Gå til innhold

IT-jobb som 15-åring?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Hvordan er mulighetene for en jobb innen IT for en 15-åring?

 

Jeg har jobb, og stortrives med den, og har ingen planer om å slutte der, men det kunne vært fint å vite hva mulighetene var. Kanskje er det flere som lurer også?

 

- Gissan. :)

 

EDIT: Whooops. Feil kategori.. :) Kan noen flytte? :innocent:

Endret av Gissan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm...

 

Spørs jo helt da. Men vil tro det er veldig vanskelig når du er så ung. Hvis du har noe du har laget for å vise fram kan du sikkert få oppdrag i første omgang som senere fører til jobb hvis du skiller deg ut.

 

Ellers vil jeg tro du stiller veldig svakt. Du har jo ikke begynt på videregående engang? Du bør heller drive endel på fritiden og utvikle dine egne ferdigheter. Kanskje lage noe som du senere kan vise fram? Hva slags IT jobb hadde du tenkt da?

Lenke til kommentar

Hva jobber du som nå da?

 

Du får nok ikke jobb som programmerer før videregående, er vanskelig nok å få seg jobb selv om man har en bachelor grad (høgskole 3 år).

 

Jeg vil anbefale deg å programmere på fritiden og lage dine egne spill/programmer til å legge til søknaden ved senere bruk. Nettopp å vise at du kan programmere og vise noe du har laget selv gir det ett stort pluss foran andre søkere.

 

Jeg gjorde nettopp dette og det var nok grunnen til at jeg fikk jobben der jeg jobber nå. Det er vanskelig å komme inn i jobbmiljøet uten jobberfaring.

 

Jeg begynte å programmere når jeg var rundt din alder faktisk og gjorde dette mye på fritiden.

Lenke til kommentar

Tenkte det var noe slik ja. Du kommer ikke så særlig langt på IT markedet med den utdannelsen. Likevel, du er jo ung og er egentlig ikke så altfor lett å bli butikkmedarbeider i den alderen så bør være fornøyd med det. Så planlegg nøye hva du vil bli så du finner den rette utdannelsen så du ikke angrer på det i etterkant.

Lenke til kommentar
Hva jobber du som nå da?

 

Du får nok ikke jobb som programmerer før videregående, er vanskelig nok å få seg jobb selv om man har en bachelor grad (høgskole 3 år).

Med mindre man har mye å vise til / velger de rette veiene. Vi tar jo som kjent inn lærlinger i IKT-Driftsfag. Dvs at de vi tar inn er under videregående opplæring hos oss, vi tar inn en person per år, og da må vedkommende nærmest ha vært borti programmering tidligere.

 

Så ved å lete på litt utradisjonelle steder kan man finne jobber før man er ferdig utdannet, men da bør man kunne noe utenom det man lærer på skolen helst.

 

Merk at det er mitt inntrykk ;)

Lenke til kommentar

Vel du kan prøve deg på Sogn VGS hvis du bor i Oslo, eller en annen VGS som har ei IKT Service linje.

bør ha interesse for IKT faget og ja, det er vanskelig å få jobb som lærling idag så jeg ville anbefalt når du eventuelt begynner på IKT Servicefag at du jobber!

 

Jeg fikk 4 tilbud om lærlingplass da jeg slutta på IKT.

God CV + bra orden og fravær.

 

 

dette når du begynner på VGS da:)

Endret av Skruff
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...