Gå til innhold
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

Tråden for tedrikkere


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Grøss... Sukker i English Breakfast? Sukk....

 

Forøvrig så fant jeg opp noe sinnsykt godt i helga. Jeg brukte en finsk te, men jeg regner med det funker med alle te typer man kan ha melk oppi.

 

I stedet for melk så hadde jeg oppi en skvett Amarula (sør afrikansk brennevin laget av elefantbær, som er litt bailys aktig, men mer fruktig i smaken). Det var rett og slett sinnsykt godt.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-105476

Te uten to tonn sukker smaker vondt, i tillegg blir jeg bare slapp og mister matlysta av te ...

Lenke til kommentar
ÅÅÅÅh, jeg er glad jeg har funnet denne tråden her. Nå har jeg prøvd å ha melk opp i teen, og det er nam nam. Før jeg har prøvd det synes jeg det var ekkelt.

 

Men funker det å ha Bayleys opp i teen? Noen som har prøvd?

8523669[/snapback]

Har ikke prøvd, men det høres ikke bra ut. Men liker man melk/fløte i teen kan det hende det står til smaken da.

Lenke til kommentar

Den japanske te-sermonien

-kultur i en liten bolle.

 

Når man nevner ordet te går ofte tankene til gamle engelske damer og porselenkoppen med Earl Grey. I japan har te-drikking århundrelange tradisjoner,og chanoyu,te-sermonien,er et klassisk eksempel på japanerenes hang til å lage sosiale ritualer.

 

Teens historie i japan

Te-sermonien har dype historiske røtter i japan. Det var buddhistmunker som brakte teen og den rituelle måten å drikke på med seg fra kina på 1200-tallet,og lenge var te noe som for det meste ble drukket i klostere. På 1400-tallet fikk shogunen Ashikaga yoshimasa oppleve en te-sermoni,og han ble øyeblikkelig fan. Te og teservering ble svært populært ved hoffet. Man bestilte te-utstyr i dyre dommer fra kina,og det ble lagt stor vekt på å ha mest mulig eksklusive te-sammenkomster.

 

*Det finnes 75 forskjellige må gjennomføre en te-sermoni på

* Te-sermonien er bygget på fire prinsipper hentet fra Zen buddhisme: Harmoni,renhet,respekt og fredfullhet.

*Chawan: Tekopp. Eller snarere en te-bolle. Vakkert dekorert med en liten fordypning på baksiden.

 

Til slutt et sitat : The tea ceremony is more than an idealization of the form of drinking-it is a religion of the art of life. Okakura Kakuzo

Lenke til kommentar
Jeg skjønner meg ikke på denne te bølgen.. Det smaker jo ikke dritt så lenge man ikke tar i 3 spise skjeer med sukker i en kopp.. Drikker sånn vanlig gul-eske lipton..

8534718[/snapback]

Det er fordi du drikker/spiser altfor mye søtt. Du har gjort kroppen din vant med masse sukker. Om du er interesert i å få en bedre smakssans må du bygge opp smakssansen over tid ved å gradvis redusere ditt sukkerinntak. Etterhvert vil du oppleve at du smaker mye mer (ikke bare av te, men andre ting du spiser/drikker også)

 

PS! Gul lipton er ikke akkurat noen fantastisk te. Jeg mener den er på en måte te'ens svar på rema 1000.

Lenke til kommentar
Jeg skjønner meg ikke på denne te bølgen.. Det smaker jo ikke dritt så lenge man ikke tar i 3 spise skjeer med sukker i en kopp.. Drikker sånn vanlig gul-eske lipton..

8534718[/snapback]

Det er fordi du drikker/spiser altfor mye søtt. Du har gjort kroppen din vant med masse sukker. Om du er interesert i å få en bedre smakssans må du bygge opp smakssansen over tid ved å gradvis redusere ditt sukkerinntak. Etterhvert vil du oppleve at du smaker mye mer (ikke bare av te, men andre ting du spiser/drikker også)

 

PS! Gul lipton er ikke akkurat noen fantastisk te. Jeg mener den er på en måte te'ens svar på rema 1000.

8535288[/snapback]

 

Nei nei det er helt omvendt.. Jeg spiser veeeldig sjeldent søt saker. Drikker aldri brus heller.. Jeg trener endel og spiser mye grønnsaker og frukt osv.. Men te smaker ikke noe ting, kun litt selvsagt..

Endret av Torrevieja
Lenke til kommentar

Ingenting slår en ordentlig Earl Grey. Jeg syntes at frukt-te har en tendens til å bli veldig bitter, og for å få den nogenlunde drikkbar må man dynke hele greia med sukker, noe som ødelegger hele smaken.

 

Pleier å bruke suketter fordi det er mindre sølete enn vanlig strøsukker - pleide å bruke 4 før, men har gått ned til 3.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...