Gå til innhold

Hvordan redusere spam på epost?


Anbefalte innlegg

Har hatt epost med netcom siden dem startet og tilby det, tror det er snakk om 8-10 år? Uansett.....i dag får jeg mellom 50-100 epost som er spam. Har spamfighter og kaspersky internet security..... Desse tar kanskje 75% av spammen, men jeg må likevel innom spammappa for å sjekke om der er "viktig" mail.

 

Finns det noen måte jeg kan få vekk noe av spammen for godt?

Jeg bruker outlook express.....

 

mye av eposten er til tilfeldige navn... f.eks.... [email protected] og likevel klarer denne og finne veien til min epost som er f.eks. [email protected]

 

Håper noen kan hjelpe!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, huldal

 

Man har ikke så veldig mange alternativer ang. spam. I ditt tilfelle er det:

 

1. Bytt epostadresse.

2. Aktivere spamfilter på epost-serveren. Vet ikke om netcom eller de som administrerer dette, har mulighet for å tilby dette

3. Leve med at man får spam. Du har jo til en viss grad kontroll på hvor denne spammen skal legges :)

4. Mulig du kan blokkere div. domener i postprogrammet. Dvs. sette opp en regel at når det kommer en epost fra *@viagra.com, skal det slettes.

 

Ellers er det sikker nevnt tidligere - man må ikke bruke sin hovedepostadresse når man registrerer seg på ulike nettsider. Opprett en ny epostadresse (gmail etc.) til slike formål.

 

Bruker du Outlook express, kan det være lurt å ikke forhåndsvise eposten når den lastes ned. Det kan ligge mekanismer som registrerer om en epost blir åpnet etc..

 

Har man en nettside e.l. der eposten din ligger synlig, er det lurt å gjøre den inaktiv eller skjule den.

Endret av norbat
Lenke til kommentar

Det er ikke enkelt å bytte en mange år gammel epost.... Har vært forsiktig med å bruke hovedadressen til registreringer......dette har jeg brukt en hotmail adresse til.

 

Er fristende å kutte ut netcom adressen, men den er altfor viktig. Å skifte epostadresse er vel nesten det samme som å "miste" mobilen sin med alle telefon nummer.

 

 

Er det noen som vet om netcom tilbyr aktivering av spamfilter på server?

Lenke til kommentar

Har siden julen fått 2-4 spamposter daglig noen med vedlegg som var virus og ble lagt i karantene via antivirus.

 

Prøvde å stenge de fleste epostdomener som jeg ikke forventet emailer fra, dette hjalp litt helt til .com domener ble mere benyttet.

.com domener lar seg ikke stenge ned hos meg, alternativet var da å kun godta forhånds godtatte emailer og slette alt annet.

 

Dette har fungert utmerket så lenge jeg får lagt inn aktuelle epostadresse på min godkjent-liste, muligens noe er blitt slettet, men ingenting viktig, og enda bedre hvis noe spam eller virus skulle dukke opp har jeg bedre kontroll, da alle godtatte adresser er oppført, og er det noen problemer er det bare å slette aktuelle epostadresse.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
..., alternativet var da å kun godta forhånds godtatte emailer og slette alt annet.

...

8216557[/snapback]

 

Hallois

 

Jeg tenkte å ta et lite oppgjør med spam i sommer og vurderer da å lage til noe slik at folk må f.eks. gjøre noe ekstra første gang de sender epost til meg.

At de f.eks. får en epost med en gang i retur med instruksjon om å gå til en link eller sende en epost med spesielt emne eller lignende for at adressen deres skal havne i min "godkjent" liste. Samtidig må jeg jo også ha en mulighet for å kunne gå manuelt inn å legge til epost adresser og evt også hele domener.

 

Hva bruker du og hvordan fungerer det i praksis?

 

..Kunne tenkt meg å ha noe som jeg enten installerer som programvare på hver enkelt maskin eller evt noe web-basert, men har i grunn ikke lyst å inkludere en 3. part tjeneste til dette...

 

Jeg har et familienavn.no domene som det i første omgang er snakk om å få fikset dette til, hvor flere i familien har egen adresse tilknyttet. Om hver person må installere et lite tillegg til epostprogrammet sitt så er ikke det noe stort problem.

 

Jeg bruker forresten for øyeblikket thunderbird - kanskje det finnes noe god extension til det? Eller noe innebygd.. har ikke helt funnet utav det innebygde spamsystemet der..

 

 

Håper du/dere kan gi noen tips og dele litt erfaringer.

 

 

Cheers!

Lenke til kommentar
Det er ikke enkelt å bytte en mange år gammel epost.... Har vært forsiktig med å bruke hovedadressen til registreringer......dette har jeg brukt en hotmail adresse til.

 

Er fristende å kutte ut netcom adressen, men den er altfor viktig. Å skifte epostadresse er vel nesten det samme som å "miste" mobilen sin med alle telefon nummer.

 

 

Er det noen som vet om netcom tilbyr aktivering av spamfilter på server?

8183267[/snapback]

 

Det finnes en annen metode, vet ikke om den er bedre.

 

Opprett en gmail konto, forward alle epostene dine dit og last ned derifra til epostleseren din. Jeg synes de har et bra spamfilter. Tar ihvertfall nesten all spam som jeg får.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Har hørt samme melding om enorm økning av spam på netcom kontoer, vet ikke hvorfor.

En bekjent fikk rett under 12000 spam eposter på en gang, da var postkassen full.

Virker som netcom har klusset til noe??

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...