Gå til innhold

Instant freeze. Hvordan?


Anbefalte innlegg

Greit nok av væska er underkjølt. Men den er jo både underkjølt og flytende inntil de klinker flaska mot bordet og det tilsynelatende frigjøres CO2.

8246342[/snapback]

Du hadde opplevd det samme med ei flaske rent vann, men da ville det ikke vært CO2 inne i bildet. Støtet ville ha gitt et punkt å begynne krystalldannelsen.

 

Har noen av dere dyrket krystaller? Da tar man utgangspunkt i en liten krystall så man har kontroll på hvor ting krystalliserer seg når den overmettede væska prøver å kvitte seg med materiale.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Bare la det ligge stille i fryseren det. Problemet er å ha ren nok væske og en glatt nok beholder. Om du bruker en beholder av mykt materiale kan det ikke være bretter heller, så flaske er kanskje greiest.

8254438[/snapback]

Rektig. Problemet som man støter på er vel når du skal ta den opp av fryseren... Uten at du rister på vesken. (ikke like "kult" å imponere noen ved å få noe til å fryse nede i selve frysern :p)

 

Men det jeg ikke helt skjønner er hvordan de kan få det til med øl? Ettersom det må være en helt ren væske... Og øl kan vel ikke kategoriseres som en ren væske. :hmm:

Lenke til kommentar

Kan man sammenligne underkjøling med "mange som prøver å gå gjennom en dør samtidig"? At alle atomene vil gå over i fast form og utvide seg, men blir holdt tilbake av de andre atomene som prøver på det samme (litt flåsete) og når du da tilfører et fremmedlegeme vil kjedereaksjonen ha en plass å begynne?

 

Det går også an å gjøre dette med overoppvarming. At en kopp med vann over 100 grader celsius enda er i væskefase, men fordamper enormt hurtig med en gang man berører det.

Endret av LarsEL
Lenke til kommentar
Kan man sammenligne underkjøling med "mange som prøver å gå gjennom en dør samtidig"? At alle atomene vil gå over i fast form og utvide seg, men blir holdt tilbake av de andre atomene som prøver på det samme (litt flåsete) og når du da tilfører et fremmedlegeme vil kjedereaksjonen ha en plass å begynne?

8287138[/snapback]

 

Hvis dette er riktig, var det en jævlig bra forklaring! :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...