Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Selvbygget pc, får ikke bootet..


Anbefalte innlegg

Hei,jeg har nå satt sammen min første selvbygde pc og så vidt jeg kan forstå skal alt være koblet riktig. Jeg får allikevel ikke bootet:-( 4 pin CPU-fan på hovedkortet funket ikke så jeg koblet pluggen fra cpu'en (4 pin) til en annen fan tilkobling på hovedkortet som har 3 pins og da starter vifta. Men jeg får allikevel ikke bootet. Alle vifter går, cd-rom funker, vifta på skjermkortet funker, men jeg hører ingenting fra hdd'ene selv om de er kablet med strømforsyning og sata. Aner ikke om det er hovedkortet, skjermkortet, cpu'en eller hdd'ene som svikter. Jeg har kjøpt alle komponentene på pcutstyr.no, men har bygget selv så jeg vet ikke om de kan ta imot hele kabinett med innmat for å finne feilen. Jeg har ikke mulighet til å sjekke hvilket komponent som svikter. Noen som har vært borti lignende? Det er vel vanskelig å hjelpe meg når det kan være så mange alternative feilkilder.

 

Harddisk: 2stk Samsung SpinPoint T166 320GB SATA2 16MB 7200RPM

Prosessor: Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz Socket LGA775, 4MB, BOXED m/vifte

Hovedkort: Asus P5B, P965, Socket-775, ATX, GbLAN, 6xSATAII, PCI-Ex16

Skjermkort: PowerColor Radeon X1950PRO 256MB GDDR3, PCI-Express, EXTREME Edition, ViVo/HDCP

CD/DVD Brenner: Samsung DVD-brenner SH-S183A SATA Black OEM

PSU: Hiper Strømforsyning ATX 530W Sort, 120mm Vifte, 2xSATA, 2XPCI-E, 20/24pin

Kabinett: Coolermaster Centurion 534

Ram: Corsair Twin2X2048-5400C4

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, takk for svar. Jeg forsøkte først å koble 4 pin cpu-vifteplugg til der det står "cpu-fan" på hovedkortet (også 4 pin) og som bruksanvisningen viser jeg skal koble til.

Men da skjer ingenting desverre:-( Det var derfor jeg koblet den til et annet uttak for fan fordi den viste seg å sette igang vifta, men det er ikke riktig uttak som du helt korrekt påpeker.

 

 

Du har altså ikke koblet en cpu vifte på riktig uttak på hk ?

 

Der har du nok problemet.

 

Case solved  :thumbup:

7916075[/snapback]

Lenke til kommentar

Så når den ikke funker når jeg kobler på riktig sted på hovedkortet så betyr det at prosessoren eller hovedkortet er ødelagt? I så fall er jeg litt nærmere en løsning.

 

Jeg tror hk ditt registrer viften kun om du kobler på riktig sted. Dersom dette ikke er gjort, nekter den å starte som en "sikkerhet" mot å skade cpu'en.

7916347[/snapback]

Lenke til kommentar

Har nå prøvd med 3-pins vifte på 4-pins kontakt (der det står cpu-fan) og på 3-pins kontakt ved siden av (står power fan). Den funker ikke på noen av disse, men jeg koblet den til en annen 3-pin's kontakt for fan et annet sted på kortet og viften funker da. Det ser ut til at cpu-fan og power-fan kontakt ikke fungerer? Og hvordan kan jeg vite om prosessoren starter? Er prosessoren avhengig av at prosessorvifta starter for å starte selv?

 

 

Prøv med en annen vifte først.

7918456[/snapback]

Lenke til kommentar

Se på bildene av hk ditt og kablen under. CPU FAN PWM kan du la stå ubrukt (brukes sammen med vifter hvor viftehastigheten styres av hk.

 

Det skal bare være mulig å koble den en vei. Må du bruke makt gjør du det feil :)

 

Hvis ikke hk registrerer at viften er tilkoblet så vil den ikke starte :nei:

post-93100-1171219319_thumb.jpg

post-93100-1171219324_thumb.gif

Endret av Spartan
Lenke til kommentar

Hei, har koblet nok en gang på uttaket som du viser til på bildet og passer på at pluggen er koblet godt nok og riktig vei:-) Det er dessverre fortsatt ingen reaksjon så jeg er rimelig sikker på at feilen ligger der. I og med at det ikke funket med en annen vifte tilkoblet, er det vel rimelig å anta et det er hovedkortet som svikter. Det rare er at strømmen ellers på kortet ser ut til å virke, bortsett fra at jeg ikke kan høre at hdd'ene starter. Kan det være mulig at deler av hk ikke fører signaler/strøm videre? Eller trenger hdd'ene at prosessoren starter før de aktiveres? Hmm, rart det her. Takk for all hjelp, setter veldig pris på det:-)

Lenke til kommentar

Hei, har nå sjekket rammen og den sitter som den skal, tok den ut og satte den inn igjen. Maskina booter fortsatt ikke. Excuse my ignorance Wiberos, men hva er spacers?

 

Når du først har kommet opp i det, du må kontrollere at spacers er montert back hovedkortet ditt, og på riktig plass. Dvs spacers og skruer skal finne hverandre. Finner du ikke spacer etter montering av HK, så den må fjernes.

 

Resten er lettere å kontrollere etterpå.

7923933[/snapback]

Lenke til kommentar
Hei, har nå sjekket rammen og den sitter som den skal, tok den ut og satte den inn igjen. Maskina booter fortsatt ikke. Excuse my ignorance Wiberos, men hva er spacers?

 

Når du først har kommet opp i det, du må kontrollere at spacers er montert back hovedkortet ditt, og på riktig plass. Dvs spacers og skruer skal finne hverandre. Finner du ikke spacer etter montering av HK, så den må fjernes.

 

Resten er lettere å kontrollere etterpå.

7923933[/snapback]

7924375[/snapback]

 

Hei.

Spacers er avstands-stykker som er monteres mellom skrufestene på HK og bunnplata hvor du fester HK.

Lenke til kommentar

Du har denne RAMen= Corsair Twin2X2048-5400C4

 

Du har dette hovedkortet= Asus P5B, P965, Socket-775, ATX, GbLAN, 6xSATAII, PCI-Ex16

 

Hvis du blar nedover så du kommer til tilbehør så ser du hva hovedkortet støtter.

Hovedkortet ditt=

 

DDR2 PC4200

DDR2 PC5300

DDR2 PC6400

DDR2 PC8000

DDR2 PC8500

DDR2 PC8888

DDR2 PC9136

 

Ramen som du har er av PC5400, og hovedkortet ditt støtter ikke PC5400.

 

 

Har hatt samme problem før, da RAMen ikke var listet opp under tilbehør på komplett.no

Så sendte inn hele pcen og fikk tilbakemelding om at RAMen som jeg hadde ikke var konfertabel med hovedkortet. (eller det var broren min da som hadde problemet)

og han fikk heller ikke bilde på skjermen.

 

Så han måtte selge minnet og kjøpe nye som var konfertabel med hovedkortet. Funket perfekt med nytt minne.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Hei, prata med pcutstyr som mente at rammen skulle gå bra, men som nevnt ovenfor har jeg nok føkka det hele opp med ikke å feste spacers:-( Har gått litt for fort frem og ikke festa de, noe som kan ha ført til kortslutning. Jeg skal montere på spacers og se hvordan det går. Funker det ikke da heller så må jeg nok kjøpe nytt hk. Rimelig pinlig, men sånn kan det vel gå når man er en noob.

Lenke til kommentar

Nå har jeg satt på spacers og alt ser ut til å fungere nå, bortsett fra kontakt for cpu fan og pwr fan som er lokalisert ved siden av hverandre. Får feilmelding om at det er en error med cpu fan når jeg booter. Jeg har derfor nå plugget inn cpu fan på en annen fan kontakt så prosessorvifta går iallefall. Jeg kan kanskje disable cpu fan i bios slik at jeg slipper å få feilmeldingen hver gang jeg starter maskina. Har ikke installert OS enda så det gjenstår å se om alt annet fungerer. Rammen ble også registrert og godkjent under oppstart. Det at kontakt for cpu fan og pwr fan ikke funker bør vel ikke ha noe å si for hvordan hk fungerer ellers håper jeg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...