Gå til innhold

Tråden om solarium. OPPDATERT 28.01.08


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Da har jeg også startet med solarium. Tok 18 minutter idag og jeg merker litt forskjell. Men hvor viktig er det med krem? Har aldri hatt problem med solbrenthet ellers, har derfor aldri brukt solkrem. Men hvor vitkig er det med krem? Er kremen for å påføre huden fuktighet eller det mot aldring av huden i dette tilfellet? Akkurat nå så har jeg bare Spenol til rådighet :p Leste førstesiden ble litt klokere, men finner ikke kremen man skal ha til soling.

Lenke til kommentar

Abiden: Alt etter type krem, så er hovedoppg. å tilføre fuktighet, ja. Da varer fargen lenger. De fleste inneholder også vitaminer, mineraler som styrker huden. Fuktighetkrem kan også føre til mindre rynker:

 

* Tidligere aldring av huden. (Dette er sant for de som ikke bruker noe "fuktighetskrem" sammen med solariumet. Tørr hud sammen med sterk sol tørker ut huden og fører da til rynker. En solariumskrem med vitaminer, aloe vera o.s.v forhindrer dette.)

 

Fra angry_norwegian:"Vil påpeke en faktafeil i første post. Det hevdes implisitt at man kan forhindre aldringen soling medfører hvis man bare smører seg med ordentlig krem. Dette er feil, det er ikke uttørkingen som aldrer huden. Det er selve UV-strålene som skader kollagenet i huden. Kollagen er det stoffet som gjør huden elastisk, og mindre kollagen gjør huden mindre elastisk og dermed mer utsatt for rynker."

 

Andre inneholder hemp eller tingle, som øker blodsirkulasjonen, som igjen sikrer et bedre oksygenopptak under soling. Bedre utbytte av solinga.

Jeg har brukt TANNYMAX Bikini Beach, Sexy Caramel Power Firming Lotion (inneholder Hemp) kjøpt hos Brun og Blid. Synes den er veldig bra. Lukta er så som så, lukter godteri hehe. Bruker også aloe vera, på hele kroppen, etter soling. Nå har ikke jeg solt meg mer enn ca. 6 ganger i hele mitt liv, de siste ukene, så jeg vet ikke om den har hjulpet. Men har fått en veldig fin jevn gylden farge, ikke så mørk enda, men raskere enn antatt, så vil tro den hjelper. Huden blir veldig smidig og fin. Opparbeidet meg et grunnlag, fra 12 min. og tar nå 22 min.

Endret av deu
Lenke til kommentar

LasH: Tja, forsåvidt, men det får man bare leve med, hvis du ikke finner noe som er drøy i bruk, evt. billig. Må regne med å bruke ca. 15-25 ml

 

Tozva: Nå vet ikke jeg hva du legger i billig, men jeg bruker Sasco Aleo Vera Gel til 60 kr/100 ml. Kjøpt hos Byggmix. Her er en til ca. samme pris: http://www.helseshoppen.no/produktdetaljer.cfm?prodid=106884

Noen forskjell på krem og gel, sånn sett?

Endret av deu
Lenke til kommentar

Flere som får litt ujevn farge i ansiktet? Fra nesen mot kinnene får jeg spesielt mye farge, i forhold til resten. Ikke sååå stor forskjell, men noen tips for å unngå dette? Bruker krem med hemp i ansiktet. Burde jeg droppe denne der, eller droppe den helt, i ansiktet?

Endret av deu
Lenke til kommentar
Flere som får litt ujevn farge i ansiktet? Fra nesen mot kinnene får jeg spesielt mye farge, i forhold til resten. Ikke sååå stor forskjell, men noen tips for å unngå dette? Bruker krem med hemp i ansiktet. Burde jeg droppe denne der, eller droppe den helt, i ansiktet?

Jeg er litt mere brun i kinnet og litt blekere inn mot nesen. Men er ikke så mye å bry seg om ! Etter jeg startet med solarium har ting blitt bedre for meg. Jentene bare " Åh, så brun du er ! ". Har holdt på i kanskje 1 måned nå. Tar 30 minutter 1 - 2 ganger i uken og har blitt veldig brun ! Kommer til å fortsette. Har som mål i å være svart til sommeren !

Lenke til kommentar

LasH: Tja, bruker du ikke noe krem mens du soler deg, hadde jeg personlig påført krem rett etter soling. Men vil tro det ikke gjør noe om du venter, usikker.

 

Tozva: Nice! :D Ingen har nevnt noe om at jeg har fått mer farge. Er ikke så veldig brun enda, mer mørk gylden oransje, noen steder begynner det å bli brunt, som på overkroppen, men dette kommer seg vel snart håper jeg?! Er oppe i 22 min. 1-2 ganger uka. etter å ha opparbeidet meg et grunnlag, for å ikke flambere der jeg hadde skille (boxer/shorts) XD Etter solingen, så er jeg litt rød og utover dagen varm i huden, spesielt på overkroppen, soler jeg meg for mye eller er det effekten av hempen? Føler ikke at jeg blir solbrent, sånn sett. Litt kanskje? Går over etter 1 dag ca. og blir mer gylden.

 

Bilde av overkroppen min, men er enda mer gylden irl

post-163356-1232403427_thumb.jpg

Endret av deu
Lenke til kommentar
En ting jeg har lurt litt på, vil det ikke gå mye krem/fuktighetskrem/whatever om man skal smøre inn hele kroppen hver gang man tar sol?

 

Om du synes det er mye, kan du jo nøye deg med kun å smøre inn tørre/sårbare områder. Jeg tipper at du ikke er særlig brent eller bryr deg om utseendet på huden til leggene dine, for eksempel.

 

Er det vanlig å bli rød rett etter man har tatt solarium og så går bort rødfargen?

 

Når kroppen treffes av UV-stråler strømmer det blod til de ytre blodårene og de utvider seg. Dette er sikkert rødheten du snakker om.

 

 

Jeg er en av idiotene som gjerne blir litt brent i hytt og pine. Forandrer litt på stillingen til undertøyet mitt, og plutselig merker jeg at huden svir. Lærer aldri, men null sjanse for at jeg kler meg naken i det treningsstudioet jeg tar sol på.

 

Deu: Pga. ulike lysforhold i bilder er det umulig å vurdere akkurat hvor brun du er på de bildene, men det ser sikkert helt fint ut. På vinteren bryr jeg meg egentlig kun om farge i ansiktet, utrolig hvor stor forskjell det gjør for utseendet dersom man er hvit og datanerdete (hei) uten denne kunstige hjelpen.

Endret av Quicko
Lenke til kommentar

Ja, det ser utrolig bra og fresht ut og så føles det godt, spesielt for meg som blir smådeppa på vinteren pga. mørket :D

 

Soler meg naken, jeg, så slipper å tenke på det. Trer/legger en sokk over pikken/pungen nå, så det ikke blir altfor mye farge akkurat der. Ja, jeg har god hygiene og desinfiserer solariumet etter bruk :p

Endret av deu
Lenke til kommentar

Sameboe: Du kan ta en titt her: http://www.nrpa.no/index.asp?strurl=//appl...bjectid=1000589

 

Hudtype 1

Blir lett rød og sjelden eller aldri brun. Har lys, ømfintlig hud og iblant fregner. Ofte lys blond eller rødhåret.

Anbefaling:

Beskytt deg godt mot solen med lette sommerklær, solbriller og en solhatt. I tillegg bør du bruke solkrem med minst faktor 15 på ubeskyttet hud.

 

Hudtype 2

Blir nesten alltid rød og av og til brun. Har lys hud og ofte blondt hår, men også mørkblonde kan ha hudtype 2.

Anbefaling:

Ikke bruk mindre enn solfaktor 15 når du er ute i solen. Beskytt deg også med klær, solbriller og noe på hodet.

 

Har du hudtype nr. 1 frarådes det med sol, synes jeg å huske på en plakat jeg så hos Brun og Blid. Har ikke funnet den oversikten på nettet, humm ....

 

Samt dette:

 

http://www.nrpa.no/index.asp?strurl=//appl...bjectid=1000165

 

Det er internasjonal enighet om at følgende personer bør frarådes å bruke solarium:

 

* de under 18 år

* de som ikke blir brune eller ikke blir brune uten å bli brent når de soler seg ute

* de som er solbrente

* de som har eller tidligere har hatt hudkreft eller de som har familie som har eller har hatt hudkreft

* de med mye fregner

* de med et stort antall eller unormale (>5 mm, irregulære, flerfargede) føflekker eller pigmentflekker

* de med naturlig rødt hår

* de som i barndommen har hatt hyppige, alvorlige solforbrenninger

* de som bruker fotosensibiliserende medisiner

Endret av deu
Lenke til kommentar
Sikkert svart på flere ganger men... Jeg har alltid slitt med å få inn brunfarge, blir som regel solbrent på sommeren...Er solarium noe for meg da?

Sånn var det med meg og. I 2007 ble jeg allerede solbrent i april, i 2008 gikk jeg hele sommeren uten å bli solbrent. Tok sol ca fra nyttår den vinteren og våren da så det hjalp mye. Ble ikke så veldig brun da, det er en lenger prosess å bygge opp huden til det. Tar noen år om man har en "dårlig" hudtype sånn som jeg har. Men huden har ihvertfall jevnet seg mye da og jeg blir ihvertfall gyllen

Endret av Demantios
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...