Gå til innhold

Oppskrift på peking suppe?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Google er din venn.

 

Pekingsuppe

 

For 2 personer

 

 

 

Ingredienser:

 

100 g magert svinekjøtt, eller kyllingkjøtt

100 g bambusskudd

1 egg

4 svarte kinesiske sopper

det hvite av en halv purre

1 ss olje

7,5 dl hønsebuljoing

10 g kinesisk vermicelle

2 ss tørr hvit vermut

1 ½ ss sitronsaft

1 ss soyasaus

1 tsk chilipulver

 

Tilberedning:

 

Vask soppene og legg dem i bløt 10 minutter i lunkent vann. Ta dem opp, tørk og skjær dem i strimler. På samme måte skjæres svinekjøttet og bambusskuddene. Den halve purren hakkes fint.

 

Pisk eget i en skål. I en annen skål blandes vermut, sitronsaft, soyasaus og rødt chilipulver.

 

Varm 1 ss olje i en gryte over sterk varme. Stek svinekjøttstrimlene ca 1 minutt, tilsett soppen og rør godt. Etter 1 minutt helles kyllingbuljongen og vermutblandingen i gryten. La suppen koke 10 minutter før du tømmer over bambusskuddene og de kinesiske vermicelle. To minutter senere er retten ferdig. Hell til slutt i det piskede egget i den kokende suppen og rør godt. Dryss med hakket purre til slutt.

Endret av Knut_
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...