Gå til innhold

Fredag den 13, noe som har skjed med deg?


Bendorama

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Meg og tre venner skulle opp på Voss og hente klærne til en av dem ,fordi en kompis av hma hadde tatt dem med seg hjem med et uhell.

 

De kommer for sent til toget, noe som fører til at vi måtte ta et tog senere, så kommer de nesten for sent til det neste toget, og kommer andpustene og møter meg på stasjonen, så reiser vi oppover, og jeg ser på klokken og husker at jeg skulle møte kjæresten min i byen da han kom bare en time senere. Toget en vei tar 1,5 time.

 

Vi kom opp, og han fyren som skulle ha med seg klærne på jobb hadde glemt dem, vi fant ut at vi skulle gå hjem til ham ,da sa jeg at jeg heller ville få fatt i en venninne som bodde der, så kunne de gå opp, så møttes vi om en time, dette etter at jeg hadde kranglet med kjæresten i telefonen. Så finner vi ut at han som hadde glemt klærne, hadde glemt nøklene og, og samboeren hans var i Bergen(!), så vi hadde reist opp på Voss for INGENTING.

 

Vi gikk og kjøpte oss noenting å spise, og ene kompisen som har bodd der oppe før møtte en hel haug med folk han kjente, og snakket masse med dem, noe som førte til at vi mistet siste toget med ungdomskort-funksjon hjem igjen, og måtte betale over hundre kroner for å komme oss hjem igjen ><

 

 

...Må og nevnes at ingen av oss har hatt uflaks på fredag den 13. heller flaks. Så det var ekstra begredelig.

Lenke til kommentar
Hvorfor skulle det skje noe på fredag den 13.?

En helt vanlig dag likt som alle andre dager.

Noen ganger er den litt mer kos enn vanlige dager.

8382695[/snapback]

Hvorfor skulle det ikke skje noe på fredag den 13.?

Det er jo en helt vanlig dag og det skjer jo ting på helt vanlige dager.

Noen ganger er den litt mindre kos enn andre vanlige dager.

;)

 

Men fra spøk til nesten alvor.. :

Det surrer vel rundt en haug med overtroiske mennesker som er nervøs for å bli påkjørt, skitt på av en due, få et tre i hodet eller andre ting, og så ender de opp med å snuble i en fortauskant og tryne fælt fordi de var oppmerksom på alt mulig annet enn kanten. Så kommer de hjem med blåmerker og skrubbsår og tror at de har fått bekreftet at det er noe magisk med fredag den 13 som gir uhell.

 

Jeg ble født Fredag den 13 for 12 år siden :!:

8382773[/snapback]

Har du fått høre kommentarer om fredag den 13. og uhell at du ble født osv fra foreldrene dine når du har gjort noe galt? :p

 

Litt flere unyttige fakta:

- Sjansen for å være født på fredag den 13. er 213:1

- Hvis man er født den 13. er man garantert å ha nøyaktig 4 bursdager på fredag den 13. fra og med da man fyller 1 år til og med da man fyller 28. (Regelen gjelder ikke hvis man hopper over 1 skuddår, sånn som vi gjorde i 2000., sånn som skjedde i år 1900 sist og neste gang i år 2100.)

- Julaften kommer på fredag den 13. i år...

 

 

 

 

:p (til det siste punktet)

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Men Simen1 da! Jeg trodde ikke jeg måtte rette på DEG!

 

Vi hadde da skuddår i 2000! ! !

 

Skal se om jeg finner skuddårsrgelene slik at jeg får forklart hvorfor... :)

 

 

(sorry for off-topic)

 

edit: fra wikipedia:

 

Skuddår

 

Et skuddår er et år som har en dag mer enn et normalt år.

 

Jorden bruker ca. 365,2422 dager på en runde rundt solen. For at dette skal passe inn med vår kalender har vi satt inn skuddår. Et normalt år har 365 dager, med 28 dager i februar. I et skuddår har februar en ekstra dag, altså 29 dager, og samlet 366 dager for hele året.

 

Grunnen til at den ekstra dagen ble lagt til februar, og grunnen til at februar er så mye kortere enn de andre månedene er at i den eldre romerske kalenderen var mars den første måneden i året og februar den siste.

 

En kuriositet er at den «nye» dagen ikke ble lagt sist i måneden, men etter den 24. februar. Den 24. februar ble av romerne kalt dag 6 før Kalendaee i mars. Skuddagen var da kalt den andre dag 6 før Kalendaee i mars. Kalendaee er romerne sitt navn på den første dagen i måneden, og de regnet seg bakover til Kalendaee, der dag 1 før Kalendaee var Kalendaee selv.

 

Et skuddår er normalt hvert fjerde år – i alle årstall som er delelige med 4. Unntaket er hundreårene (1700, 1800, 1900 etc.) som ikke har skuddår med mindre de er delelige med 400 (1200, 1600, 2000, 2400 etc.). Det ble derfor skuddår i 2000, men skuddåret faller bort i 2100.

 

Denne fordelingen av skuddår ble innført i Norge med den gregorianske kalenderen i år 1700.

 

År 2007 er ikke et skuddår. Forrige skuddår var 2004. Neste skuddår er 2008.

Endret av L4r5
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...