Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Rimelig stasjonsvogn med stor kupéplass?


Ababas

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Siden trådstarter liker Citroén-komfort (hvem gjør vel ikke det :) ), så er jo XM er greit valg da. Trenger nesten ikke stasjonsvogn heller, for kombi'ene har veldig god bagasjeplass.

 

Denne '98-modellen, f.eks......mye utsyr, og ikke gått mer enn 189 000 heller. Blir en slik bil tatt godt vare på, går den lett 100 000 til....

 

Viktig å sjekke for rust, selvsagt, spesielt ved festene til disse gasskulene (...til hydraulikken), og ved hjuloppheng, men på en såpass ny bil, burde det ikke være mye.

 

 

mvh

Pantera

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar. Skal definitivt holde øynene åpne for nyere modeller av Citroën XM og muligens eldre C5-modeller. Har en bekjent med en 05-modell C5, det har dessverre vært MYE trøbbel med elektronikken i bilen. Xantia er jeg mer usikker på , da jeg har hørt at den modellen ikke er galvanisert og ruster lett.

 

I tillegg skal vi sjekke ut Ford Mondeo.

 

God bagasjeplass er en fordel helt klart, men god kupéplass er nesten viktigere for oss. Et bakovervendt barnesete i klassen 9-18 kg tar mye av beinplassen foran.

 

Ville gjerne hatt en bil som ikke har gått så veldig mye over 100.000 km, men det er vel vanskelig å finne en i den prisklassen vi har råd til akkurat nå. Tipper vi er borskjemt med vår 95-modell som kun hadde gått 23.000 da vi kjøpte den for to år siden!

Lenke til kommentar

Siste type Mondeo vil nok oppføre seg ganske anderledes enn Citroën. Der Citroën oppleves noe duvende, men ganske bedagelig, er Mondeo noe mer tight og presis. Det går mest på smak og behag. Personlig foretrekker jeg tight og presis foran duvende. Det som er helt sikkert er at en Ford vil være billigere å drifte over tid kontra en Citroën.

 

Selv kjører jeg Mondeo Mk1 som familiebil for tiden. Mk1 og Mk2 får man billig nå, mens siste verson, Mk3 er en mye mer moderne bil.

 

Av erfaring vil jeg fraråde Audi, har vært mekaniker på Audi 3 år nå. Disse koster penger å ha.

Lenke til kommentar

Hvis trådstarter liker Citroën-komforten (hvem gjør da ikke det...), er kanskje Mondeo ikke helt det han søker etter. Etter at vi investerte i en '06 C5 selv, kaller vi herved alle biler uten hydraulisk fjæring for "lille-hopp" :D Kan vel strekke oss til "store-hopp" for Mondeo o.l. ;) (Kjent replikk når vi kjører "hydraulikk-frie" biler: "Øøøøy! De har jo glemt å montere fjæring her jo!" :D ) Det har vært en del trøbbel med elektronikken i de første C5'ene som kom på markedet, men at det er mye feil på en '05 modell, tror jeg har mer med akkurat DEN bilen å gjøre enn C5 generelt. Vår har i alle fall fungert helt perfekt! Dessuten vil jo slikt dekkes av nybilgarantien på inntil 3 år gamle biler (evt. 100.000km). Dog er det ikke noe særlig å ha bilen på versted hele tiden, garanti eller ei da...

 

Men som jeg råder alle andre til: Prøv mange forskjellige biler, alle som KAN være aktuelle bør få seg en prøvetur! Og smaken er jo som kjent som baken... Bruk god tid i prosessen, for det kan godt være at man ender opp med en HELT annen bil enn den man i utgangspunktet hadde tenkt seg, når man virkelig får testet dem til det de skal brukes til! Lykke til i alle fall! :)

 

Vil jo også tro at en eldre C5 har fått fikset opp i det som eventuelt måtte ha sviktet i elektronikken nå. :)

Endret av kennyo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...