Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

Lønn ved sykefravær


Hotvedt

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Problemet er at arbeidsgiver sier at han ikke trenger å utbetale noenting, da jeg bare er deltidsansatt..

8253794[/snapback]

 

Om du er deltidsansatt så er også du å anse som fast ansatt selv om du jobber mindre timer enn heltidsansatte. Derfor har du like mye krav på sykepenger som om du skulle vært heltidsansatt.

 

Dette med mindre du kun har vært ansatt i 14 dager og blitt syk i løpet av denne tiden. En annen ting er også at du må tjene minst halvparten av folketrygdens grunnbeløp (kalles bare G). Sykepenger er begrenset oppad til 6 G. 1 G utgjør per i dag 62 892 kroner pr. år.

Lenke til kommentar

Jeg tjener og skatter over 1G, har et ansettelsesforhold på like over et år, og har jobbet de samme vaktene i hele perioden.

 

Det er ikke snakk om så fryktelig mye penger, men det er snakk om nødvendige penger..

 

Er det noen paragrafer eller lignende som jeg kan legge frem her, eller må jeg "ta dere på ordet"?

 

Takker for alle svarene til nå!

Lenke til kommentar

Ansatte som er tilkallingshjelp, tar ekstravakter ol, har bare krav på sykepenger dersom det er avtalt arbeid eller framtidige vakter på det tidspunkt sykdom inntrer. Vedkommende må ha vært ansatt i minst fire uker.

 

Ved avtalt arbeid vil arbeidsgiver være forpliktet til å betale sykepenger i arbeidsgiverperioden for de dagene det var avtalt arbeid. Sykepengegrunnlaget beregnes av en gjennomsnittlig dagsats basert på forutgående arbeid.

 

For å få rett til sykepenger må medlemmet ha vært i arbeid i minst fire uker umiddelbart før han eller hun ble arbeidsufør (opptjeningstid). Fravær i et arbeidsforhold uten gyldig grunn regnes ikke med i opptjeningstiden. Jf Folketrygdloven § 8-2. Likt med arbeidsaktivitet anses perioden hvor den yrkesaktive har mottatt sykepenger, svangerskapspenger, foreldrepenger, dagpenger under arbeidsledighet eller pleiepenger ved barns sykdom.

 

Arbeidsgiveren plikter imidlertid ikke å betale sykepenger i arbeidsgiverperioden (16 kalenderdager) hvis arbeidstakeren har vært ansatt hos ham i mindre enn fire uker, jf Folketrygdloven § 8-18. Dersom arbeidstaker likevel oppfyller vilkår for opptjeningstid, f.eks ved at arbeidstaker hadde foreldrepenger frem til oppstart i arbeid, vil NAV betale sykepenger fra første dag, jf. Folketrygdloven § 8-17. Hvis vedkommende ikke var trygdet med rett til sykepenger umiddelbart før siste arbeidsforhold gjelder strengere regler. Her må arbeidstakeren vise til tidligere yrkesaktivitet

 

Fra Sticos

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...