Gå til innhold

Olympus µ 725 SW, noen erfaringer?


Anbefalte innlegg

Har kikket litt på dette kameraet, men det virker ikke som om det er så mange som har erfaringer med dette. Har lest litt om forløperen 720, og det skal visst ikke være så mang endringer, men noen må det vel være?

 

Jeg ser at 720 får mye "pepper" for at det er tregt og ikke helt på høyde når det gjelder billedkvalitet, stemmer dette også for 725?

 

Jeg skal til Polen neste uke og vurderer å kjøpe et slik for å ha med i skibakken og liknende. HAr et nikon D50 fra før så dette blir et, "der det er vått og mye sand"-kamera.

 

Håper på svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare så det er sagt først: Jeg jobber i Olympus, og er derfor langt fra nøytral i svaret. Dette svaret er likevel ikke på vegne av Olympus Norge, men meg som privatperson.

 

Hovedforskjellen på Mju 720SW og 725SW er hvor dypt du kan gå under vann (3m med 720SW og 5m med 725SW) og videokapasiteten (buffer på ca 20sek på 720SW, mens 725SW tar til minnekortet er fullt). Utover dette er det kosmetiske endringer.

 

Flere nettsteder har testet kameraet, nå sist Nettavisen (http://www.nettavisen.no/it/article901056.ece). De skriver i konklusjonen: "Mju 725SW er først og fremst et kamera for spesielt interesserte. Dette er kameraet du kjøper hvis du har til hensikt å behandle kameraet røft eller ta det med deg under vann. Fordi kameraet både er lite og robust, så passer det perfekt til denne typen oppgaver."

 

Det er klart at et lite objektiv som er bygget inn i kameraet blir noe tregere og mindre lyssterkt enn et eksternt objektiv som får mer plass. Så det finnes kameraer som tar bedre bilder. Men Mju 725SW tar bilder der andre kameraer ikke fungerer. Dette er kameraet du aldri trenger å gjemme bort i sekken fordi du er redd for å ødelegge det. Heng det på utsiden av skidressen - for det tåler at du tryner. Legg det fra deg i snøen og eksperimenter. Og ikke minst - ta det med på afterski også! Det tåler at kamerater sender det veggimellom, og en tur oppi ølglasset etterpå for å se hvordan lyset blir (har selv prøvd :p ). Uansett ender du opp med endel bilder som du ellers aldri ville fått muligheten til å ta.

 

Legger ved et bilde som Kai Nygaard i magasinet Forsvarets Forum tok med kameraet. Så kan du vurdere selv om det er godt nok til å fungere til ditt behov.

 

Håper du finner ut hva som passer for deg.

post-120152-1171635500_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...