Gå til innhold

Mat(middag) laget av kjøttdeig (hjelp til forslag)


zeltex

Anbefalte innlegg

Hei

 

Er student og trenger forslag til hva jeg kan gjøre med kjøttdeigen. Det jeg har hittil er: Lasange, kjøttkaker, spaghetti, pizza/calzone. Er faktisk bare det jeg kommer på nå. Håper at noen her kan tipse meg om noen spennende saker jeg kan gjøre med denne deigen, som er digg og (helst)billig. Da jeg ikke er helt fan av spaghetti, og pizza/calzone ikke kan mekkes på hverdager, så blir det bare kjøttkaker og lasagne igjen, og vil ha noe nytt ut av kjøttdeigen snart.

 

Håper dere har noe smarte forslag her nå! på forhånd takk

 

edit: feil i tittel er kjekt.

Endret av zeltex
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Taco

Fajitas

Enchildas

Nachos

Greske wraps

Italienske wraps

Italiensk gryte

Amerikansk gryte

Risotto gryte

Meksikansk gryte

Mousakka

Pitabrød m/kjøttfyll

Pitapizza

Ostesmørbrød m/kjøttfyll

Pai m/kjøttfyll

Karbonader

Hjemmelaget hamburger

Eggomelett m/kjøttfyll

Pannekaker m/kjøttfyll

 

From the top of my head...... ;)

For de fleste av disse kan man bruke både vanlig kjøttdeig/karbonadedeig, svinkjøttdeig og kyllingkjøttdeig. Til variasjon.

Mye av dette er også veldig reste-vennlig og enkelt.

Lenke til kommentar

Dette skrev jeg i en annen tråd for en stund siden, håper dog du også kan få nytte av den.

 

Orntli kos

 

Skal du kose deg skikkelig en kveld er dette en av mine favoritter.

 

Alt du trenger er:

 

- 400g kjøttdeig/karbonadedeig (sistnevnte er dyrere, og smaker litt annerledes).

- 300g Ost (Jeg foretrekker ferdig oppskåret "pizzaost")

- Glass med tacosaus (Mild/medium/hot)

- Taco "tubs" (Skjell formet som dyp tallerken)

- Tacokrydder

 

Pris: ca 100,- kr

 

Steik kjøttdeigen på sterk varme og tilsett krydderet når kjøttdeigen er såvidt brun, mens kjøttdeigen steker setter du på stekovnen på 250 grader. Legg ut tacotubsene på et stekebrett (bakepapir er lurt). Fordel så kjøttdeigen jevnt over skjellene, deretter heller du over sausen og tilsetter evt. litt ekstra krydder. Deretter dekker du det hele i ost, jo mer jo bedre. Stekes i ca 10-15 minutter til skjellene er såvidt brune i kantene , helst på nederste rist. Nytes gjerne med litt rømmedressing og en kald øl.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...