Gå til innhold

Hvordan få tak i GPS IC?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

å finne en GPS IC til 20 spenn trur jeg du kan glemme, hadde de vært så billige å enkle å bruke hadde vi hatt GPS i mye mer utstyr i dag...

 

Det er nok heller ikke så enkelt som å koble antennen rett til ICen, alt må impedans tilpasses og det er nok en god del analoge filtre o.l. som kommer i tillegg. Dette er nok også grunnen til at det selges GPS moduler, da de har alt dette ferdig, og er dermed ypperlig til utviklingsarbeid.

 

Hvis du ikke er en kløpper i analog utlegg på pcb, så ville jeg gått for en ferdig modul, så er du sikker på å få noe som virker.

Lenke til kommentar
Det jeg er egentlig ute etter er en såkalt GPS2GSM, altså en enhet som sender GPS koordinatene på sms til en gitt mottaker. Denne enheten skal være så liten som mulig. Noen som vet om noe sånt?

8136233[/snapback]

Det du etterspør her er jo rimelig avansert elektronikk da. Du ønsker i praksis en krets som inneholder én radiomottaker (GPS) og én kombinert sender og mottaker (GSM), og atpåtil å behandle informasjonen littegranne i mellom de to.

 

Kan jo godt være du får dette billig dersom det finnes masseprodusert, men noe videre under 500-1000 kroner ville overrasket meg.

Lenke til kommentar

Det du spør etter finnes faktisk. Har faktisk en sånn i båten som vi kan sende melding til og få vite posisjonen. kan også sette opp ankervakt hvis den flytter seg mer enn 10-20 meter så sender den en melding. Den er mindre enn en mobiltelefon og den har eget simkort, eneste som er synlig er GPS antennen denne er plassert foran vindskjermen ved siden av den andre antennen. Vet ikke hvor vi fikk tak i den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...