Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har ikke vist om dette delforumet her, så derfor postet jeg et spørsmål om databaser i programvareforumet. Se spørsmålet her.

 

Når det gjelder spørsmål 2 som jeg aldri kom til der så er det: Kan noen sette meg på sporet av hvordan kobler en hjemmeside opp mot Access? Er det mulig, eller må det konvertering til da?

 

Tanken er å legge ut alle produktene. Et produkt en side... Men hvis noen bare kunne sette meg på sporet av hvordan koble nettside opp mot Access så holder det i førsteomgang :) Hvis det overhodet er mulig altså...

 

- Amund

Endret av amundsf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kom igjen... Jeg trenger sårt hjelp, spesielt på punkt 1

 

Les på linken jeg har posta i første post. Saken går på hvordan få til at når endrer prisen i produkttabellen skal ikke prisen i fullførte ordrer bli endret. Fikk et tips på den linken, men det var bare et generelt tips og ikke hvordan praktisk gjøre det...

 

Håper noen kan gi meg et tips her, for jeg får det bare ikke til!

 

- Amund

Lenke til kommentar

Må du gi deg. Får du ikke til å lagre salgspris i hver ordre ? Det må du altså, og med det er endre-pris-problemet løst.

 

Du signaliserer ganske sterkt at du ikke tar til deg råd som gis, og at du ikke gidder å legge frem tilstrekkelig med informasjon om oppsettet ditt, om hva du har prøvd, hva du kan, hva som virker og hva som ikke virker. Da blir det lite attraktivt å bruke ubetalt fritid på å hjelpe deg. Kanskje er det derfor det er så lite respons.

 

Beste hilsen Harald

Lenke til kommentar

Her trengs det tydeligvis en ganske stor oppklaring skjønner jeg :D

 

Joda, jeg har tatt tipset ditt om veiledende pris og avtalt pris :) Det som imidlertid fortsatt er problemet er at jeg ikke får til at avtalt pris har standarverdi lik veiledende pris.

 

Jeg har rett og slett bare vært litt upresis i innleggene over.

 

Så joda, jeg tar til meg tips. Absolutt!

 

Håper dette oppklarte endel :)

 

Hvis trenger mer info om opplegget, hva jeg kan, hva jeg har prøvd etc. kan jeg komme med dette senere. Si ifra hvis noen trenger dette for å kunne svare. Nå har jeg rett og slett ikke tid.

 

- Amund

Endret av amundsf
Lenke til kommentar

Tenkte jeg skulle ta og presisere litt mer hvordan systemet mitt er. Tabellene kan (bittelitt forenklet) settes opp slik:

 

(1, > og < er et forsøk på å vise en-til-mange forhold...)

 

Kunde 1-------> Ordrehode 1-----> Ordrelinje <-------1 Produktinfo

 

Disse har henholdsvis Kundenr, Ordrenr, Nr og Produktnr som nøkkelfelt. Alle disse er autonr.

 

I produktinfo har jeg altså veiledende utpris, mens jeg i ordrelinjen har Avtalt utpris og antall. Avtalt Utpris * Antall = Linjesum...

 

Og hvis taster inn avtalt utpris manuelt fungerer altså systemet mitt strålende. Problemet oppstår fordi jeg ønsker at systemet automatisk skal fylle verdien i veiledende utpris inn i avtalt utpris slik at slipper å taste... Samtidig kan ikke feltene være knyttet sammen fordi hele poenget er jo at avtalt pris ikke skal bli påvirket av senere endringer i veiledende utpris...

 

Så det jeg altså ønsker er:

At "default value" for avtalt utpris skal være varens veiledende utpris.

 

Noen som kan hjelpe meg med dette? Eventuelt lage en VBA kode som jeg kan benytte?

 

- Amund

Endret av amundsf
Lenke til kommentar

En annen ting jeg gjerne skulle hatt hjelp til:

 

Jeg har et par ja/nei felter som er både i ordrelinje (tabellen/spørringen/skjemaet) og i ordrehodet (tabellen/spørringen/skjemaet). F.eks. gjelder dette at har motatt varen (opperer uten varelager...). Skjemaene er satt opp i hoved/delskjema.

 

Det jeg gjerne skulle hatt var at når alle linjene hatt fått registrert "ja" på motatt skulle motatt også stått som ja i hodet...

 

Altså:

Alle mottatt_linje = Ja => Motatt_hode = ja.

 

Slik at jeg slipper å passe på dette manuelt...

Lenke til kommentar

Enda en ting, noen som har brukt den nye "send mail" funksjonen? Jeg har testa den litt og syns den virker veldig bra! Men den har et en rar begrensning, noen som har en løsning på følgende (f.eks. en add-in):

 

1. Hvordan få til at Access automatisk oppdater når man har passord på databasen? Hvis har passord må man laste over manuelt fordi man ikke får lagra passordet. Temmelig tåpelig :cool:

 

Det som gjør at det blir litt håpløst er at man ikke kan markere flere mailer i Outlook engang. Altså ved alt/ctr. Man må ta en og en: Velg overfør, tast inn passord, trykke ok på at dataene er som de skal, og så begynne på nytt igjen.

 

Funksjonen er vel ganske ny i Access så forhåpentligvis kan det bli fiksa etterhvert, men hvis noen har noe svar nå så hadde jo det vært strålende :)

 

 

Den neste er forsåvidt ikke noe jeg syns er en "rar begrensning", kan forstå at denne begrensingen er gjort for å forenkle. I alle fall i første utgave... Men tenker eventuelt på en add-in som gir ytterligere funksjonalitet/ noen som har en kode som gir denne funksjonaliteten:

 

2. Man kan ikke benytte hoved/delskjema. Det løser man selvsagt ved å bare bruke delskjemaet, men det ser litt dårligere ut/ bittelitt mer tungvindt. Så hvis noe hadde hatt en løsning...

 

 

Den siste her er forsåvidt ikke direkte med denne mailfunksjonen som jeg omtaler over, men den er sterkt tilknyttet:

 

3. Etter at en mail kommer inn og access automatisk laster over dataene ønsker jeg at det skal gå en mail tilbake til avsender på mailen. En enkel svarmail kunne selvsagt bare vært satt opp i outlook, men følgende gjør at dette trolig ikke vil funke:

 

Data fra Access skal følge med, mer spesifikt mest trolig en rapport. En rapport som vil bli generert ut fra informasjonen som kommer inn i datainnsamlingsmailen... Selve rapporten er veldig enkel å sette opp. Utfordringen ligger i:

 

Å få mailen til å bli automatisk sendt etter at datainnsamlingsmailen er registrert.

 

- Amund

* Som muligens innser at disse to mailene bør omskrives i morgen når jeg er i våke tilstand :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...