noen år siden hadde de Beef Jerky på så godt som alle bensinstasjoner og dagligvarebutikker. USA er tross alt Beef Jerkyens hjemland, så det burde ikke være vanskelig å finne.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Beef Jerky er sinnsykt godt. Kjøpte et par varianter på 7-eleven for et par måneder siden og jeg skal love dere at det tok ikke mange timene før alle 3 pakkene var borte (og det kom knirkelyder fra kjeven).

 

Desverre er det dyrt. Har ikke råd til å kjøpe så mye som jeg ønsker. :(

Lenke til kommentar

Jeg syns det er slitsomt at det setter seg fast mellom tennene. Så sitter man i timevis og pirker med tunga etterpå. Pluss at jeg får de sureste prompene noensinne en hel dag etterpå.

Endret av Bitex
Lenke til kommentar

Oppskrift på jerkey

 

4porsjoner

400 g mørt biffkjøtt i strimler

2 ts salt

1 ts kvernet pepper

2 ts grillkrydder eller kryddermix

1 ss finhakket frisk koriander

½ dl worcestershire-saus

 

 

 

Slik gjør du:

 

1. Skjær kjøttet i tynne skiver.

 

 

 

2. Bland krydder, og worchestershire-saus, og hell over kjøttet. La det marinere natten over i kjøleskap.

 

 

 

3. Legg kjøttet på bakepapir i langpanna i ovnen. Stek på 50 grader i ca 8 timer, til kjøttet er tørt og "sprøtt". Ha ovnsdøra på gløtt.

 

 

 

4. Serveres som et godt energitilskudd, eller rett og slett som snacks i fjellet.

 

 

 

PSST:

 

Den oppgitte temperaturen på 50 grader er så lav fordi kjøttet skal tørke og ikke bli varmebehandlet slik at proteinene koagulerer. Kjøttet skal fortsatt være "halvrått" men tørket. Har du en unøyaktig termostat i ovnen din, kan temperaturen komme opp i over 75 grader. Dette kan skje i noen komfyrer hvis termostaten er litt treg med å koble ut.

 

 

 

Og når vi vet at moderne komfyrer varmes fort opp, og er godt isolert, er det lett å forstå at temperaturen fort kan bli for høy under stekingen. Det skal ikke mange minuttene til for å gjennomkoke et tynt stykke kjøtt.

 

 

 

Vi har opplevd det samme problemet ved langtidssteking av store stykker, (70 grader i 8-12 timer) at temperaturen svinger fra under 70 grader til nesten opp 100 grader under stekeprosessen. Derfor har vi ikke noe om langtidssteking på våre sider.

 

 

 

Med å ha døra på gløtt, får man en raskere uttørking, og du unngår at temperaturen stiger etter at en eventuelt "litt treg" termostat har koblet seg ut = jevnere temperatur rundt 50 grader.

Lenke til kommentar
Man kan vell ikke drive å ha stekeovnen på med dør åpen? Blir jo bare å varme opp leiligheten :p

8711417[/snapback]

Du skal ikke ha den vid åpen, men på gløtt. Altså den glippa du får ved å brette en gryteklut i to og legge i åpninga.

Endret av mushi
Lenke til kommentar

en pakke med jack links beef jerkey koster $2.99 i canada , for 85g.

i norge koster det 60spenn for 100g , såååå rævva dyrt... va ikkje så jævlig billig å kjøpe det norske produktet heller... selv om det skal litt kjøtt til, så kunne det godt vært litt billigere..

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ny Jerky observert på meny! Den er rød og heter "sweet and hot"

Noen som har smakt den?

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
JackLinksHD.jpg

 

 

EDIT: Har nå smakt det. Det brenner i munnen, jeg hoster og har vondt i magen. Det var "hot" nok gitt. :p

Endret av mushi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...