Gå til innhold

Filming på blå bakgrunn??


Anbefalte innlegg

Hvordan filmer man på blå bakgrunn?

Sånn lerret hvor en person står, og hvor du iden kan legge de inn i ett annet landskap. Sånn som det blir gjort i f.eks. Star Wars og værmeldinga på TV.

 

HVa trenger man får å gjøre dette(software,hardware)?

Stiller det høye krav til PC?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det å skulle filme på en en blå/grønn bakgrunn krever ett godt kamera og god lyssetting. DV er ett minimumskrav til kamerakvalitet. Helst burde du bruke bedre kvalitet. Grunnen er at kompresjonen på DV er forholdsvis kraftig, noe som gjør at overgangen mellom bakgrunn og objektet(deg?) blir skjemmet av kanter som ikke er skarpe, men ligger og vibrerer.

Du burde prøve både blå og grønn bakgrunn. De fleste bruker grønn bakgrunn. Bakgrunner kan kjøpes, men du kan også male de selv. Prøv å få tak i en grønn farge som er nær, eller du kan kjøpe ferdige spann, http://www.brighttech.no. Kjøper du en rull linoleum og maler på baksiden vil du få en jevn og fin flate.

Det er viktig at flaten er mest mulig jevn. Skygger på bakgrunnen kan skape problemer med keying.

Bakgrunnen må så lyssettes så flatt som mulig. Likt lys over alt! Bruk gjerne 2 like lys til denne oppgaven.

Objektet bør også lyssettes mest mulig flatt og objektet må ikke ha farger som er lik den på bakgrunnen.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-04 13:23, skrev marfur:

Bruk gjerne 2 like lys til denne oppgaven.


 

Regner med du mente det jeg sier, men husk alltid å ha baklys for å redusere skyggene på blue/green screen.

 

Det er nesten et krav å ha 3CCD for å filme bra blue/green screen - grunnen til det er at 3ccd bruker separate fargegjengivning/oppfatting som lager renere farger (poenget er å få screenen rent inn på maskinen) - Om du ikke har 3CCD kamera KAN et DV kamera brukes, men husk MYE lys (MYE lys er meget viktig om du bruker et dårligere kamera... alltid viktig med lys altså :wink: ) og alltid bruk manuell hvitbalanse (best om du kan endre på blå/rød ol. balansen også for å få den beste blåfargen (om det blir litt rart burde det gå ann å endre fargen tilbake etter du har lagt bakgrunn på bluescreenen med et plugin el...

 

Mvh

A. Lyse

Lenke til kommentar

Jeg synes det er litt overkill å si at "Det er nesten et krav å ha 3CCD for å filme bra blue/green screen". Hvor i all verden har du det fra. Det viktigste, er at du får laget en bakgrunn, som er jevn, og i en farge. Resten kan du lett ordne med lyssetting, og After Effect.

 

PS: Jeg bruker DV kamera.

 

Mvh

Kenneth

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Quote:


Den 2002-12-06 01:20, skrev kenneth74:

Jeg synes det er litt overkill å si at "Det er nesten et krav å ha 3CCD for å filme bra blue/green screen". Hvor i all verden har du det fra.


 

Det tar jeg fra teorien og hva de proffe sier. 3CCD separerer fargene i brikkene (altså 1 "brikke" for hver grunnfarge) dette gjør du får klarere forskjell på fargene og med det klarer å få en helt klar blåfarge og en helt klar rødfarge f.eks på samme tidspunkt. Med 1CCD vil du få mer problemer med å få gode farger om du bare skal konsentrere deg om en klar blåfarge. (husk jeg snakker nå om skikkelig bluescreen. Du bruker ikke en BS korrekt før all blåfarge rundt objektet er borte...)

 

Mvh

A. Lyse

Lenke til kommentar

Jeg er med på hva du mener. Men du kan faktisk få til en god bluescreen, ved å kjøpe noen små ting.

 

1. Linoliumsgulv, og male på baksiden.

2. Kjøp en maling, som er singalblå. Må ikke være anslag av rødt i den.

 

Da blir blåfargen slik at den "skinner" en del, og ved å lyssette den korrekt, får du bra bluescreen ut av det.

 

Men jeg er enig i at det er lettere å gjøre jobben med et 3ccd kamera, men jeg følte at du skrev det slik at man bare kan gi opp dersom man har et vanlig digital kamera, noe som ikke er tilfelle. Du trenger bare, gulv, maling, og lys. Og litt tålmodighet. Ellers så er jeg enig i den tekniske forklaringen din på hvorfor det går lettere med 3ccd kamera. Men ta ikke alt motet fra de uten slikt kamera... :)

Lenke til kommentar
Men ta ikke alt motet fra de uten slikt kamera... :)

 

Nei jøss. Det skal jeg da ikke :) Som du sier og som jeg mente. Det er fullt mulig å få gode resultater med 1ccd, men da kreves det en del med lyssetting ol. En kan kanskje klare det uten masse styr og, men det er ikke alltid den letteste prosedyren. bluescreen mener jeg :)

 

Jaja. good luck til alle som vil prøve. gjør det skikkelig så vil dere aldri angre dere prøvde på BS

 

Mvh

A. Lyse

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...