Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC Som ikke vil skru seg på.


Anbefalte innlegg

Heisann! Håper noen kan hjelpe meg med mitt pc problem =)

 

PC'en har i lengre tid vært veldig varm (dvs. skjermbildet begynner å flimre skifte farger og slike ting, eneste som hjelper er åpne vinduet og få pcen nedkjølt)

Men ellers har den fungert kjempebra i snart 2 år. Det som skjedde var at PC'en stod på da jeg gikk ned for å spise frokost (med nok nedkjøling) etter jeg skaffa ei ny vifte, men da jeg kom opp igjen var PC'en av, og ville ikke starte igjen. Har prøvd å putta strømmen til HK inn og ut osv. Det lyser et grønt lys fra nedrehøyre hjørne på hovedkortet men pcen vil ikke skru seg på.

 

Håper noen kan hjelpe meg, er det strømforsyning? eller at den rett og slett finally har tatt kvelden for at den var alt for varm over en lengre periode? (Det var tider det lukta smelta plastikk etter en hel dag med gaming).

 

Hilsen Yngve (Sorry om jeg ikke har leita godt nok i forumet, og en lignende sak har vært tatt opp før, jeg fant ikke det ihvertfall!)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det har vært mange slike saker i forumet. Hadde du vært litt flinkere/mer tålmodig ville du ha funnet mange.

 

Uansett; overoppheting er en kilde til at komponenter ryker, og det er nok ingen som kan si med 100% sikkerhet at noe i kabinettet ditt har gått i stykker pga overoppheting, men det er nok sannsynlig.

 

Du skriver at du "skaffa ei ny vifte". Hvilken? CPU eller skjermkort, eller kabinettvifte?

 

Hvor mye støv er det i kabinettet? (Spesielt ved CPU)

Lenke til kommentar

Vel, hvis varmeproblemet i hovedsak viser seg i problemer med grafikk-kortet hjelper det nok kanskje ikke så mye å bytte kabinettvifte. Men problemet nå er jo da at maskinen ikke starter i det hele tatt, slik jeg leser det. Da er det feilsøking som må til og til det trenger du som oftest erstatningsdeler å teste med (skjermkort/strømforsyning/RAM etc.). Har du tilgang på det?

Lenke til kommentar

Ja har tilgang til det. Men la forsåvidt merke til noe nytt nå, hver gang jeg putter inn strømkabelen så blinker HK lyset rødt i 0,1 sec før den lyser grønt igjen, vet ikke om dette betyr noe da. Har sett litt rundt på andre poster også, hva er PSU ? (Sorry, veit jeg er newb)

Lenke til kommentar

PSU er en forkorting av "strømforsyning" på engelsk ("Powersupply Unit"). I ditt tilfelle ville jeg kryssbyttet komponenter i følgende rekkefølge:

 

- Skjermkort

- Strømforsyning

- CPU (prosessor)

- RAM (minne)

- Hovedkort

 

Først og fremst; ta ut alt som ikke her helt nødvendig for at du skal få bilde på skjermen. Det du MÅ ha for å få bilde på skjermen er:

- Strømforsyning

- Hovedkort

- CPU

- RAM

- Skjermkort

 

Dvs: du kan koble vekk harddisk, diskettstasjon, CD-ROM/DVD-ROM, kortlesere, separat lydkort (hvis du har) osv.

 

Bytt så en av komponentene som gjenstår i forhold til lista over, prøv å starte opp og fortsett slik helt til du får bilde på skjermen. På denne måten vil du få indikasjon på hvilken komponent(er) som har feil.

 

Og du vet jo allerede at du har for dårlig kjøling, så du bør også gjøre noe med dette. Dette temaet har vi en egenforumtråd om her:

https://www.diskusjon.no/index.php?showforum=299

Endret av Caze
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...