Neophus Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Sunn mat behøver langt ifra å være dyr. Nå har ikke jeg noen tall å referere til mtp. antall kalorier o.l., men lagde en curry her om dagen. Ris, karri(hot madras), paprikapulver, cherry tomater, kesam 1% fett, svine-kjøttdeig(mager), løk. Smaker godt, og koster ikke spesielt mye for ingrediensene. Pesto er også sunt og billig å lage selv. En tjuer for en basilikumsplante, en tjuer for noe persille, en tjuer for soltørkede tomater, noe extra virgin olivenolje, litt parmesan og noe hvitløk, så har du pesto i flere dager.(dette er da (rød) pesto av soltørkede tomater) Basilikumsplanten kan du forsåvidt bruke flere ganger om du klarer å holde den i live lenge nok til å gro nye blad. Lenke til kommentar
phax Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Kanskje litt ot, men kom bare på det når det ble nevnt ris her. Er enorm forskjell på antall karbohydrater i ris, varierer fra 20-80%! Så et kjapt blikk bakpå pakken skader ikke skal man tenke litt sunt.. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 15. mars 2007 Del Skrevet 15. mars 2007 (endret) Bruker selv mye boil-in-bag porsjonsposer familieris m/ villris. Sunnere enn det meste annet av ris, og veldig godt (bedre enn det meste annet). Det er 2 porsjoner i 1 pakke, noe som gjør det perfekt til en middag for 1 sulten student (selvsagt med tilbehør som kylling e.l.). Endret 15. mars 2007 av Zethyr Lenke til kommentar
V?rbris Skrevet 15. mars 2007 Del Skrevet 15. mars 2007 (endret) Ja topicen sier det meste, nå til dags spiser jo nordmenn mer og mer usunn mat eller "junk food" om du vil. Hva er det som fører til at folk faktisk spiser den her maten isteden for og lage seg en salat? Min mening er at nordmenn er dårlige på kjøkkenet eller gidder ikke og lage deres egen mat så de går ned til burger king og kjøper en stor burger. Og hva er billigst mellom sunn og usunn mat? 7993512[/snapback] Dette du kaller usunn mat er på ingen måter usunn... For oss fleste Nordmenn er disse matvarer ett problem med mye kalorier, fett, proteiner osv, derfor blir vi overvektige, får hjertekar-lidelser osv. Men for en underernært er disse matvarer faktisk sunt og livsnødvendig, en utmagret kropp trenger proteiner til celleoppbygging, trenger fett, trenger karbohydrater osv, utgangspunktet er hvem som spiser disse matvarer. Men som du sier Nordmenn og Nordmenn flest trenger ikke disse matvarer for ofte fra ett næringsmessig ståsted. Endret 15. mars 2007 av ulfjoh01 Lenke til kommentar
Josten Skrevet 16. mars 2007 Del Skrevet 16. mars 2007 Og pwd; raspolje er noe av det bedre du kan bruke når det gjelder steking, at du heller anbefaler smør viser bare litt hva du vet. Og jeg må si det beskymrer litt med den tankegangen din at et kosthold med junk-food ikke har noen innvirkning på kroppen. 8083276[/snapback] Før vi tar diskusjonen videre, kan du se på denne tabellen... Hvorfor er kokosoje så velegnet til steking? Og så kan du begrave deg i dette dokumentet om oljer og valg av steketemperaturer: deepfatfrying.pdf 8086013[/snapback] Er tydeligvis delte meninger om dette i såfall: "Soyaolje, maisolje og solsikkeolje har en ganske nøytral smak og bør ikke brukes til steking fordi egenskapene forandrer seg ved høy temperatur. Mild olivenolje, rapsolje og jordnøttolje egner seg best til steking." http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/1.1315250 Lenke til kommentar
Geir M Skrevet 16. mars 2007 Del Skrevet 16. mars 2007 Jeg spiser stort sett sunn mat. Men når jeg tyr til usunne alternativer er det rett og slett fordi jeg ikke gidder å lage meg noe sunt som også er godt. Det er veldig lett å bare slenge en grandis i ovnen. Det er litt mer stress å tilberede enn sunn middag som samtidig er god. Lenke til kommentar
Neophus Skrevet 16. mars 2007 Del Skrevet 16. mars 2007 Skal være lov å kose seg iblant med noe usunt. Selv bakte jeg brownies her om dagen. Får litt dårlig samvittighet når jeg spiser i meg den bomba av sukker og kalorier, men er såå gooodt! Lenke til kommentar
DJ_Dark Skrevet 18. mars 2007 Del Skrevet 18. mars 2007 Enkelt og greit fordi sunn mat er så inni helvetes dyrt i forhold til usunn. Jeg spite ofte salat til lunsj på jobben, men da den plutselig gikk opp 20 kr /kg droppet jeg det. Det gikk drastisk inn på pengene mine, og jeg gikk over til en baguett som ikke er like sunn.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå