Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

0laf skrev (4 timer siden):

Disney+ har bare originalt innhold fra Disney, som er dårlig greier, med unntak av de oppkjøpene de senere år, som Marvel, LucasFilm m.fl.

Hulu er en strømmetjeneste med "alt". De har noe originalt innhold, men det aller meste er storserier fra Fox, Showtime, FX, HBO, Starz, NatGeo, ABC med flere. Dersom det beholdes, så kan det bli veldig bra, men det er vel tvilsomt om de får lisens til å strømme alt det innholdet utenfor USA.

Disney+ har jo i lang tid hatt innhold fra "Starz" eller hva enn det heter. Det er derfor de i tillegg til Disney-ting  og Marvel og Star wars har hatt frustrerte fruer og mye annet tilfeldige greier. Men det var aldri nok til at det var verdt det, og det føltes ut som "fyll".

Endret av Comma Chameleon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 minute ago, Comma Chameleon said:

Disney+ har jo i lang tid hatt innhold fra "Starz" eller hva enn det heter. Det er derfor de i tillegg til Disney-ting  og Marvel og Star wars har hatt frustrerte fruer og mye annet tilfeldige greier. Men det var aldri nok til at det var verdt det, og det føltes ut som "fyll".

Jeg roterer på flere streaming tjenester, tror jeg kanskje ligger på 2-3 måneder Disney+ per år, men kjenner det gjerne skranter siste uken. Syns det er langt bedre å kunne binge ørten episoder i slengen, enn å se siste nyeste episode hver torsdag.

Vi får vel se om Hulu får ut fingern og lanserer i Norge.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Sjørøver said:

Hvordan fungerer dette med royalties og streaming, eller er det noe annet som koster? Hbo har jo gjort lignende tidligere. The nevers ble stopper midt i sesongen og aldri fullført. 

 

Det koster jo bare å ha det liggende, selv om ingen streamer det. - Og ikke minst har du dette med Tax Writeoff. - Hvis en serie blir produsert - selv om den er helt ferdig, og så ikke sendt (mulig de kan skrive av masse på serier som blir kansellert midt i sesongen også)- så kan de skrive av hele kostnaden som Tax Writeoff. - Hvis denne oppsiden er høyere enn det de kan tjene på serien/sesongen så fører det ofte til at ting blir kansellert - spesielt litt dyre produksjoner som er populære men ikke populære nok i forhold til forventningene.

Lenke til kommentar
kjetilkl skrev (2 minutter siden):

- Og ikke minst har du dette med Tax Writeoff. - Hvis en serie blir produsert - selv om den er helt ferdig, og så ikke sendt (mulig de kan skrive av masse på serier som blir kansellert midt i sesongen også)- så kan de skrive av hele kostnaden som Tax Writeoff. - Hvis denne oppsiden er høyere enn det de kan tjene på serien/sesongen så fører det ofte til at ting blir kansellert - spesielt litt dyre produksjoner som er populære men ikke populære nok i forhold til forventningene.

Den der må nok være en misforståelse. Man får trukket av kostnader på skatten uansett. Det eneste jeg kan tenke er timingen. Hvis man kansellerer får man skrevet av alt på skatten med en gang. Hvis ikke må man spre det ut over noen år.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Nimrad skrev (7 timer siden):

Den der må nok være en misforståelse. Man får trukket av kostnader på skatten uansett. Det eneste jeg kan tenke er timingen. 


Mnja, han tenker vel kanskje på det som har vært til dels populære grep av enkelte i underholdningsbransjen de siste årene, for eksempel Batgirl-fadesen etter at Discovery kjøpte Warner Bros. osv.

Batgirl kostet angivelig 90 mill. USD, men ble helt kansellert, og kan aldri slippes ut, fordi man valgte å bruke den som avskrivning på skatten i stedet.

https://screenrant.com/batgirl-cancelled-wb-tax-never-snyder-cut-release/

Discovery har enkelte ganger gjort det samme med serier, blant annet utsatte de flere serier for ta skatten i en ny periode.

Jeg vet fint lite om amerikansk skattelovgivning, kun det jeg leser i avisene, så skal ikke påstå at jeg vet akkurat hvordan de gjør dette, men :

https://tvshowsace.com/2023/01/25/fans-wont-let-discovery-off-after-gold-rush-white-water-delay/

"What this means is that Discovery will wait until the new financial year to air the rest of the season because they won’t have to count it as expenses until it airs. This is a way to adjust the books for the company."

Endret av 0laf
Lenke til kommentar

Begynte å se på "Welcome to Wrexham" etter å has mistet mye av interessen for PL-fotball. Morsom, interessant og kanskje overraskende ærlig dokumentar om fotball i lavere divisjoner. Selv om serien er laget av og klubben er eid av Ryan Reynolds og Rob McElhenney er de stort sett bare i bakgrunnen av serien. Det er spillerne, ansatte i klubben, fansen og byen Wrexham som har hovedrollen. Absolutt severdig selv om man ikke liker fotball. Gleder meg til neste sesong som vel kommer snart.

Endret av Reg2000
  • Liker 1
Lenke til kommentar

"Barry"

Holdt på med sesong 2, og ut på kvelden så sa jeg "en episode til", så når jeg satte på en til, så ble det, jeg ser ferdig sesongen, så når jeg ble ferdig, så måtte jeg jo se hva som skjedde i sesong 3..
Jeg rakk knapt å starte på sesong 4 før jeg sovnet. 

Lenke til kommentar
Dubious skrev (5 timer siden):

Barry var en nier serie, en hel dag, så kom jeg midtveis i sesong 4, så ble det bare tull. 
Episode 5,6 og 7 er 1 stjerne, av 10. 

Say what? 1 av 10? Barry er kanskje ikke den samme komedieserien som før, selv etter det som skjer halvveis i s4, men dette er så bra at jeg nesten ikke forstår det. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Dubious skrev (9 timer siden):

Barry var en nier serie, en hel dag, så kom jeg midtveis i sesong 4, så ble det bare tull. 
Episode 5,6 og 7 er 1 stjerne, av 10. 

LOL. Forventet du en episode av friends eller noe? Episode 7 er jo en av de morsomste på leenge. Barry er fantastisk og det er trist at det kun er en episode igjen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Synes selv de siste episodene av Barry har vært så som så.

Helt grei underholdning, ikke helt 1 av 10, men episode fem denne sesongen, hvor man plutselig er noen år senere, i en ørken ... så kan kanskje hele episoden best beskrives som en ørken, tørr og kjedelig. Episode seks var ikke så veldig mye bedre.

Hadde heller sett at de gikk mer for episoder som lignet på Ronny/Lily, i sesong to, hvor Barry skal drepe en gal kampsportutøver, med en enda galere datter. Litt mer action, litt mindre forsøk på episk drama.

Noho-Hank er alltid genial dog, og har vært det eneste som har vært morsomt de siste episodene.

Har ikke sett episode sju enda, men etter episode åtte er det slutt, dette er siste sesong, og synes personlig de kunne gjort noe mer utav det, sitter igjen med litt "Dexter"-bismak etter den siste sesongen, men smaken er som baken.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (20 minutter siden):

Hadde heller sett at de gikk mer for episoder som lignet på Ronny/Lily, i sesong to, hvor Barry skal drepe en gal kampsportutøver, med en enda galere datter. Litt mer action, litt mindre forsøk på episk drama.

Der er jeg helt motsatt. Det med hun overnaturlige jenta gjorde at ting ble litt for teit, selv om det var morro, for ellers er det forholdsvis normalt mye av det som skjer. Barry har alltid vært drama, selv om det har vært veldig mye humor stort sett hele veien. Og action har kun vært i ny og ne, slik det burde være. Siste episode var mye mer lik den tradisjonelle Barry.

Det fine med Barry er at de ikke lar det bli til en sitcom der det samme skjer gang på gang. Her går de faktisk igjennom en historie. Serien utvikler seg. Ja kan forstå at episode 5 var litt tung for noen å svelge, litt som The Fly i Breaking Bad var første gang, men i ettertid er det en kanonbra historie.

Bill Hader og gjengen har klart å lage litt psykologisk triller og av og til litt horror-elementer i Barry. I tillegg til komedie, kjærlighetsdrama og mer.

Det er så tydelig at det er mye lidenskap lagt ned i serien. Og jeg er veldig glad for at de turte å pushe igjennom noen harde valg som f.eks.

Spoiler

det å ta livet av Cristobal

Veldig spent på avslutningen.

Succession er også kanonbra. Blir rart med to seriefinaler på samme dag! Men jeg avslører vel litt hva jeg liker best når jeg ser Barry først hver mandag.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...