Gå til innhold

acer aspire recovery


Anbefalte innlegg

JEg har en Acer Aspire, som kom preinstalert med Vista. Under første start ble jeg spurt om å lage et passord for eRecovery, slik at jeg kan reinstallere Vista senere om noe skulle gå galt. Problemet mitt er at jeg har glemt det passordet, og av den grunn ikke får kjørt recovery av systemet. Finnes det en måte å resete dette passordet, eller kanskje et master passord, slik at jeg kan komme meg inn? Jeg har prøvd Acer sine sider, men der funker bare halvparten av innholdet, og det som funker gir ikke noe info som er revant.

 

Et annet problem, som er grunnen til at jeg vil reinstalere er at cd/dvd romen bare sluttet å virke i Vista, og jeg får den ikke til igjen. Den fungere i alt annet, så det er ikke noe galt med cd-spilleren.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 måneder senere...

Da blir det straks verre. Standardpassordet for eRecovery er seks nuller, men hvis du har satt et annet og har glemt det kan du gjøre følgende for å finne det:

 

1. Koble disken til en annen fungerende maskin med en 2,5" overgang til USB. Det finner du rimelig her:

 

Link

 

2. Kjøp deg GetDataBack for FAT32 eller NTFS (velg den versjonen som matcher med filsystemet du hadde på disken før du sletta den).

 

3. Installer og start GetDataBack for å søke etter de slettede filene og kopier filen du trenger (som inneholder passordet beskrevet i guiden under) til en plass på C-disken.

 

4. Følg denne guiden for å finne passordet:

 

Link

 

Merk1: Når du har en disk med tapte filer, gjør minst mulig med den før du har prøvd

guiden over.

 

Merk2: GetDataBack må aldri installeres på disken det skal hentes ut filer fra. Installer det på en fungerende disk med Windows XP/2K og koble den slemme disken som slave/disk nr. 2.

 

Lykke til ;)

 

 

Edit: leif.

Endret av zacka
Lenke til kommentar
JEg har en Acer Aspire, som kom  preinstalert med Vista. Under første start ble jeg spurt om å lage et passord for eRecovery, slik at jeg kan reinstallere Vista senere om noe skulle gå galt. Problemet mitt er at jeg har glemt det passordet, og av den grunn ikke får kjørt recovery av systemet. Finnes det en måte å resete dette passordet, eller kanskje et master passord, slik at jeg kan komme meg inn? Jeg har prøvd Acer sine sider, men der funker bare halvparten av innholdet, og det som funker gir ikke noe info som er revant.

 

Et annet problem, som er grunnen til at jeg vil reinstalere er at cd/dvd romen bare sluttet å virke i Vista, og jeg får den ikke til igjen. Den fungere i alt annet, så det er ikke noe galt med cd-spilleren.

8122799[/snapback]

 

Jeg har også en Acer Aspire, hadde samme problemet med å få Vista til å finne disken.... :ermm:. Kan hende at til og med etter en ominstallering at Vista ennå ikke finner cd-stasjonen. Er vel en intern feil i Vista, men jeg fikset det i enhetsbehandligen ved å OPPDATERE listen. En av de menyene på toppen av vinduet (File, View, etc) har en knapp som heter update eller oppdater. Trykk på den, og se om Vista finner den da.

 

Cheesewheese :thumbup:

Lenke til kommentar

Har bytta hd nå, og recovery cd'n vil ikke, får spørsmål om passord nå også. Hvor i hule er detta passordet lagret?

Kan ikke være på hd'n ihvertfall. I bios?

 

Hvis jeg prøver å installere en orginal xp pro, kommer jeg til der inst.programmet installerer enheter, da fryser alt.

 

Noen tips?

Evt noen med samme maskin, acer aspire 3682wxmi som har mulighet til å svi av et sett recoverydisker?

Betaler seff.

Lenke til kommentar

Snodig. Du sier at du får spørsmål om å skrive inn passord når du prøver å installere det som ligger på recovery-DVD(?)'en på den nye disken? Det eneste jeg vet er at det kun er BIOS-passord, harddiskpassord/power-on passord som "lagres i BIOS". Alt dette settes jo i BIOS eller evt. i et Windowsbasert program for å endre BIOS-innstillingene.

 

Hmm. Kanskje du skal poste spørsmålet ditt på forum.notebookreview.com. Poster du det under kategorien "Acer" får du nok hjelp skal du se (om du får formulert deg på engelsk da :) )

Lenke til kommentar

Snodig ja, hos acer sier de at når man brenner ut recovery cd, må man angi et passord, det tolker jeg som at cd'n har et passord.

De sier også at standard passord fra fabrikk er seks nuller, tror han som svidde av min versjon har skrevet et eller annet rart her.

Det funker ihvertfall ikke.

 

Men hvorfor stopper installasjonen av orginal xp?

Skulle tro det er noe drivergreier.

Lenke til kommentar

Jeg vil anta maskinen har en S-ATA-disk? I såfall må man ha S-ATA driveren for hånden når man skal installere Windows XP :) Det du gjør er å laste ned Chipset-driveren til maskinmodellen herfra:

 

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_3680.html

 

- Pakk ut zip-fila etter den er lastet ned.

- I mappen XP ligger det en undermappe som heter SP. Kopier alle filene fra denne mappen over på en tom diskett. (Kun filene i mappa, ikke selve SP-mappa).

- Få tak i en USB diskettstasjon

- Plugg i USB-diskettstasjonen til maskinen og sett disketten med S-ATA driverne i diskettstasjonen

- Pass på at maskinen starter fra CD (trykk evt. F12 for å velge "bootdevice")

- Kort tid etter du får beskjeden "trykk en tast for å starte fra CD" kommer det opp en melding på den blå bakgrunnen når installasjonen starter "trykk F6 for å legge inn SCSI-drivere" (husker ikke eksakt hva det står). Når den meldinga kommer trykker du på F6. Da vil du etterhvert bli bedt om å legge til drivere. Du hører at maskinen søker på disketten. Velg driveren i lista som kommer opp. Følg så anvisningene på skjermen så skal XP-installasjonen kunne finne harddisken.

 

NB: pass på at støtte for USB-diskettstasjon er aktivert i BIOS før du følger guiden over. Vet ikke helt hvordan det er på denne modellen, men man må ofte aktivere dette i BIOS da det som standard ikke er aktivert.

 

Håper dette hjelper.

 

NB: kom på en ting. Det kan hende at du kan finne passordet på en av recovery-CD'ene. Sett CD'ene inn én etter én i en maskin som funker og let etter fila som er beskrevet i guiden for å finne eRecovery-passordet som jeg linket til i mitt første svar (link)

 

Pass på at du har aktivert "vis skjulte filer og mapper" og deaktivert "skjul beskyttede operativsystemfiler". (Se under).

 

post-277-1181892693_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...