Gå til innhold

Skal TFT skjermen være lys nede og mørk oppe?


Lurifaksen

Anbefalte innlegg

HAar akkurat fått en bærbar PC (Compaq Evo N1000v), og har ikke prøvd en bærbar på mange år. Nå er jo skjermene av en helt annen klasse...

 

Men er det virkelig meningen at det ikke skal gå an å få hele skjermen til å være like lys og skarp?

 

Når jeg stiller skjermen (fysisk) slik at den øverste delen er klar og skarp, vil den nederste delen bli altfor lys. Jeg må derfor ta hodet litt ned for at den skal bli like skarp som oppe (og da blir den øverste delen for mørk.) Jeg får ikke hele skjermen til å bli like mørk.

 

Jeg lurer derfor på om dette er meningen? Er det vanlig? Det er ikke i så stor grad at det er et problem, men litt irriterende er det allikevel.

 

Jeg har også merket at det er litt slik på den nye LCD skjermen jeg også har fått. (som også er av Compaq)

 

Er dette et compaq fenomen, eller er det vanlig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er vanlig på skjermer av DÅRLIG KVALITET. Det SKAL ikke være slik. Kjøper du en billig skjerm er dette prisen å betale i etterkant. Lager du bilder, f.eks., blir mørke farger forkjellig øverst i forhold til nederst på skjermen, like farger ser ut til å være helt forkjellige farger! Dette er håpløst, og helt ubrukelig, etter min mening.

 

Dette har ingenting med innsynsvinkelen å gjøre, som noen hevder. For uansett hvilken vinkel du har til skjermen, klarer du aldri å se fargene øverst og nederst som like.

 

Da jeg kjøpte meg LCD tidligere i år nektet jeg å godta at det skulle være slik. Jeg testet 17" skjermer fra Hyundai, Samtron, Hitachi, som alle hadde dette problemet. Så testet jeg en 17" fra Dell, som faktisk hadde helt jevne og fine farger over hele skjermen! Så det er altså ikke alle skjermer som er slik. Men Dell hadde noen dårlige pixler, dessuten var bildet litt kornete, så den gikk i retur også. Tilslutt falt mitt valg på en skjerm fra Samsung: Jevne, klare, skarpe farger over hele flaten, god kontrast og lys, den mest behagelige skjermen for mine øyne. Den var dyrere enn de andre, men du verden så fornøyd jeg ble for å slippe dette elendige fargeproblemet!

 

Samsung har kommet med en ny skjerm etter at jeg kjøpte min, med samme spec, men enda bedre design: Samsung SyncMaster 172T.

 

Hvis noen er interessert i en slik, og kan vente til januar, så er jeg i en situasjon hvor jeg sannsynligvis kan skaffe 4-5 (helt nye) slike skjermer en tusenlapp billigere enn i butikken. Ta gjerne kontakt i så fall.

 

 

[ Denne Melding var redigert av: twb på 2002-12-17 00:06 ]

Lenke til kommentar

Lyskilden sitter bestandig nederst i skjermen, derfor har endel skjermer tendens til å være lysere nederst. Lyset i LCD skjermer sitter ikke "bak" skjermen som mange tror, men er en kombinasjon

mellom reflekterende materiale og en plate som bryter lyset (prisme).

 

Fenomenet gjelder særlig på "billig" skjermer jeg har vært borti, dette er helt vanlig og ingenting å gjøre noe med.

 

Er ikke plaget med dette problemet på ny skjermen min, Samsung 172T.. kjempefornøyd!

 

Ps! Ikke bland betraktnings vinkel inn i denne diskusjonen, da dette ikke har noe å gjøre med problemet.

 

 

 

[ Denne Melding var redigert av: ArticOC på 2002-12-17 01:43 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...