Gå til innhold

Hvordan konfigurere ram?


Raz

Anbefalte innlegg

Hei,

 

jeg ser at det er mange som endrer på instillingene på sin ram. Å gjøre dette krever kanskje litt mer forståelse av hva en driver med. Jeg har fsb overklokket cpu'en min, men tenkte jeg skulle teste jeg fikk kjørt ram'en min enda mer. Er det noen som kan ta et kjapt kurs i hvordan man går frem? Det er jo flere settings man kan endre på i bios, latency, precharge osv. Hva betyr de forskjellige settingsene? Og som sagt, hvordan går jeg frem for å oppnå et bedre resultat en "by-spd"?

 

Takk for alle svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du virkelig vil lære en del mer om hvordan Ram og da spesielt DRAM(SDR SDRAM, DDR SDRAM og RDRAM er alle DRAM og fungerer etter samme prinsippene) så kan jeg anbefale :

 

Ace's Guide to Memory Technology Part I

Ace's Guide to Memory Technology Part II

Ace's Guide to Memory Technology Part III

 

Disse gir deg en rimelig god forståelse av hva de forskjellige tingene som CAS / RAS / Precharge osv egentlig er og hva de betyr for ytelsen i en PC. Det tar litt tid å lese dem, men du får nok ett litt annet syn på hvordan ting er og hva som er bra :wink:

 

Hvordan du derimot går fram, må du nesten lese ut av manualen til hovedkortet ditt. Ikke alle hovedkort tilbyr like mange ting å "tweak'e", men noe burde du ihvertfall ha.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...