Gå til innhold

GUI-Jon eller DVD-Jon?


Shrike

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det har vel lenge vært klart at han ikke gjorde stort mer enn å sette sammen biter av andres arbeid, og laget et GUI over det... Har gjorde lite vedrørende dekrypteringen...

Han har fått æren av å ha laget dvd-kryperingen, muligens fordi de som har klart å lage det er så smarte at de ikke setter navnet sitt under og unngår å komme inn i en stor rettsak mot hele hollywood osv.. :smile:

Lenke til kommentar

Bare et par Jon-sitater fra Aftenposten 3.11.99:

 

"- Jeg er overrasket over hvor lett det var å knekke koden som skulle beskytte DVD-platene. Jeg hadde ikke trodd at en person på min alder kunne klare det. Det sier litt om hvor dårlig krypteringen egentlig er, sier Jon. "

 

" - Tror du dette kommer til å skape problemer for filmselskapene, som har rettigheter til filmene?

 

- Selvsagt. Det er jo innlysende at dette kommer til å føre til piratkopiering. Det er synd. Men hadde ikke vi knekt denne koden, ville noen andre gjort det. Etter hvert som båndbredden på Internett øker, vil det bli mulig å overføre filmene på nettet, og da vil dette bli stort."

 

http://tux1.aftenposten.no/nyheter/nett/d108023.htm

 

At han har moderert uttalelsene sine i ettertid er det jo ikke tvil om - men han gikk rimelig høyt ut i starten og kommer nok til å slite litt i retten vil jeg tro...

 

Bare uttalelsen "...hadde ikke VI knekt denne koden..." er jo spenstig hvis han i ettertid tar avstand fra å ha gjort det...

 

[ Denne Melding var redigert av: Gabriel_X på 2002-12-11 11:19 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-11 11:18, skrev Gabriel_X:

"- Jeg er overrasket over hvor lett det var å knekke koden som skulle beskytte DVD-platene. Jeg hadde ikke trodd at en person på min alder kunne klare det. Det sier litt om hvor dårlig krypteringen egentlig er, sier Jon. "


 

Han sier jo ikke at det er han som har gjort det, bare at det er personer på hans alder som har gjort det. Når aviser sier at noen har "sagt" noe, må man forøvrig aldri tolke det som noe ordrett sitat.

 

Etter det jeg har fått med meg var det et "miljø" som samarbeidet om å knekke koden. (Det var vel heller snakk om å finne en ubeskyttet kode i et eksisterende program.) Og Jon var aktivt involvert i planleggingen og arbeidet. Personen som skrev de få linjene som gjør selve dekodingsjobben er jo ikke noe mer eller mindre "skyldig" enn Jon.

 

Det er godt mulig at Jon ikke er noen hyggelig person, eller at han har brukt denne saken til sin fordel. Det er imidlertid ikke så fryktelig interessant. For min del er det ikke Jon som står på tiltalebenken, men alle norske forbrukere av film og filmframvisningsutstyr.

 

LeD

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-11 13:57, skrev LeD:

Personen som skrev de få linjene som gjør selve dekodingsjobben er jo ikke noe mer eller mindre "skyldig" enn Jon.


 

Det er jeg enig i, men på den annen side var det jo faktisk Jon som gjorde programmet tilgjengelig for 'alle' ved å sy sammen GUI'en og legge det ut for nedlastning, og det er vel nettopp dette aktor kommer til å kjøre knallhardt på.

Lenke til kommentar

Quote:


namelezz skrev (2002-12-11 14:35):

Jeg synes pr-kåte-jon passer bedre. Eller skryte-jon. Eller hvorfor ikke jeg-er-14-år-og-har-"bart-jon?


(okay litt useriøs den der, men jeg liker ikke folk som skryter og tar æren for andres arbeid)


 

Han har da aldri tatt æren for andres arbeid. Skriver media noe, så er det helt sikkert sagt noe annet.

 

Jon Lech Johansen var den eneste som stod fram med fullt navn, og derfor den som ble MoRE's "pressetalsmann". Og derfor ble han saksøkt.

Lenke til kommentar

Sakset fra nettavisen.no:

"- Linux-spiller ikke målet

Sunde spurte: - Har du inntrykk av at det var meningen å utvikle en DVD-spiller for Linux?

 

- Nei. Det er ingenting i loggene som tyder på at det er dette som var målet.

 

Han siterte fra loggen: MultiAGP (Johansens IRC-nick): «On the Linux mailing lists, it appears as if they're more concerned about laws than putting code together.»

 

- Ut fra loggene går det frem at Johansen tydeligvis er mer opptatt av å lage programmer enn å bry seg om det er lov eller ikke, konkluderte den tidligere etterforskeren."

 

Ja så er/var han mere opptatt av å lage programmer enn av loven da, og det er jo klart det samme som at han ikke var ute etter å lage en avspiller for Linux!?!

 

Andy :???:

 

[ Denne Melding var redigert av: Mr_Dillon på 2002-12-11 15:05 ]

Lenke til kommentar

og til dere som ikke alt har lest denne:

http://www.stud.fim.ntnu.no/~vegarm/DVDJon.html

 

"- De gjør en stor feil hvis de dømmer meg. Det gjør meg bare til en martyr."

 

"-Jeg prøver å slåss mot kapitalkreftene."

 

er jo ganske tydlig at dvd-jon ruser seg heftig på sine 15 minutter i rampelyset. jeg vil aldri se på han som en martyr. han vil alltid være fjortissen med dunbart som kom i media pga sine vågale/dumdristige uttalelser + media sin uvitenhet.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-11 13:57, skrev LeD:


For min del er det ikke Jon som står på tiltalebenken, men alle norske forbrukere av film og filmframvisningsutstyr.


LeD


 

Huff, jeg blir så sur når det slenges så mye dritt på forumet!! Hva har Jon gjort dere?

 

Selv om det som står i avisene kan antyde at Jon har skryti, så betyr ikke det at det er sant. Journalister er generelt analfabeter når det er snakk om data, så om Jon sier noe så kan dere være sikker på at avisene har "pynta" på det for at artikkelen skal bli mer interessant!!

Det står mye feilsitater i avisene, og det som kalles sitat er ofte svært farga av skribenten.

 

Forøvrig er jeg helt enig med deg LeD, det er våre rettigheter som blir satt på prøve i det Norske rettsvesen nå om dagene.

Slutt med drittslenginga her på forumet! Det viser bare at dere ikke er over fjortis-sykdommen enda :smile:

 

mvh,

Idar

Redigert grunnet feil i sitat

 

[ Denne Melding var redigert av: idander på 2002-12-11 15:27 ]

Lenke til kommentar

Jeg synes Jon Lech Johansen er modig jeg, som står fram med fullt navn! Selv om han sikkert visste at han ville komme i trøbbel på en eller annen måte. Jeg synes han er tøff som ikke blindt lystrer propagandaen fra film/platebransjen. Mulig han var litt stor i kjeften i begynnelsen, men HERREGUD! han var jo bare barnet!

 

Stå på Jon!

 

Mvh

 

Vegard Olsen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...