Propofol Skrevet 4. februar 2007 Del Skrevet 4. februar 2007 Tittel sier det meste, det jeg lurer på er om det finnes noe sterkere enn jalapeños i vanlige matvarebutikker? Lenke til kommentar
Nonsens Skrevet 4. februar 2007 Del Skrevet 4. februar 2007 Du kan jo se om du finner Habanero f.eks. Eller så er jo Jalapeños i rå form betydelig sterkere enn den syltede varianten du har bilde av. Generelt kan man vel si om den type ting; jo mindre de er, jo sterkere er de Lenke til kommentar
tørrfisk Skrevet 4. februar 2007 Del Skrevet 4. februar 2007 (endret) Habaneros is what you need my good man Vet ikke om tilgjengeligheten her til lands, men burde være mulig å oppdrive viss du bor nogenlunde sentralt. edit: nonsens er teit Endret 4. februar 2007 av tørrfisk Lenke til kommentar
Akidon Skrevet 4. februar 2007 Del Skrevet 4. februar 2007 Chili er også sterkere... Lenke til kommentar
M-J Skrevet 4. februar 2007 Del Skrevet 4. februar 2007 jalapenos er da ikke så sterkt chilli er vel sterkere? tabasco er hvertfall sterkere Lenke til kommentar
Propofol Skrevet 4. februar 2007 Forfatter Del Skrevet 4. februar 2007 Du kan jo se om du finner Habanero f.eks. Eller så er jo Jalapeños i rå form betydelig sterkere enn den syltede varianten du har bilde av. Generelt kan man vel si om den type ting; jo mindre de er, jo sterkere er de 7870017[/snapback] Enig. Ble skikkelig skuffet over den syltede varianten. Chili er også sterkere... 7870032[/snapback] Nei.. det vil jeg ikke si. Lenke til kommentar
Akidon Skrevet 4. februar 2007 Del Skrevet 4. februar 2007 (endret) Du kan jo se om du finner Habanero f.eks. Eller så er jo Jalapeños i rå form betydelig sterkere enn den syltede varianten du har bilde av. Generelt kan man vel si om den type ting; jo mindre de er, jo sterkere er de 7870017[/snapback] Enig. Ble skikkelig skuffet over den syltede varianten. Chili er også sterkere... 7870032[/snapback] Nei.. det vil jeg ikke si. 7870053[/snapback] Det er vell det samme hva du sier... På en skal fra en til ti er paprika 1 jalapenjo 2 chili 3-4 og habanjero 10. Eller noe sånt men du skjønner tengingen. Jalapenjo er mild i forhold til chili. Edit: Nå er riktig nok chili hele familien men den vi kaller chili er over jalapenjo. Det finnes hundrevis av forskjellige chilisorter. Hovedregelen er at jo mindre chilifruktene er, desto sterkere er smaken. De sterkeste chiliene brukes mest i meksikanske og asiatiske retter. De mildeste chiliene kan spises på samme måte som en paprika og er overhodet ikke "brennende". For å indikere styrken på de ulike chiliene benyttes noe som heter Scoville-skalaen. Den går fra 0 i paprika til 300 000 i habañero! Frøene og den hvite innmaten er det som gir den mest intense og brennende smaken. Husk derfor å vaske hendene etter at du har fjernet disse. Chili hører med til tacofesten og gjør gryteretten mer spennende. Men vær forsiktig og prøv deg frem. Start med de mildere typene og smak deg frem til den styrken som er riktig for deg. Og til dere som tror dere er tøffe som spiser jalapeños; den ligger langt nede på Scoville-skalen! For et skikkelig svettetokt, prøv deg på en habañero, den sterkeste chilien som er å få kjøpt. Endret 4. februar 2007 av Aqidon Lenke til kommentar
Propofol Skrevet 4. februar 2007 Forfatter Del Skrevet 4. februar 2007 Da skal jeg begynne å spise mer chili! Lenke til kommentar
Akidon Skrevet 4. februar 2007 Del Skrevet 4. februar 2007 (endret) Scoville scale Er ikke sikker på hva den vanlige chilien er men den er over jalapenjo. Endret 4. februar 2007 av Aqidon Lenke til kommentar
Neophus Skrevet 4. februar 2007 Del Skrevet 4. februar 2007 De selger habanero på den lokale asiater sjappa her(asian shop), så ta en titt innom innvandrersjappa der du bor om du ikke finner det i dagligvarebutikken. Lenke til kommentar
Der Kommissar Skrevet 4. februar 2007 Del Skrevet 4. februar 2007 Vi hadde en liten chili-plante på kjøkkenet før i tia, og hadde små, tørkede chili i ei krukke. Det var nok per dags dato det sterkeste jeg har spist noen gang :!: Lenke til kommentar
Nedward Skrevet 4. februar 2007 Del Skrevet 4. februar 2007 Kryderet "Pirri Pirri" er noe sterkere enn Jalapeño, men minuset med det er at det er i pulverform og er langt i fra ferskt. Det har heller ikke like mye smak som Jalapeño (godt mulig det har det, men er så sterkt at jeg ikke smaker det). Det inneholder forresten Cayenne pepper. Lenke til kommentar
Loeve Skrevet 5. februar 2007 Del Skrevet 5. februar 2007 Du kan jo vurdere å mekke litt http://www.sweatnspice.com/429-13.htm Lenke til kommentar
pizzafordi Skrevet 5. februar 2007 Del Skrevet 5. februar 2007 (endret) ligg unna det sterkeste, hvis ikke dere hadde tenkt å lage smoodi med 96%. sånn wasabie grønn pepperot er morsomt å prøve det river i nasen som salmiakk caneynne pepper krydder smaker bedre en vanlig chili spansk rød pepper.. noen innvandrer sjops selger dem i 200gram? til rundt 20kr, disse er nice. Endret 5. februar 2007 av pizzafordi Lenke til kommentar
Nedward Skrevet 5. februar 2007 Del Skrevet 5. februar 2007 Du kan jo vurdere å mekke litt http://www.sweatnspice.com/429-13.htm 7873839[/snapback] Prisen var litt stiv på den dærre. Men det hadde vært spennende å prøve det. Lurer på hvor mye som trenges for at man kjenner den. Noe sier meg at dette ikke er noe man prøver å helle i seg uten å være klar over hva man gjør. Lenke til kommentar
Loeve Skrevet 5. februar 2007 Del Skrevet 5. februar 2007 Blair warned me of the heat level of this item many times. He talked about having put a small speck, a piece about the size of a salt crystal, on his tongue and apparently his tongue was wounded for a few days afterward. Lenke til kommentar
tørrfisk Skrevet 5. februar 2007 Del Skrevet 5. februar 2007 Anbefales: http://www.hotsauceworld.com/recrocfuel.html og http://www.hotsauceworld.com/hsw1207.html Ingen av dem har bismaken tabasco har en tendens til å farge maten med! Lenke til kommentar
StaBBer Skrevet 5. februar 2007 Del Skrevet 5. februar 2007 Selv har jeg denne, og det er det sterkeste jeg noensinne har smakt. Den er 600k SU, kan ikke tenke meg hvordan den Loeve linker til er. Ut ifra den testen virker det ikke som den er egnet til noen form for mat. Er vel mer et "samleobjekt". Lenke til kommentar
Spritfire Skrevet 5. februar 2007 Del Skrevet 5. februar 2007 habanero bør være sterkt nok. kan jo også kjøpe tørka piripiri chili. De river drøyt mye Lenke til kommentar
Superior Skrevet 5. februar 2007 Del Skrevet 5. februar 2007 (endret) Ser at Santa Maria har lansert en ny salsasaus med habanero og tequila smak. Har ikke prøvd den enda. Blue dragon har forresten en bra sterk chilisaus som passer til wok og andre asatiske retter. Fort gjort å bruke for mye av den. Endret 5. februar 2007 av Superior Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå