Gå til innhold

Diskuter ytelses faktorer


Anbefalte innlegg

Jeg lurer på om det er noen som har innsikt i disponering av resurser med tanke på ytelse. Er det for eksempel lurt å bruke mest mulig database kontra filer på web-server. Er det bra (ved objekt orientert php) å ha mange små filer med klasser og bare loade de man bruker i stedet for en stor fil (prosessering veier mot fil allokkering).

 

Alle tips tas imot med takk.

 

/J

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
En database er iallfall mye kjappere enn filer! Det er iallfall det jeg har hørt.

8364983[/snapback]

Delvis "fjas" :)

 

Har man veldig mye aktivitet må/bør man legge masse cache på fil, dvs cache php-kode på en smart måte. Før vi modifiserte forumet vårt gikk det opp mot 100Mbit med trafikk mellom Databaseserveren og webserveren. Koden ble så gjort om på slik at alt av info som kan lagres på fil heller blir lagret på fil, og da er vi plutselig nedi 1-5 Mbit med trafikk, og dertil veldig mye mindre arbeid for databaseserveren.

 

Men det er ikke nødvendig å lagre alt av info til fil, da vil databaser være bedre :)

 

 

Hadde vi fjernet filcaching på alle løsningene våre hadde sidene være blitt heller voldsomt trege.

Lenke til kommentar

Database-servere er veldig raske på behandling av data, men vis du skal lagre statisk data som bare skal sendes til brukeren er det ingen ytelse-grunner for å lagre det i en database fremfor i filsystemet.

 

Lager du et større OOP-prosjekt bør du uansett ha en fil for hver klasse, god struktur og oversikt er mye viktigere enn en eventuell minimal ytelsesfordel.

NB: La PHP5 sin autoload-funksjonalitet ta seg av loadingen.

Lenke til kommentar

Dette er et emne som er veldig interresant i mine øyne. Men finnes jo ikke alt for mye informasjon rundt optimalisering av slike ting.

 

Ville vært fint om noen har noen gode sider med informasjon rundt dette, eller om HW kunne laget noen artikler med databaseoptimalisering, cache løsninger osv. =)

Lenke til kommentar
Ueland: Hva om man har web server og databaseserver på samme host? Slipper trafikk problemet. Er fil caching eller database raskest da?

8367619[/snapback]

Har man en vanlig side så er databaser helt greit å bruke. Når man begynner å snakke store størrelser som f.eks dette forumet blir filer nesten et must å bruke mer.

(Forumet har vel en 3-500 000 sidevisninger daglig)

Lenke til kommentar

Har selv brukt xdebug for å profilere kode, men ser at det er ofte lite å hente i selve koden. Liten forskjell på objektorientert og prosedural kode.

 

Spørsmålet om hva som er raskest er egentlig totalt uinteressangt.

 

det handler egentlig om hvor mye brukt kommer siden din til å bli. Har selv vært i diskusjoner med tullinger som ønsket å optimalisere og kaste bort mye tid på omskriving for en side som maks hadde 15 brukere totalt, og det var ikke et problem med hastighet(siden var programmert "treigt"). Det sier seg selv at det gjør man bare ikke.

 

Sider som diskusjon.no er på andre siden av skalaen og må tenke mer på det.

 

regelen for optimalisering er som følger:

Lag først programmet og få det opp å gå. ikke noe dilldall.

Når det fungerer så kan man forsøke å forbedre koden om det skulle være behov for det(bedre valideringer, sikkerhet, stabilitet).

Skulle det være et behov for optimalisering, dvs at ting går for tregt, så profilerer man koden og går inn og ser HVOR man må endre ting for å få det til å gå raskere. Omskriver ikke alt, eller omskriver på steder man "tror" går tregt.

Endret av DarkSlayer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...