Mjirt Skrevet 18. mars 2007 Del Skrevet 18. mars 2007 Her er problemstillingen: Vi skal på Roskilde Festival i år. Men da vi var der i fjor hadde vi problemer med at ølet ble fort varmt. Jeg liker at ølet er kaldt, og trenger ideer og tips til smarte metoder for å kjøle ned ølet. På Roskilde er det selvfølgelig ikke strøm, og vanskelig/umulig å få tak i nok mengde is. Men kaldt vann er der... Noe hjelp å få? Lenke til kommentar
Loeve Skrevet 18. mars 2007 Del Skrevet 18. mars 2007 Hva med å fukte en mengde håndduker som dere kan legge over pilsen? Lenke til kommentar
theoriginalAidskake Skrevet 18. mars 2007 Del Skrevet 18. mars 2007 Bøtte + kaldt vann + øl? Lenke til kommentar
papirvann Skrevet 18. mars 2007 Del Skrevet 18. mars 2007 hvorfor spør du på to forumer? mange flere svar på nFF Lenke til kommentar
Brillefin Skrevet 18. mars 2007 Del Skrevet 18. mars 2007 Skaff deg et par høvelig store kjølebokser. Fyll halve volumet med kjøle-elementer, resten med øl. Garantert kaldt ut hele festivalen. Hiv inni et par isbiter så har du det gjennom hele festivalen og. De holder seg lett. Lenke til kommentar
SKAÐI Skrevet 18. mars 2007 Del Skrevet 18. mars 2007 Ha med deg ett branslukingsapperat... Det kjøler ned ølen på 1-2-3... Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 18. mars 2007 Del Skrevet 18. mars 2007 Du kan grave hull til kassen, men jeg vet ikke hvor populært dette er hos festivalledelsen. Jeg pleier å slenge et klissvått håndkle over kassa. Det kjøler ikke noe særlig, men det holder i hvert fall ølet kaldt mye lengre. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 18. mars 2007 Del Skrevet 18. mars 2007 Vått håndkle rundt flaskene (tett inntil) og så legger dere flaskene i sola. Fukt håndklene på nytt regelmessig. Fordampning av vann krever energi, og dette henter den fra ølen. Er det 25 grader ute kan dere fint få ølen ned på hvertfall 12 grader ved hjelp av denne metoden. Lenke til kommentar
Nedward Skrevet 18. mars 2007 Del Skrevet 18. mars 2007 Ha med deg ett branslukingsapperat... Det kjøler ned ølen på 1-2-3... 8181825[/snapback] Du burde kanskje legg til at det må være et CO2 apparat. Pulver er lite ønskelig med tanke på at det blir veldig grisete, også tviler jeg på at det er en kjølende effekt til stede. Lenke til kommentar
Fanta4free Skrevet 18. mars 2007 Del Skrevet 18. mars 2007 kan du ikke gjøre sånn her da: http://youtube.com/watch?v=SfkHS_58yvs hjelper sikkert det, det går med all øll vet jeg Lenke til kommentar
endrebjo Skrevet 18. mars 2007 Del Skrevet 18. mars 2007 kan du ikke gjøre sånn her da: http://youtube.com/watch?v=SfkHS_58yvs hjelper sikkert det, det går med all øll vet jeg 8184920[/snapback] Ølet der er under 0°C, men har allikevel ikke fryst pga. manglende forstyrrelser.Når man plustelig dunker det i bordet, oppstår det nok uro til at det endelig fryser som det skulle gjort ved 0°C. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-IBL5Pam9QB Skrevet 20. mars 2007 Del Skrevet 20. mars 2007 Bruk saltvann. Kjøler bedre enn ferskvann. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 20. mars 2007 Del Skrevet 20. mars 2007 bruk brann-slukker, det funker vist best i følge MythBusters... Blir dyrt i lengden men... Lenke til kommentar
Lakus Skrevet 20. mars 2007 Del Skrevet 20. mars 2007 (endret) Det må være et CO2 Brannslukker-apparat hvhis du tar den Ellers så blir kaldt vann + isbiter + salt veldig bra kjøling men du sa jo du ikke hadde is Endret 20. mars 2007 av Lakus Lenke til kommentar
aklla Skrevet 20. mars 2007 Del Skrevet 20. mars 2007 Det må være et CO2 Brannslukker-apparat hvhis du tar den Ellers så blir kaldt vann + isbiter + salt veldig bra kjøling men du sa jo du ikke hadde is 8193560[/snapback] det jeg hadde gjort er å bruke tørr-is, det holder ca -78C men det er kanskje vanskelig for de fleste å få tak i sånn uten videre... Lenke til kommentar
Lakus Skrevet 20. mars 2007 Del Skrevet 20. mars 2007 (endret) Og med tørr-is ville du hatt ett veldig stort problem ang temp på ølet Optimal øltemperatur er ifølge noen 38Fahrenheit (eller hvordan i all verden det staves) Vet ikke hvor mange Celsius det er men sannsynligvis så vil Tørr-Is vær alfor kaldt. Endret 20. mars 2007 av Lakus Lenke til kommentar
dostojevski Skrevet 20. mars 2007 Del Skrevet 20. mars 2007 Hva med CO2-patroner? Bør gi ca samme effekt som et brannslukkingsapparat, men antagelig billigere og lettere å kontrollere. Lag en timermekanisme som punkterer patronen etter feks 15 sekunder. Kjølebag med et par øl oppi -> putt patron med punkteringsmekanisme oppi -> sett på lokk -> 15 sekunder: PSSSSSCHHhhh! -> tett baggen med gaffa så fort trykket har stabilisert seg -> vent 20 minutter -> drikk øl I teorien burde dette funke. Bør selvsagt testes ut hjemme først... Pass også på å ikke få strålen fra en punktert co2patron rett på bar hud. Kan gi ekle forfrysninger. Lenke til kommentar
Lakus Skrevet 20. mars 2007 Del Skrevet 20. mars 2007 Vått håndkle rundt flaskene (tett inntil) og så legger dere flaskene i sola. Fukt håndklene på nytt regelmessig. Fordampning av vann krever energi, og dette henter den fra ølen. Er det 25 grader ute kan dere fint få ølen ned på hvertfall 12 grader ved hjelp av denne metoden. Sikker? Høres ut som samme greia som at hvis du graver ned ølet ditt og heller bensin på det, og tenner på så blir ølet kaldt... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå