Gå til innhold

Begynne å spille keyboard; utstyr.


Innos

Anbefalte innlegg

Jeg har planer om å lære meg å spille keyboard, og lurte på dette med utstyr. Tenkte jeg skulle ha noe lite og lett som jeg kan plugge i midi-porten på pcen. Så lurte jeg på om dette var et fint sett å begynne med. Det skulle vel by på alt jeg trenger (jeg har ikke midi-port atm), og koster ikke mer enn 390,- kr. Om ikke, hva vil dere anbefale?

Tar også imot generelle tips, og takker på forhånd for all hjelp. =)

 

edit: Når jeg tenker meg om, virket det egentlig VELDIG billig, er det bare pedalen kanskje?

Endret av Innos
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Går sikkert flott det også, poenget var mer at jeg skulle ha et lite og lett et som jeg bare plugger i pcen og betjener derfra, ikke et "stand-alone". Har du noe å anbefale, eller går du god for den pakken?

 

edit: Om det har noe å si så er det klassisk, metal osv det går i. Skal ikke drive med FL e.l.

Endret av Innos
Lenke til kommentar

hmm tja da skal du vel ha en del softsynther og. nei altså jeg bruker M Audio Keystation 49e. denne funker helt greit og du får den for 900. søk på google og skljekk den ut. følger med ableton live lite på den men har ikke testa det :p det er en pitch og mod wheel på den. denne funker fint hvis ikek du vil ha noen flere sliders og slikt?

Lenke til kommentar

joda den kobles til pcen via usb. men slik får du ikke lyder. du må ha et software som kan hoste vst plugins. er disse du får lyden ut av. så er det forskjllige plugins med forskjellige lyder. fins noen gratis plugins og slikt men de er ikke så mye å skryte av. og noen gratis software. men tror det er best hvis du venter på en som er flikere på å forklare ting :p

Lenke til kommentar

Hvis du har tenkt å sette litt krav til tastene du skal spille på, bør du ta deg en tur i en musikkforretning og prøve. Mange USB- keybords i lavere prisklasse har vanvittig vonde tangenter, og du kommer til å vokse ut av det- fort. Har et par liggennde, som er helt håpløse å spille på. Dessuten er tastene ofte i halv skala, og de passer bare for barn med små hender.

 

Nå har ikke jeg tenkt å komme med merke- anbefaling, men regn med å bruke minst et par tusen på et greit klaviatur.

Lenke til kommentar
Får se hva jeg gjør. Tar nok turen til ei musikksjappe i nærmeste fremtid, men blir trolig til at jeg kjøper et som er rimelig. Er bare noe jeg har lyst å lære meg ved siden av gitar, og at jeg virkelig går inn for å bli veldig flink er ikke sikkert.

8046836[/snapback]

M-Audio Axiom 61 er vel noe av det bedre man får tak i, og koster ikke mer enn ca. 3000kr. Gode tangenter også i følge dem som har prøvd (jeg har bare testet forrige versjon).

Lenke til kommentar

Dersom du har tenkt å spille klassisk, er veide tangenter et 100% must! Med semi-weighted eller uvektede tangenter vil klassisk ganske enkelt ikke fungere. Dessuten trenger du 88 tangenter for å spille klassisk, og når du først har 88 tangenter - så har du sannsynligvis vektede tangenter i samme brettet:) (bare ett tips lissom;):p)

Lenke til kommentar
Dersom du har tenkt å spille klassisk, er veide tangenter et 100% must! Med semi-weighted eller uvektede tangenter vil klassisk ganske enkelt ikke fungere. Dessuten trenger du 88 tangenter for å spille klassisk, og når du først har 88 tangenter - så har du sannsynligvis vektede tangenter i samme brettet:)  (bare ett tips lissom;):p)

8065275[/snapback]

Jeg er vel mer en fan av semiveide tangenter, men dette med 88 tangenter er et veldig godt tips.. Problemet er at det finnes så få slike brett tilgjengelig (til en overkommelig pris). M-Audio Axiom 88 ville vært et genialt trekk -- jeg kjøper den iallfall på dagen :)

Lenke til kommentar

De med 88 tangenter var rimelig dyre ja, utenom keystation, men det har jo ikke veide tangenter. Fikk ikke sett på keyboard i dag, som egentlig var planen, men ingen av de lokale sjappen viser noe tegn til å føre Axiom uansett. Er det noen innvendinger mot å kjøpe Axiom 61 bortsett fra at 88 tangenter kan være en god ide? Husk at dette er mitt første skikkelige keyboard, så jeg stiller ikke enorme krav. De som har det til best pris er playback-europe.com, og det står jo at frakt og norsk moms er med i prisen. Får jeg da dette ferdig levert til Norge for prisen som står? Blir det tolla, slik at jeg må betale tollavgift, eller er det også med i prisen? Skal uansett prøve å få sound1.no til å matche prisen, selv om det er en utenlandsk butikk. :p

Lenke til kommentar

Vel, er du seriøs om å starte å spille, er det ikke vits å begynne i under tusen kroners klassen. Du vokser alt for fort ut av det, og det ta fra det litt av spillegleden ...

Just a thought. :)

 

EDIT: Jeg mente ikke at du skal gå og kjøpe et piano til 6000, men 2000 bør du være villig til å bruke om skal begynne å spille :)

Endret av Emomilol
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...