Gå til innhold

Harddiskytelse og høy cpu bruk i Vista


Anbefalte innlegg

Jeg har nå kjørt en del runder med HD-Tune på alle mine maskiner. I utgangspunktet var det for å se om harddiskene er flaskehalsen i hjemmenettet mitt.

 

Siden jeg har både XP og Vista på samme maskin var jeg også interesser i å se om det var noen forskjell i ytelsen på mine 2x74GB Raptor i raid0 over Nvidia kontroller.

 

Jeg ble positivt overasket over å se at ytelsen var bra på raidet, og at den også var gjennomsnittelig 8MBs raskere på Vista enn XP. Access tiden er også lavere.

Men en ting må jeg si jeg reagerte litt på, cpu bruken er i XP ca 8% i løpet av testen, mens den i Vista er heftige 42%!?

Syns også det var litt rart at kurven gikk så mye opp og ned i Vista, men så lenge ytelsen er bra spiller det vel ingen rolle. Alle andre vanlige disker har alltid startet ut med bra hastighet, også dabbet kraftig av. Det gjør det tydeligvis ikke med raid0.

 

Har kjørt testen flere ganger, og resultatet varierer svært lite fra gang til gang. Maskinen er forøvrig Opteron @3.01Ghz, DFI NF4, og 4x512MB minne som på sine gamle dager nå kjører 215Mhz. Selv om dette ikke er det vasseste lenger hadde jeg ikke forventet at cpu brukte så stor andel av sin energi på diskbruk.

 

Hva tror dere andre, normalt eller ikke dette her?

Øverst på bildet er da Vista, og nederst er XP ;)

post-56388-1174762372_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan umulig være 42% cpu forbruk i Vista under hele HD testen.

 

Jeg har testet HDTune under Vista (på single disk) .

Dette med task manager oppe .

Under hele kjøringen vekslet HDTune stort sett mellom 2 og 3 % cpu forbruk , kun en gang tippet HDTune til 7% et kort øyeblikk.

 

I reultat målingen stod det cpu forbruk 7.2% :thumbdown: , dvs uriktig/misvisende - her burde det være i det minste et gjennomsnitt (ikke en kort peak angitt)

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Kjørte du da versjon 2.53 Syar?

For jeg testet nå også med cpu måling oppe, og det er faktis så jævlig cpu bruk under hele testen altså :dontgetit: . Flyr opp og ned mellom 30 og 60% Og resultatet blir igjen ganske nøyaktig det samme hver gang (se bilde, der du også ser at cpu er tilnærmet 0 både før og etter kjøring av testen)

 

Har kjørt dette på singeldisk her i Vista også, og da er resultatet i HD-tune helt normalt ca 4-6% (svinger da mellom 1 og 12 i oppgavebehandlig) Og cpu bruken er jo sjelden 0 selv om man ikke gjør noe, så jeg anser dette som bra.

 

Ytelsen er jo veldig bra syns jeg, både ifht andre disker, og ifht i XP, men lurer litt på hvordan dette slår ut i praktisk bruk, hvis nå den kontrolleren er så tungkjørt som det ser ut som. Har såvidt jeg vet de nyeste driverne som er til denne på plass.

post-56388-1174768969_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...