Gå til innhold

Rare lyder i IBM hardisk


Vapor

Anbefalte innlegg

Jeg har et problem som jeg lurer på om noen gidder å svare meg på. Jeg har nettopp kjøpt meg en ny PC (AMD Athlon 1,8 ghz XP2200+, 512 mb ram, Geforce4 TI4600 128 mb ddr og en IBM 80 gb 7200 rpm hd) Jeg tror det er hardisken som lager rare lyder. Det er slike "tikke" lyder som spesielt finner sted når hd jobber mye (under defragmentering, loading på spill o.l). Er det noen som har formening om hva dette er?

 

 

 

_________________

Vapor

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde noe lignende på en IBM disk jeg hadde før. Av og til når den jobba hardt (f.eks. med defrag.) så kom det et veldig høyt "TIKK" (eller en slags blanding av "tikk", "klang" og "dunk"). Etter det ble den helt stille et par sekunder, for så å fortsette som normalt.

 

Denne disken tok fullstendig kvelden etter noen måneder.

Lenke til kommentar

Med disse IBM diskene har det vært store problemer med angående dette med denne lyden og med følge av at den plutselig er død.

Les litt i forumene på dette tema.

Hadde samme disk selv (ny), den takket fullstendig for seg etter 2 ukers drift.

Dette er lyden som vi kaller "Click of death".

 

Dette er en garantisak.

 

Dersom du har noe viktig på HDD'en må du ta beckup raskt.

 

John Kr

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-14 20:03, skrev Vapor:

Hvordan tar jeg backup da?


 

Hehe..

 

Det enkleste er å dra og slippe filene i utforsker til feks. floppydisk. (Her møter du fort veggen grunnet filstørelse, plass osv.)

 

Du kan også kopiere til CD-r eller CD-rw i et brennerprogram. Men brenner hadde du ikke?

 

Har du en ekstra (gammel) harddisk han du hekte inn denne å kopiere dit. Du kan også låne en av en kompis.

 

Du kan låne deg en Zip-drive og kopiere filer til Zip-disketter (100-250 MB).

 

Eller koble til en annen maskin med nettverk, nullmodemkabel eller usb nettverk og kopiere filene over til denne maskinen.

 

I nøden kan du også sende viktige filer som e-post til en kompis.

 

Eller du kan late filene over til en ftp-server på nettet.

 

Mange muligheter, hehe.

 

LYKKE TIL! :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-14 20:23, skrev Vapor:

Ja, vet forsåvidt hvordan man tar backup, men jeg tenkte på windows shitet o.l. Trenger ikke noe på disken bortsett fra filmer, musikk o.l.


Grip tak i en krysstrekker og kjør til skroten - der ligger harddisker og venter, helt gratis - ofte har de både cdrom og nettverkskort også, så kan du plukke med en ekstra hdd, ta hele stasen med hjem og sette den som backup i nettverk.

 

De har gjerne socket7-kort, så sjekk om ramslotene er fulle, evt. ta EDO-ram av en annen, så har du litt å kjøre med. Jeg bygger nå nr. 4 på denne måten. Lærerikt er det også - OK bonus dét :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-14 20:23, skrev Vapor:

Ja, vet forsåvidt hvordan man tar backup, men jeg tenkte på windows shitet o.l. Trenger ikke noe på disken bortsett fra filmer, musikk o.l.


 

Hvis du ikke har tilgang til medier med høy kapasitet, og ikke gidder brenne ut alt, kjøp/lån en annen harddisk. Desidert lettest.

Lenke til kommentar

Det er jo helt klart at disken holder på å dø. Du kan jo prøve å laste ned noen utilities fra IBM. Her kan man lese av diskens S.M.A.R.T-funksjon. Da jeg kjørte denne, så fikk jeg beskjed om at disken måtte skiftes ut. Det var jo logisk, da windows allerede hadde kræsjet pga. diskfeil.

 

Tegn på at disken holder på å dø: Man hører uregelmessige klikk; disken jobber intenst, så hører man et dypt klikk (nesten som et gulp). Dette skjer gjerne flere ganger, og disken begynner å lage noen makabre pipelyder.

 

Mitt forslag er å pælme disken i trynet på forhandleren (ikke bokstavelig), og kreve en ny disk, som ikke er IBM. Jeg har hatt to IBM-disker, og av en eller annen mystisk grunn så har begge daua innen et halvår... En liten tankevekker?

 

Hvis du skal være helt sikker på at disken er/skal bli ødelagt, så kjør diskdefragmentering. Ellers så kan du flytte store filer til IBM-disken (fra en annen, ellers så er "effekten" utebliende). Da bryter du jo ikke loven, disken må jo tåle å brukes :wink: Bare hvis noen moderatorer skulle lure...

 

Vil bare nevne noe til slutt: Vi har to IBM-maskiner i huset, og begge maskinene bruker harddisker fra Maxtor. Ville ikke IBM spare penger på å bruke sine egne produkter i sine egne PCer?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...