Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Syntes det er tullete praksis av TV2 og TV3 å fjerne episoder av TV-serier, med 22. juli som påskudd. Tok en liten rant:

 

TV2 velger å ikke sende en episode av Grey’s Anatomy, fordi den kan oppfattes som støtende for pårørende og etterlatte etter terrorhandlingen 22. juli. Det samme har TV3 valgt å gjøre med Spesialenheten. Unødvendig, pårørende og etterlatte kan tross alt bruke fjernkontrollen?

 

Det mangler ikke på mennesker som vet å behandle ofre og etterlatte som hjelpeløse mennesker som ikke vil overleve uten deres beskyttelse. Det være seg å fjerne skytespill fra butikkhyllene – eller her – å fjerne en episode fra Grey’s Anatomy. Hensikten er god, men det er da måte på hvor langt man går for å undervurdere pårørende og etterlatte.

 

TV2s forklaring er som følger, i følge pressemelding:

 

- Vi er fullstendig klar over at det er mange seere som sikkert vil reagere på at vi ikke sender denne episoden, men for oss er det klart viktigste å vise hensyn overfor dem som er berørt av terroren i Oslo og på Utøya

 

Det er noe som heter at “å snakke på vegne av andre, er å tie dem”. Det er også en litt vel stor tro på hvor stor påkjenning en TV-serie har på noen som har opplevd traumatisk i det virkelige liv. Jeg har selv kommet over lite innen medievitenskap som underbygger noe slikt, selv om man i sin tid hevdet Spider-Man var årsaken til ungdomskriminalitet (det er derfor Batman-serien fra 60-tallet er så fjolelte). La de etterlatte og ofrene få snakke for seg selv, de som ikke vil se dette kan bruke fjernkontrollen fremfor denne idiotiske paternalismen fra fjernsynskanalene. Jeg vil hevde de overvurderer egen påvirkning.

 

Det blir med ett lite poeng i å se Grey’s Anatomy på TV2, det blir som å rive et kapittel ut av en ferdigskrevet bok. Episoden vil bli tilgjengelig på TV2 Sumo, som jo bare gjør det hele mer kritikkverdig. Det er ingenting i veien for at TV2 vil vise deg denne episoden, men da må du over på betalingskanalen deres. Det var da en fin måte å bruke terroren som påskudd til å selge noe de før viste gratis.

 

Skjerp dere. Her undervurderer man pårørende og etterlatte og overvurderer en TV-series effekt.

 

http://serienytt.no/2011/09/overbeskyttende-tv2-og-tv3-dropper-episoder-av-greys-anatomy-og-spesialenheten/

 

Hadde da holdt med en liten advarsel før sending?

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Gøy at TV2 og norske medier melker utøya tragedien for alt det er verdt. Mer enn hva som jeg synes burde. Men å sende en episode som har minimale likheter med tragedien er liksom ikke greit?

 

Det hele minner meg om Platekompaniet. Der det var latterlig hvordan Platekompaniet ville slutte å vise fram spill som 'Modern Warfare' og 'WoW' i hyllene. Dette mens de reklamerte for spillet 'Dead Island' (Les tittelen), bare et par uker etterpå med plakater og slikt i butikk og på nett.

Endret av Mahavishnu
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...