Gå til innhold

merkelig problem med hovedkort (LØST)


klozzmajor

Anbefalte innlegg

Har et Asus m2ne hovedkort, og oppgraderte rammen tidligere idag. Starta opp og fikk den boot failure meldinga. (Har både vista og xp inne) Tenkte kanskje vista føkka opp, så jeg satt inn vistacden, og jeg kom til bootscreenen, og valgte å kjøre en minnetest. Den gikk bra. Så starta jeg opp på nytt, uten cden, og fikk opp boot failure igjen. Satte inn vistacden og lot den gå til jeg kom til bootscreenen. Så valgte jeg xp, og det gikk fint, og kom meg inn i xp, og alt virka normalt. Så tenkte jeg at, jeg kanskje bare likesågodt kunne formatere og legge inn vista på nytt, så når jeg starta opp med cden, og skulle trykke en tast for å kjøre fra dvd så restarta maskinen. Videre prøvde jeg og sette inn xpcden, men når jeg trykte en tast for å fortsette fikk jeg en feilmelding av et eller annet slag. Så ut som en slags minnedump. Føkk tenkte jeg, å tenkte kanskje det var minnet mitt, så jeg satt inn den gamle brikka, men akkurat den samme feilen oppstod? Hva pokker kan det være?

Endret av coolgrev1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja jeg også tenkte på det, og prøvde å bytte tilbake til den gamle, men samme problem oppstod. Forresten "trap 00000006" feilmeldingen jeg fikk. Leste litt rundtom om denne. Noen steder sto det at det var pga NTLDR som mangler. Men pcen vil jo ikke boote fra cden uansett, så det er nok ikke det. Et annet sted sto det at man skulle resette bios, men det funka heller ikke.

 

Men kan det være cdromen? Jeg kjøpte nemlig en overgang, så jeg kan bruke ide på satakontroller. og denne bruker jeg på cdromen. Kan prøve å koble den på den idekontrollerern som sitter på hovedkortet når jeg kommer hjem..

Endret av coolgrev1
Lenke til kommentar

hehe, se der ja..

 

Får prøve å koble ut alle harddiskene og teste bare med cdromen evt. en annen cdrom når jeg kommer hjem..

Når jeg søker opp denne feilmeldingen, så virker det som at det er så mye som forårsaker den.. Nå har jo jeg prøvd å bytte ram, resette bios, og prøvd andre harddisker, så da er det enten å sende hovedkortet tilbake, eller å pælme cdromen..

Endret av coolgrev1
Lenke til kommentar

Ja, kjør så enkelt som råd - men legg merke til at han fyren i forumet hadde brenneren liggende løst, dvs. tilkoblet IDE-kontroller men utenfor kabinettet.

 

Normalt skal ikke det være noe problem, men kanskje du har en cd-rom med for mye vibrasjon til at den klarer å lese alle cd-er stabilt. Mulig at det er bare å feste den bedre tvi-tvi :)

Lenke til kommentar
Når jeg søker opp denne feilmeldingen, så virker det som at det er så mye som forårsaker den..

En dårlig cd-rom kan komme opp med mange rare /irrelevante meldinger (sjekk cd-plata for grove riper eller møkk også...).

 

Det kan også være feil på drevet /cd-rom modellen som rettes med en firmware update, slik at den f.eks. leser platene bedre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...