Gå til innhold

Hvordan kjøle øl uten is?


Anbefalte innlegg

Her er problemstillingen:

 

Vi skal på Roskilde Festival i år. Men da vi var der i fjor hadde vi problemer med at ølet ble fort varmt. Jeg liker at ølet er kaldt, og trenger ideer og tips til smarte metoder for å kjøle ned ølet.

 

På Roskilde er det selvfølgelig ikke strøm, og vanskelig/umulig å få tak i nok mengde is. Men kaldt vann er der... Noe hjelp å få?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vått håndkle rundt flaskene (tett inntil) og så legger dere flaskene i sola. Fukt håndklene på nytt regelmessig. Fordampning av vann krever energi, og dette henter den fra ølen. Er det 25 grader ute kan dere fint få ølen ned på hvertfall 12 grader ved hjelp av denne metoden.

Lenke til kommentar
Ha med deg ett branslukingsapperat... Det kjøler ned ølen på 1-2-3...

8181825[/snapback]

Du burde kanskje legg til at det må være et CO2 apparat. Pulver er lite ønskelig med tanke på at det blir veldig grisete, også tviler jeg på at det er en kjølende effekt til stede.

Lenke til kommentar
Det må være et CO2 Brannslukker-apparat hvhis du tar den ;)

 

Ellers så blir kaldt vann + isbiter + salt veldig bra kjøling men du sa jo du ikke hadde is :p

8193560[/snapback]

 

 

det jeg hadde gjort er å bruke tørr-is, det holder ca -78C :)

 

men det er kanskje vanskelig for de fleste å få tak i sånn uten videre...

Lenke til kommentar

Og med tørr-is ville du hatt ett veldig stort problem ang temp på ølet ;)

Optimal øltemperatur er ifølge noen 38Fahrenheit

(eller hvordan i all verden det staves)

Vet ikke hvor mange Celsius det er men sannsynligvis så vil Tørr-Is vær alfor kaldt.

Endret av Lakus
Lenke til kommentar

Hva med CO2-patroner? Bør gi ca samme effekt som et brannslukkingsapparat, men antagelig billigere og lettere å kontrollere.

 

Lag en timermekanisme som punkterer patronen etter feks 15 sekunder.

 

Kjølebag med et par øl oppi -> putt patron med punkteringsmekanisme oppi -> sett på lokk -> 15 sekunder: PSSSSSCHHhhh! -> tett baggen med gaffa så fort trykket har stabilisert seg -> vent 20 minutter -> drikk øl

 

I teorien burde dette funke. Bør selvsagt testes ut hjemme først... Pass også på å ikke få strålen fra en punktert co2patron rett på bar hud. Kan gi ekle forfrysninger. :ph34r:

Lenke til kommentar
Vått håndkle rundt flaskene (tett inntil) og så legger dere flaskene i sola. Fukt håndklene på nytt regelmessig. Fordampning av vann krever energi, og dette henter den fra ølen. Er det 25 grader ute kan dere fint få ølen ned på hvertfall 12 grader ved hjelp av denne metoden.

Sikker?

 

Høres ut som samme greia som at hvis du graver ned ølet ditt og heller bensin på det, og tenner på så blir ølet kaldt... :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...