Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Babylon 5, snart pløyd gjennom halve sesongen, å jeg har ikke fått den mega wow opplevelsen enda, virker litt treg! Vil den bli bedre i sesong 2?

Første sesong er vel mest bli kjent med karakterer og sette opp framtidige historier. ha tålmodighet til sesong 2.

 

Det er sikkert guider der ute som nevner hvilke episoder du kan unngå i sesong 1, hvis det virkelig røyner på for deg.

 

Røyner ikke for meg :) Sitt hver episode nå! Kommet til 21! Å det har endelig blitt bra, bare digger serien til nå, uansett om det var litt treg i starten!!!

Lenke til kommentar

Spent på Goliath om den kan bli en erstatter for de gode sesongene av Damages, uten å bli en suppe som Bloodline endte opp å bli. Spennende å se hva David E. Kelley kan gjøre uten noe særlig hindringer og så gode skuespillere i hovedrollene som Billy Bob Thornton, Maria Bello og William Hurt. 

 

Lenke til kommentar

[klipp]uten å bli en suppe som Bloodline endte opp å bli. Spennende å se hva David E. Kelley kan gjøre uten noe særlig hindringer og så gode skuespillere i hovedrollene som Billy Bob Thornton, Maria Bello og William Hurt. 

[klipp]

 

Suppe! Det var litt bryskt!  ;) Kan vi i ihvertfall nøye oss med å kalle det suppetendenser!?

Jeg synes Bloodline fortsatt er er bra jeg altså. En av svært få serier i den sjangren jeg liker. Men ja, de mista ballen noen ganger i sesong 2. Men glimrende casting og skuespill, også med den nye sentrale karakteren i sesong 2. Lokasjonen, stemningen, og det som ligger og ulmer er veldig bra.

 

Goliath greide ikke å få frem noe særlig stemning i traileren(?)

 

Hvis man ønsker å se Amazon serier lovlig i Norge, hvor gjør man det?

Lenke til kommentar

Bloodline er suppe, spesielt sesong 2. En god hovedkarakter med Danny og skuespillet til Ben Mendelsohn gjør ikke opp for hvordan serien slutta i sesong 1 med altfor lite historie for så mange episoder. Og hvordan serien gikk videre og avslutta sesong 2. Serien klarer ikke å bestemme seg ofte hva den vil, og avslutningen av sesong 2 inneholdt tidens mest ræva cliffhanger utenfor The Walking Dead sesong 6 med flere unaturlige karakterutviklinger som får selv den glattpolerte hestebæsjen House of Cards til å virke som en bedre serie. Bloodline viser hvor blodfattig serien er når den lar plott diktere karakterer slik den så elendig gjør.

 

EDIT: In my opinon. 

Endret av Maury
Lenke til kommentar

Usikker på om jeg angrer på at jeg kommenterte det. ;)

 

Jeg har lagt til endel godvilje til beskrivelsen av Bloodline. Det du beskriver er vel egentlig en klassisk sesong 2? Katta er ute av sekken etc. og serien er egentlig ferdig. Så prøver man å innføre nye plott, og de er tynnere.

 

Det med den nye karakteren er kanskje ikke nok til så mange episoder. Det tværes nok noe ut ja. Med kritikerbrillene nederst på nesa kan jeg også se at noen karaktererutviklingene virker unaturlige, men jeg synes det ikke gjelder f.eks John Rayburn.

 

Men hvis du mener at House of Cards sin siste sesong er bedre en Bloodline sesong 2, må jeg bare stille meg uforstående til det. siste sesong av House of Cards har jo ikke spenning. Snakk om at alle kattene er ute av sekken etc. Det er jo ikke nye plott (ihvertfall ikke som er spennende). Vel det er vel ett da, men det er dårlig utført. Det som er bra med House of Cards nå er at alle ser det og at det har blitt en referanse blant folk.

 

Men greit nok ulike meninger om det. Det jeg liker med denne tråden er at den har meget lav fanboi faktor og jeg skal ikke bidra til øke den faktoren altfor mye. Ulike meninger, no big deal. :)

 

Men tilbake til traileren. Traileren er ofte ikke en god pekepinn på hvordan en film eller serie er. F.eks kan en trailer være bedre enn serien (f.eks) Nighwatch, men oftest presses actionscener inn i traileren og gir et mer heseblesende bilde av sluttproduktet, og det er som regel ikke til det beste. Filmer/serier som egentlig er drama eller thriller fremstilles som actionfilmer/serier.

Men jeg har lyst til å spørre tror du i dette tilfellet at serien er bedre enn teaseren/traileren fremstår? (ikke kritikk fra min side :) )

Endret av maanemann
Lenke til kommentar

Nå skrev jeg ikke at House of Cards var bedre enn Bloodline, i grunn. Mente det som at om Bloodline forsetter å bevege seg i en så elendig retning som sesong 2 er, så tror jeg det ender opp enda verre enn House of Cards. Og det er synd, fordi jeg likte Bloodline i grunn og jeg vil at serien skal være god sånn virkelig fordi elsker Kyle Chandler og Ben Mendelsohn, noen jeg både har intervjuet personlig og har likt i mange år før TV-serien også (gjør deg selv en tjeneste å se Animal Kingdom og Starred Up med Mendelsohn). Hvordan serien fylte så mange episoder med så lite handling i sesong 1 var ikke bra, og det helt andre problemer i sesong 2 som bare forsetter å forgifte en serie som burde vært så mye bedre enn hva den er.

 

Nei, traileren virker ikke så spennende til Goliath, men det er en teaser uansett. Jeg ser heller på potensiale til skuespillerne og historiefortelleren/serieskaperen enn om en trailer er bra. Om jeg hadde nektet å se serier basert på trailere tror jeg nok at jeg aldri hadde startet på Mad Men eller Parks And Recreation, som begge er noen av favorittseriene mine igjennom tidene i dag. Den ene en serie satt til 60-tallet som er en periode jeg virkelig ikke bryr meg om, og Parks And Rec som så ut som nok en The Office-klone (noe den strengt tatt startet som).

Endret av Maury
Lenke til kommentar

Nå skrev jeg ikke at House of Cards var bedre enn Bloodline, i grunn. Mente det som at om Bloodline forsetter å bevege seg i en så elendig retning som sesong 2 er, så tror jeg det ender opp enda verre enn House of Cards. Og det er synd, fordi jeg likte Bloodline i grunn og jeg vil at serien skal være god [klipp]

OK, fair enough. Kanskje serien vil det, kanskje ikke. Det begge seriene har til felles er at de burde gi seg etter sesong 1 aller helst, og ihvertfall etter sesong 2. Det skal godt gjøres å slå siste sesong av House of Cards med negativt fortegn.

 

En halvveis digresjon her; serier taper seg så veldig og drar ned rykte til første sesong når man bare fortsetter og fortsetter (unntak hvis ikke plottet er røpet etter sesong 1). Det beste eksempelet her er som tidligere nevnt X Files, men vi kan også nevne True Detective, sesong 1 på toppen av lister til kritikere såvel som mann i gata, sesong 2 ikek dårlig, men et stykke unna det meget høye nivået til sesong 1. Det sagt så finnes det serier som fortsetter å ha en viss underholdningsverdi etter de burde gitt seg. Bates Motel f.eks, synes jeg fortsatt er veldig underholdende, Homeland har fortsatt en underholdningsverdi selvom serien egentlig var ferdig etter sesong 2. Jeg holder døra på gløtt for at Bloodline kan greie det samme.

 

Men jeg må på generell basis si at Netflix imponerer meg på egenprodusert materiale. Hvordan de takler å lage så ulike sjangere og settinger på nivået de gjør. Senest nå med Stranger Things og The Get Down.

 

Kyle Chandler og Ben Mendelsohn,[klipp](gjør deg selv en tjeneste å se Animal Kingdom og Starred Up med Mendelsohn). [klipp]

Jepp, så ut som gode filmer det. Meldesohn har kanskje en fordel av å være australsk (har du foressten tenkt på at de beste kvinnelige filmskuespillerene var fra Autralia?). Veien for Mendesohn er antalig kortere fra australsk og til floridadialekt, og fra australsk og til britisk (i Starred Up), enn det er for en amerikaner til britisk.

 

Nei, traileren virker ikke så spennende til Goliath, men det er en teaser uansett. Jeg ser heller på potensiale til skuespillerne og historiefortelleren/serieskaperen enn om en trailer er bra. Om jeg hadde nektet å se serier basert på trailere tror jeg nok at jeg aldri hadde startet på Mad Men eller Parks And Recreation, som begge er noen av favorittseriene mine igjennom tidene i dag. Den ene en serie satt til 60-tallet som er en periode jeg virkelig ikke bryr meg om, og Parks And Rec som så ut som nok en The Office-klone (noe den strengt tatt startet som).

Litt interessaant at du nevner Mad Men egentlig. Det er jo en serie som bare går og går uten hovedplott, men som har en underholdningsverdi. Så kan man diskutere og verdien holder til alle sesongene. Som tidligere nevnt i tråden, pleier vel de fleste å ikke se alle sesongene i Mad Men, den liksom fader ut.

 

Viktig at en serie har en atmosfære og en god setting. En av grunnene til at jeg synes True Detective (s01) og Bloodline er så bra (ikke den aller viktigste grunnen dog), det var det jeg ikke synes teaseren greide å fordmidle.

Endret av maanemann
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...