Gå til innhold

Gjenging av kobber


gaardern

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noe må han jo tette med rundt gjengene :wink: (vi snakker om slangenipler håper jeg?) Gjengetape funker fint. Tror DDen bruker det. Diverse flytende kjemiske stoffer er veldig bra, men kanskje litt klissete.

 

Men det beste jeg har brukt på vanlige messingkoblinger i hus med 3-4 bar trykk, er lin/hestehår. Det lukter av det... :grin: Men tett blir det garantert!

Skjekk art.nr 25-1431 hos Clas Ohlson

Lenke til kommentar

Har erfaring med gjenging i nesten alle metaller, bortsett fra kobber... Men at det skulle være værre en stål, kan jeg umulig tenke meg. Jeg vil anta det er som aluminium, og det er jo noe av det letteste man kan gjenge. Selve gjengingen skal være være lett match. Tror det er værre og få fatt i en gjengetapp med rørgjenger-NPT Slangenipler med metriske gjenger likeså. Det finnes jo, men ikke hos byggmakker for å si det slik.

Lenke til kommentar

Gjenging og borring i kopper kan være vanskelig noen ganger, spesielt for mindre dimmensjoner. Grunnen til det er at kopper er seigt, blir lange spon..

 

Skal man gjenge så må man være påpasselig med å bryte sponene ved å snu bakken 1/4 turn tilbake etter hver 1-1.5 turn med bakken/tappen.

 

Messing er et helt annet materiale å jobbe med. Metallet er ikke så seigt, lager små spon under bearbeiding og er lett å jobbe med.

 

Skrue har sikkert mange gode tips, han har jobbet endel med akkurat dette.

 

=)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...