Gå til innhold

Stille eller "lydløs" gaming PC...


Anbefalte innlegg

...er det mulig? Kanskje noen kan hjelpe meg med et oppsett? :)

 

Jeg vil iallfall ha den så stille som mulig. Pris er selvsagt en faktor. Jeg har ikke tenkt å hoppe på Windows Vista-bølgen helt enda, men det kan være en mulighet for at det skjer. Spiller litt World of Warcraft og ellers kan det hende det blir innkjøp av Supreme Commander. Ser på film og hører litt på musikk, via PCen. Ny skjerm skal evt. kjøpes inn, så TV-ut er ikke så farlig. DVI vil funke til HDMI uansett. Mus, tastatur og skjerm har jeg, som sagt. Kommer nok neppe til å overklokke noe særlig, med mindre det er svinenkelt å tyne litt mer utav prosessoren uten at det blir ultra varmt eller ustabilt.

 

Trenger da; CPU, RAM, HDD, Kabinett, PSU, Hovedkort og skjermkort. Har jeg glemt noe da?

 

CPU - Intel Core 2 Duo E6400 holder vel i massevis?

RAM - Her er jeg i tåka. "MÅ" ha 2GB, men er usikker på frekvens. Jeg liker at vinduer spretter opp kjapt, så...

HDD - Samsung er vel stille? Ellers har jeg god erfaring med WD-disker, og HAR lyst på en Raptor som systemdisk, det er viftestøy som irriterer meg mest.

Kabinett - Lian Li frister. Liker smarte løsninger og god kvalitet. SCANDV3, kanskje? Det må være mulig å kjøle hardware med 120mm vifter, iallfall.

PSU - Kraftig og stille. Hva med Thermaltake TR2 550W?

Hovedkort - Null peil. Stabilitet er et must og nVIDIA eller Intel chipset vil være positivt. Trenger ikke koste så mye, skal ikke klokke, som sagt. Helst uten chipset-vifte.

Skjermkort - Hva med XFX GeForce 7950 GT 512 MB uten vifte?

Hvor mye "bells and whistles" mister jeg hvis jeg oppgraderer til WinVista og ikke har Dx10 skjermkort?

CPU-kjøler - Passiv om mulig, hvis jeg kan sette inn et par høykvalitetsvifter i kabinettet burde vel det gå greit?

 

Hva har jeg glemt? Kvalitet stabilitet og lav støy er viktige faktorer. :)

 

Takk for hjelp! :thumbup:

 

edit: Fant PC7BSCANDV3 hos Microplex. De har kanskje bedre utvalg i PSU og CPU-kjølere også?

Endret av johanf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En lydløs pc blir nok vanskelig. Da må du nok ha Mist PSU, vannkjøling på GPU og CPU. Du burde også se på HK som ikke har vifte. Når det gjelder hardisker burde du heller kjøpe en stor(helst stille) istedenfor 2/flere mindre. Hvis du gjør som følgende over... vil bare vannkjølinga(pumper og radiatorvifter?) og PSU vifte som lager noen særlig lyd :)

Lenke til kommentar

Har et Antec Performance One P180(finnes to modeller) og det demper støy godt. Viftene som følger med er forholdsvis stille men det kan lønne seg å bytte de ut og kjøpe en viftestyring slik at du kan kjøre 120mm viftene på ca 5v. Gummi "isolasjon" for harddisker og skikkelig stål (1mm) rundt hdd brønnene demper det meste av støy fra harddiskene. Litt unikt kabinett og ikke alltid enkelt å bygge i da...

 

Skaff deg en solid og stille kjøler til CPU. Standard kjølerne støyer endel. Flere tester på hw.no HER

 

7950 GT yter bra og er lydløs, men jeg mener det er litt sløsing å bruke 2500 på et slikt kort når du får 8800 GTS 320MB til samme pris, da ikke passiv.

 

Ville ikke valgt en thermaltake PSU, litt frynset rykte. En Mist 500 burde fungere greit. Alternativer er f.eks Seasonic. Test HER

 

Se forøvrig http://www.silentpcreview.com/. Har bla testet kabinettet osv.

Lenke til kommentar

Skal du ha en stille PC styrer du unna de tynne aluminiumskabinettene til Lian Li. De tar vibrasjoner og lyd fra vifter og harddisker og forsterker dem. Antec som er nevnt her er et mye bedre valg for en stille maskin.

 

Jeg vet hva jeg snakker om her fordi jeg har både et Antec P150 og et LianLi PC7scand selv.

 

Det fins også kabinetter i skumplast, der alt inne i kabinettet er laget av lydisolerende materiale. Jeg husker ikke navnet nå, men de var nevnt i siste nummer av Sound on Sound".

Lenke til kommentar

Vel, så langt har jeg kommet (deler er bestilt):

 

PSU - MIST 500W fra Microplex.

* Alle sier denne er bra. Bestilte fra Microplex, modulær med kabelsett.

 

CPU Kjøler - Scythe Ninja

* Denne kjøleren har gjort det litt forskjellig i tester. Hos HW fikk den gode kritikker og andre steder også. Den KAN bli vanskelig å feste til hovedkortet, men rapporter sier at det er litt hipp som happ.

 

Skjermkort - XFX GeForce 8800 GTS 320

* Jeg fant ut at skjermkortet er ikke så bråkete og det koster omtrent det samme som et 7950, men har isteden mye bedre ytelse og er DX10. Skjermkortet kommer nok ikke til å støye mest, og man kan jo bytte kjøleløsningen senere om man føler for det.

 

HDD - WD Raptor 74GB

* Denne disken kommer godt ut i tester og har det "nye" væskefylte motorlagret. Idle-støy er på linje med andre disker som er ment å være stille. Seek-støy er litt høyere, men litt knattring er bare sjarmerende. ;)

 

Kabinett - Lian Li PC7SCANDV3

* Har lenge hatt lyst på et Lian Li kabinett, for å se "what the fuzz is all about" og dette leveres med 3 vifter fra MIST og en unik løsning for montering av PSU. So be it at det er alu istedenfor stål. HDD-rammene har støydempingsfester for diskene.

 

 

Så, vi får se - det blir spennende. Jeg kan prøve å huske å kommentere utfallet og hvordan det fungerer i forhold til min Shuttle som jeg har idag. :)

Lenke til kommentar

Det ser unektelig bra ut. Du kommer til å bli fornøyd med støynivået i den maskina der. Har selv den nye WD Raptoren, og joda, den bråker litt mer enn alle andre, men dette kan du løse svært enkelt med f.eks o-ringer. Forøvrig så virke gummioppheng til diskene veldig bra, men det støyer nok litt mer enn du tror.

 

Scytje Ninja+ har jeg selv og den er slettes ikke vanskelig å montere. Bare å huske på diagonalt feste og kontrollere at den klikket ordentlig på plass.

 

Har du valgt hovedkort og CPU enda? Hvis ikke kan jeg anbefale deg ASUS P5B serien. Her trenger du slettes ikke det dyreste og råeste, siden du ikke skal klokke eller har behov for alt ekstra som følger med. Jeg har deluxe utgaven selv, men jeg bruker ikke PCI-e spor nr 2. Har i siste tiden tatt i bruk trådløse, da maskinen står i stua. Kjekt uten kabler. Det er et helt ok kort.

 

Velg en Intel E6400 og klokk denne. Med Scytje Ninja+ kjøleren får du lett 3,2ghz og du trenger ikke å være Einstein for det.

 

Corsair PC6400C er et godt valg av minne. Om du ikke har de største kravene her, så velger du et valuesett til 1500,-. Mye å spare her.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Du kjøpte raptor og vil ha en lysløs pc? :p

8073569[/snapback]

 

Jeg kjøpte en Raptor, og jeg er skikkelig lydfreak. At viftene går, må man regne med og det samme gjelder susingen fra diskene. Nå har jeg pakket mine disker inn i Silentmaxx HDD Silencer, og raptoren min hører jeg kun når den jobber.

Lenke til kommentar
Du kjøpte raptor og vil ha en lysløs pc? :p

8073569[/snapback]

Ja.

 

Jeg har to Seagate disker idag, som (når jeg kjøpte de) skulle gå for å være stille. Jeg er ikke så imponert. Har også lest diverse tester på WD Raptor (de nye 74GB diskene) og de er overraskende stillegående. De ligger på omtrent samme nivå (idle) som andre disker, men den velkjente knatringen ved søking merkes.

 

Test gjort av silentpcreview.com (Dette er for 150GB-versjone, vel og merke):

At idle, the new Raptor was quieter than every other 3.5" drive in the lab except for our old standby, the Barracuda IV. That includes the older Raptor (only slightly quieter), Samsung's 80 GB Spinpoint models, and Western Digital's own 500 GB Caviar SE16.

Test gjort av storagereview.com:

At idle, the Raptor WD740GD turns in an objectively-measured sound pressure of 42.3 dB/A from a distance of 18 millimeters, a 1.6 dB/A increase over the noise generated by the pre-release sample. This discrepancy, however, stands as yet another example of the perils one faces when judging a drive's noise profile based on a single number. Subjectively speaking, the WD740GD's idle noise remains virtually identical to the beta drive's- that is, whisper quiet. The Raptor competes with 7200 RPM and even 5400 RPM drives as one of the quietest drives ever.

Målingen for lyd ble her gjort 18mm fra disken. Øker man dette til en meter, har disken i støydempende oppheng og putter sulamitten i et kabinett, kan jeg ikke tenke meg at lydstyrken ligger på 40db.

 

Jeg vet de skriver mere, men harddiskstøy er ikke så ille som viftestøy i mine ører. Det skal uansett bli spennende å prøve og grunnen til at jeg gikk vekk fra vifteløst skjermkort var på grunn av en Raptor disk.

Endret av johanf
Lenke til kommentar

Du får slenge denn inn i noe støydempende, evt. om det blir for ille, så støydemp kabinettet også. Har bare erfaringer med litt eldre raptorer, og de bråker, men utviklingen går jo stadig fremover, er ikke lenge siden jeg var redd for DDR2 ram.

Endret av Rhoads
Lenke til kommentar

Det er en fin ting som heter typo, desverre. Tror de fleste med noe mellom ørene skjønte akkurat det der.

 

Men pc'en ser bra ut den, og etter å ha hørt en moderne raptor i aksjon sier jeg bare go for it! :)

Endret av Rhoads
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...