Gå til innhold

GIS ved Høyskolen i Ålesund


Skagen

Anbefalte innlegg

Hei.

Bare lurte på om det er noen her som går eller har gått bachlor i GIS ved Høyskolen i Ålesund, og kan fortelle litt om studiet.

Jeg studerer førsteåret på bachlor i geografi ved NTNU, men er veldig usikker på om jeg skal bytte til GIS i Ålesund.

 

Ser at GIS-studiet deler en del emner med ingeniørstudiene, og lurte på om matten her er mye vanskeligere enn 2MX/3MZ.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Mulig at gematikkstudiet ved UMB i Ås er ok, men jeg ville heller anbefale å studere ved HiG. Der kan du velge å ta en bachelor i Geomatikk eller enn ett-årig utdannelse i GIS. Tre år med GIS bare unødvendig da du vil lære like mye som det ene året ved HiG.

 

Mulig jeg er litt subjektiv her, siden jeg studerer ved HiG og kommer egentlig fra nabobygda til Ås, men jeg vil tro at kvaliteten i studiene er bedre på Gjøvik enn det de er i Ås. Dessuten er Gjøvik en ordentlig by i forhold til Ås som bare er bondelandet hvor ingenting skjer utenom studiene.

Lenke til kommentar

Jeg har snakket med studieveilederen for geografisk institutt på NTNU der jeg studerer nå for tiden. Jeg kommer til å fortsette her og få en blanding av geomorfologi og anvendt GIS istedet, hvor GIS-delen vil utgjøre ett eller to semester alt ettersom hvordan det passer med de andre emnene. NTNU har bare 2 emner for GIS som er ett emne på 7,5 sp for bachlorstudenter og 15 sp for masterstudenter, så da må jeg finne ut hvor jeg skal få tak i 30 eller 60 sp med anvendt GIS.

 

Men takk til dere som har bidratt her :)

Lenke til kommentar

Tror du tar litt feil akkurat ang kvaliteten på studiene på UMB. SÅvidt jeg vet så har UMB alltid tilbudt kartfag mens det er noe nytt på Gjøvik. Det at man tilbyr master og doktorgradsutdannelse innenfor GIS-relaterte fag sier seg selv at kvaliteten må være bra.

 

For lokasjonens skyld så er Ås 25 min fra Oslo med tog.

Lenke til kommentar

skag1: en mulighet er å ta e-gis, dvs ta faget over internett. Da slipper du å flytte på deg, men samtidig bør du være motivert for å kunne studere på egenhånd. Unasett lykke til med valget, vi trenger flere folk med GIS-kunnskap her i landet.

 

Rakib: GIS på Gjøvik har vært der i over 15 år, så nytt er det jo ikke akkurat. Dessuten har det skjedd voldsomt mye i det siste innen GIS, så det er viktigere hor oppdatert studiene er.

 

25 min med et tog som går hver 2. time, men man velger ikke Ås pga lokaliseringen forhåpentligvis...

Lenke til kommentar

andreaqd :

 

Du er nok i høyeste grad subjektiv :D (det er forsåvidt jeg og)

 

Den grunnleggende praktiske geomatikken på HIG og UMB er nok ganske tilsvarende.. Vil gjette at den faktisk er bedre på HIG da UMB har valgt å prioritere forskning og dypere forståelse.

 

På "bondelandet" som du kaller det går det faktisk ann å bli siv.ing i geomatikk... Du lærer ikke bare hvordan du du gjør det i praksis, men også hvorfor det er sånn. Ås er forresten landets største og eldste miljø i alt som har med eiendom og kartfag å gjøre (eiendomsjuss, arealplanlegging, geomatikk osv)

 

Jeg er forresten også temmelig sikker på at studentmiljøet er større og bedre på Ås enn i Gjøvik... Det at studentene er fanget på ett lite sted bidrar til at man er flinke til å bruke samfunnet og arrangere ting. (Er enig i at Ås må være ett ganske kjipt sted å gå på f.eks. vgs)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...