Gå til innhold

Perfekt Kopi Av CD.


Anbefalte innlegg

Jeg vil gjerne ta kopi av mine CDer. Har ca. 800 stk. og vil gjerne ha alle over til PC. Jeg vil imidlertid ikke ha noe slags kvalitetstap!! Plass er ikke noe problem. Har diverse eksterne harddisker som teller godt over 3 tb tilsammen.

 

Jeg har lagt over ca. 100 av cdene men flere av disse hakker (ikke at de er dårlig behandlet men noen festriper har det blitt). Jeg har lagt cdene inn i wav format men dette er vel ikke en perfekt kopi men snarere en slags innspilling?

 

Jeg vil legge inn Cdene på samme måte som når man installerer f.eks spill, eller programvare. Hvis man mangler bare en liten byte så virker ikke programmet/spillet. Håper dere forstår hva jeg mener.

 

Jeg kan ikke så mye med slikt men har tenkt på ISO. Er ISO en perfekt cd kopi?

Hadde ISO vært bra til dette? :hmm:

 

Jeg vil også ha et praktisk filformat som gjør det enkelt å avspille samt konvertere til MP3. Tar også imot forslag til gratisprogrammer som kan duge til perfekt kopi.

 

Takk for all hjelp som måtte komme. Håper dere skjønner noe av hva jeg vil fram til. :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bruker selv J. River Media Center til "lagring" av CD-platene mine. Lagt til en kodex som heter FLAC. Lit om kodexen her. Med FLAC slipper jeg å frykte lisensproblemer med musikken min, og jeg har lagret all musikken min i et tapsfritt format.

 

J.River kostet noen dollar, men synes den er verdt pengene. Gjør at jeg lett finner frem til musikken min, og gjør at jeg kan konvertere og kopiere musikk fra FLAC i databasen min til f.eks. MP3 for MP3spilleren min.

 

Vært borte i at noen av diskene mine gjør at det blir pop på lydfilen, men problemet forsvant etter at jeg byttet stasjon jeg leser av diskene med. Her er det bare å prøve seg frem for å finne et drev som ripper musikken uten problemer.

Lenke til kommentar

Chevelle: det stemte vel heller dårlig med at han vil ha en nøyaktig kopi av platen i iso format UTEN KVALITETSTAP.

 

lpololoco: Hvis du vil lage hele cd-images av platene dine, kan du teste ut Alcohol 120%.

 

Alternativet er å lage flac eller andre lossless filer av dem.

Lenke til kommentar
Ordkombinasjonen "Mp3 og greit nok" klinger ikke godt i ørene til en som har over 800cd'er og kanskje er hifientusiast i tillegg. Det blir mer å banne i kirka.

8083602[/snapback]

 

 

Bra sagt. Jeg er glad i god lyd og vil ha lyden min i så god kvalitet som mulig.

Når det er sagt, vil jeg også legge til at jeg gjør dette for å bevare samlingen min.

Jeg synes at lagringsplass er blitt så billig at jeg ikke ser noen grunn til å la være å backe opp CDsamlingen (I best mulig kvalitet(med minst mulig konvertering)). Har noen eksemplarer av CDer som ikke er lett å få tak i...

 

Alcohol 120 % så ganske bra ut. Skal prøve det. Har noen av dere erfaring med programmet, ISO til wav eller ISO til MP3 eller hva slags konvertering det måtte være...

 

Jeg kommer også til å konvertere samlingen til MP3 så jeg kan ha på MP3 spilleren min. Har brukt Audio Converter men lurer på om det finnes noe bedre. Forslag??

Lenke til kommentar

My two cents:

 

Skal du ha iso images; bruk alkohol 120%

Skal du ha mp3; bruk Audiograbber eller EAC med lame enc

Skal du ha FLAC, bruk EAC

Skal du ha Wav, bruk EAC eller Audiograbber

(Audiograbber er veldig enkelt i bruk, spes når du bruker freedb, men EAC gir nok hakket bedre ripp med tanke på kvalitet. Har ikke brukt EAC noe serlig, men vil anta det er like enkelt i bruk som Audiograbber mer eller mindre).

 

 

Alternativt kan du lage ISO images av alle cd'ene dine først, for så å rippe dem til mp3/flac/wav med en av programmene etter du har mountet imaget i f.eks. alcohol. Det vil gå raskere, og du får både i pose og sekk. Mye plass vil det dog ta, men det virker ikke som det er problemet ;)

Lenke til kommentar

Daemon-Tools emulerer CD/DVD-stasjoner, hvor man kan 'laste', eller mounte, bildefiler slik som f.eks BIN/CUE (dette er en binær kopi), ISO, et cetera. Musikk-CDer fungerer på ihvertfall perfekt med BIN/CUE, og resultatet blir som å putte en fysisk musikk-CD i CD-stasjonen.

Jeg har hørt Alohol 120% kan gjøre lignende emulering.

 

Her er det 2 problemer jeg finner:

 

1. Du trenger programvare som kan lage BIN/CUE-filer ut av CDene dine. Med Google tror jeg dette er lett.

 

2. BIN/CUE-filene blir like store som CDene; de er ukomprimert. Dette tar veldig mye plass. Du kan komprimere BIN/CUE, men da med f.eks RAR/ZIP, og dette krever at du pakker opp filene hver gang du vil lytte på CDen.

 

En (svært god) løsning er å bruke EAC, Exact Audio Copy, til å lage en perfekt kopi av CD-plata og lagre denne som ei ukomprimert .WAV-fil. WAV-fila vil være en perfekt binær kopi av CD-plata, og i motsetning til BIN/CUE/ISO/etc kan du komprimere denne uten kvalitetstap med f.eks Monkeys Audio eller FLAC, og spille disse av direkte i de fleste mediaavspillere.

Monkeys Audio komprimerer uten tap med en komprimeringsgrad på rundt 50-55%, og FLAC er på noe lignende uten at jeg vet eksakt.

Denne løsningen er enkel og tar bare halvparten av plassen som BIN/CUE/ISO-filløsningen gjør. :)

Endret av skag1
Lenke til kommentar

Jeg har lasta ned Alcohol 120 %. Lagde en ccd fil som var like stor som cden, altså en perfekt kopi. Brukte så deamon tools å fikk filen fram som CD i en cd stasjon.

 

Høres det bra ut?

 

Da er det bare konverteringen igjen. Hvordan er størrelsen på Flac i forhånd til

MP3? Hva er best av Flac og alle andre formater?

Lenke til kommentar

Er det noen forskjell i kvalitet på mp3 filer etter hvilket program man bruker til

konvertering, eller avgjøres det av hvilken codec man bruker?

 

Hva er L.A.M.E. f.eks??

Hva er den beste codecen å bruke og hvilket program er det beste for å lage MP3??

Lenke til kommentar

Det er kodeken som produserer MP3-fila - ikke programmet. Så kvaliteten bestemmes av hvilken kodek man bruker, men mer viktig hvilken bitrate man velger. Høyere bitrate = mer data til å gjengi lyden = teoretisk bedre kvalitet. Dette er sant med LAMEenc ihvertfall.

Jeg har prøvet en dynge andre mp3-kodeker, og husker noe gav høyfrekvente pip og variabel diskant selv ved 192 kbit. LAMEenc har 'ok' lyd ved 128 kbit/s, så den er å foretrekke om du skal komprimere til mp3.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...