pessimisten Skrevet 5. februar 2007 Del Skrevet 5. februar 2007 (endret) Hei! Har prosjekt om fiskefordelingsindustrien bla. annet. Jeg skal skrive om Hvor produsenter får fisken fra, hvor og hvorfor de ligger der de gjør... Men får å få til dette må jeg vite om noen produsenter få til dette, og jeg spiser ikke mye fisk eller går mye i butikken. Så kan noen hjelpe meg med å finne merker? Har til nå Findus Endret 10. februar 2007 av pessimisten Lenke til kommentar
PerB Skrevet 5. februar 2007 Del Skrevet 5. februar 2007 Fisk produserer fisk. Fiskere fanger fisk. Fiskerne levere til fiskemottak. Fiskeforedlingsindustrien bearbeider råvaren fisk. Frossenfisk er en foredlet råvare. Fersk Fisk er uforedlet (ubearbeidet) Fabrikktrålere kan kombinere deler av dette. Lenke til kommentar
pessimisten Skrevet 6. februar 2007 Forfatter Del Skrevet 6. februar 2007 takker bomma litt på oppgaven jeg Lenke til kommentar
pessimisten Skrevet 8. februar 2007 Forfatter Del Skrevet 8. februar 2007 Har en oppfølger... Fersk fisk: den blir ikke behandlet på trålerne eller i fiskemottakene, men blir sendt direkte til butikkene? Men frosen fisk blir behandlet på noen båter og sendt videre til fiskemottak hvor de blir behandlet og sendt videre til fabrikker som lager fiskepinner(f.eks.) og så videre til butikken. Eller blir fisken sendt direkte fra fiskemottaket til butikken? Lenke til kommentar
Fredrik Skrevet 8. februar 2007 Del Skrevet 8. februar 2007 Etter hva jeg vet er det ofte sånn at skipene som fanger fisken, om den skal gjøres noe med, fjerner de hode, hale og innvoller på båten, og fryser restene. Lenke til kommentar
Fiskeoppdretter Skrevet 8. februar 2007 Del Skrevet 8. februar 2007 Det spørs først og fremst hvilken type fisk det er snakk om og hvilken type båt. Hvis det er torsk, så fjerner man sloget (innvollene) og hodet. De kjøler ned fisken slik at dødsstivheten varer lengere så kvaliteten holder seg. På noen trålere (fabrikktrålere) behandler de fisken før de fryser den. Dvs. at de lager filet av fisken. Tror de lager mel av beinrestene. Men forstod ikke spørsmålet helt.. Mener du hvilke/hvor mange "ledd" fisken fra ferskvaredisken og frosen fisk har vært i gjennom? Lenke til kommentar
pessimisten Skrevet 8. februar 2007 Forfatter Del Skrevet 8. februar 2007 Mener du hvilke/hvor mange "ledd" fisken fra ferskvaredisken og frosen fisk har vært i gjennom? 7899013[/snapback] Ja... er det jeg er litt usikker på Lenke til kommentar
PerB Skrevet 8. februar 2007 Del Skrevet 8. februar 2007 Fisk som blir frosset kan ikke selges som fersk. Lenke til kommentar
pessimisten Skrevet 8. februar 2007 Forfatter Del Skrevet 8. februar 2007 Fisk som blir frosset kan ikke selges som fersk. 7901504[/snapback] Ok Det viste jeg Lenke til kommentar
pessimisten Skrevet 10. februar 2007 Forfatter Del Skrevet 10. februar 2007 Fersk fisk: den blir ikke behandlet på trålerne eller i fiskemottakene, men blir sendt direkte til butikkene? Men frosen fisk blir behandlet på noen båter og sendt videre til fiskemottak hvor de blir behandlet og sendt videre til fabrikker som lager fiskepinner(f.eks.) og så videre til butikken. Eller blir fisken sendt direkte fra fiskemottaket til butikken? Er det slik det fungerer? eller er det noe jeg mangler? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå