Gå til innhold

Den mest grusomme personen i historien!


Juden

Den mest grusomme personen i historien  

759 stemmer

  1. 1. Den mest grusomme personen i historien

    • Stalin
      146
    • Hitler
      313
    • Josef Mengele
      153
    • Keiser Nero
      24
    • djengis Khan
      38
    • Idi amin
      20
    • Ed Gein
      24
    • Countess Elizabeth (Erzébet) Báthory
      41


Anbefalte innlegg

Jeg vil heller stemme på alternativene som ikke står oppført i lista, og det er alle paver i Roma gjennom hele middelalderen dvs.fra år 700 til 1500 e.kr. Rent historisk kan jeg ikke finne noen personer som er så til de grader direkte ansvarlig for så mange kriger og så mange døde mennesker, og som i tillegg har vært så korrupt og handlet ut i fra egoistiske preferanser.

Det blir samtidig litt feil å snakke om alle pavene i denne tidsperioden, føler jeg - det er for det første svært mange av dem, og de hadde dessuten vidt forskjellig syn på ting. Ikke alle var egoistiske krigstyranner. Etter en kjapp telling på Wikipedia, fant jeg ut at til sammen 131 paver satt fra 701 til 1503. Enkelte hadde utvilsomt sine svin på skogen - korstogene står vel som de verste eksemplene - men det blir for generaliserende å anklage alle.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det vert vel gjerne eit par ekstra dersom du tel med dei i Avignon og han i Pisa. Uansett er det ikkje noko problem å generalisere den som innehar paven si stilling for dei urettar som er gjort i pavesetets namn. Det finst jo sjølvsagt pavar som har vore pave i veldig kort tid og pavar som ikkje har gjort noko fælt, men paveembetet er ei særs høg stilling med mykje makt og stillinga har blitt misbrukt i lange tider. Seinast den førre paven brukte si stilling til å drepe afrikanarar. Alt i alt hadde nok verda vore ein betre stad utan pavestillinga og ein må kunne kritisere stillinga. Problemet er ikkje berre personane, men makta dei har. Paven er Gud sin representant på jorda og har alltid rett, det er makt ingen bør ha.

 

Berre for moro skuld; kjem du på nokre pavar som har nytta stillinga si til noko godt? Det er ikkje så mykje godt og merkverdig som er gjort i namnet åt paven.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Jeg nominerer Nathan Rothschild til denne titelen, eller rettere sagt hele Rothschilds dynastiet.

Vil du begrunne hvorfor du syns han er den mest grusomme personen i historien?

 

Jeg står fortsatt ved at Josef Mengele er den grusommste personen i historien.

 

Mengeles eksperimenter omfattet bl.a. dissekering av levende spedbarn, kastrering uten bedøvelse og gjentatt bruk av elektrosjokk på kvinner for å se hvor mye fangene tålte. Ved en anledning brukte han en røntgenmaskin til å sterilisere en gruppe polske nonner, noe som etterlot fryktelige brannsår på kvinnene. Han testet hvilken effekt ulike typer giftinjeksjoner hadde på fangene. Noen ganger var det ikke engang kjemikalier i sprøytene, men for eksempel luft – pumpet direkte inn i hjertekammeret. Doktoren holdt seg med en egen brakke til sine eksperimenter. Den ble kalt “Mengeles zoo”.
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
  • 2 uker senere...

Ser det er mange som sier at "dem som skapte religionene" må være de verste personene. Dette er jo så uffattelig teit. Det er som å si at dem som skapte nasjonalisme er verdens værste folk. Nå må vi ikke dra linjer så alt for langt tilbake, siden det er vanskelig for oss å tenke hvordan mentaliteten var for feks. 1000 år siden. Altså, Caesar i sitt erobringstokt i Gallia la han store deler av landet øde og det tok mange mange år før plasser ble bebodd igjen. (Kilde: Goldsworthy, Caesar)

Det blir vanskelig å bedømme slike personer siden mentaliteten i gamle Roma var noe helt annet enn slik den er i dag.

Endret av Agentlegiantwithafreehand
Lenke til kommentar

Stalin og Mao blir vel de verste personene når det gjelder hvem som drepte flest mennesker, men Hitler satte til forskjell fra de andre to igang et regelrett folkemord. Stalin må imidlertid også ha vært interessert i å ødelegge den etniske oppbygningen i enkelte land, for eksempel Baltikum, hvor etniske estere, latviere og litauere ble deportert til Sibir etter krigen, og etniske russere ble tvangsflyttet til de baltiske landene. Kina har også hatt en slags "utvanningspolitikk" ved å flytte kinesere til Tibet.

 

Uansett, jeg tror jeg holder en knapp på Stalin og Hitler som de to verste, sånn jamt øve.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...