Gå til innhold

Kjøp av Vista OEM


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Noen som vet hva som kreves for og kjøpe OEM versjonen av Windows Vista ?

 

hørte at hvis man kjøpte en mus så kunne det kvalifisere for kjøp av OEM  :p

 

Nettopp kjøpt meg Macbook Pro og kunne tenke meg og ha Windows Vista på den  :)

7846258[/snapback]

 

Bare gå inn på netshop.no og kjøp deg en OEM vista du. 1/3 av prisen av retail. Trenger ikke kjøpe noe ved siden av.

Lenke til kommentar

Skal egentlig følje med på ferdig kjøpt pcar men du kan kjøpe den med når du kjøper hovedkort, det egentlig opptil den butikken du kjøper i frå

 

 

OM Vista OEM

Vista: Oppgradering av hardware og reaktivering

 

Det har i den siste tiden blitt skrevet en del om nye lisensbetingelser om Vista og dette har kanskje medført en del forvirring rundt hva som er tillatt av oppgradering av hardware og når man må skaffe seg en ny liesns til Vista. Om man har kjøpt fullversjon, altså ikke maskinbundet versjon (OEM), av Windows Vista, så slipper man selvfølgelig å kjøpe ny lisens, men om man har en maskinbundet verson (OEM) så lurer mange på hva de kan endre av maskinvare før ny lisens må kjøpes. Denne blog artikkelen tar sikte på å oppklare en del av dette bildet.

 

Windows Vista holder rede på endringer i hardware via an såkalt maskinvare toleranseteller. Denne telleren er basert på poeng og starter på 0 når man får ny maskin med preinstallert Vista eller installerer Vista for første gang. Når denne maskinvaretelleren går forbi 25 poeng så vil Vista be om å bli reaktivert og gi deg 3 dager på å aktivere før den går i en redusert funksjonalitetsmodus. Det er mulig å reaktivere i redusrt modus også, men etterhvert som tiden går før reaktivering så vil mindre og mindre av funksjonaliteten i Vista være tilgjengelig.

 

Her er en liste over hvilke maskinvareendringer eller ny maskinvare som kan gjøres og hvor mange poeng en slik endring gir:

 

* CD-ROM/CD-RW/DVD-ROM (1 poeng)

* IDE adapter (3 poeng)

* Fysisk Operitivsystem harddisk - nytt Harddisk serienummer (11 poeng)

* Grafikkort (1 poeng)

* SCSI adapter (2 poeng)

* Lydkort (2 poeng)

* Nettverkskort - ny MAC adresse (2 poeng)

* Prosessor - CPU (3 poeng)

* RAM (0->512MB, 512MB->1GB, 2GB->4GB, osv) (1 poeng)

* BIOS (bios ID) (9 poeng)

 

Man legger altså sammen poengene for hver hardware endring siden første installasjon av Vista, og om disse overskrider 25 poeng så vil Vista be om å bli reaktivert. Dette betyr at om du har en maskinvarebundet versjon av Vista (OEM) så må du kjøpe ny lisens.

 

Håper dette oppklarer en del forvirring.

Endret av Neddo
Lenke til kommentar

Trenger ikke kjøpe noe ny lisens selv om man oppgraderer mye. Man må reaktivere (ringe microsoft). Man mister mulighet til å oppgradere og support da. Men uansett så skjønner jeg ikke vits å kjøpe retail, da man sparer ved å kjøpe OEM vista og så NY OEM på vienna når den kommer. Bare i europa man kan kjøpe OEM uten maskin (rare regler)

Lenke til kommentar

Poenget med å kjøpe retail er dersom man ønsker manual+support fra Microsoft. Dette er grunnen til at retail er dyrere da support som kjent koster. En annen fordel med retail er at det vissnok følger med både 32&64bits versjoner(men de kan ikke brukes samtidig på to forskjellige maskiner), mens på OEM må man velge en av dem når man kjøper.

Kort og godt: OEM er for de som har nogenlunde greie på bruk&installasjon av OS, Retail er for alle andre.

 

Men som jeg skrev tidligere, sjekk prisene i USA på feks. amazon.com. Det er store summer å spare der, selv inkl. frakt + norsk moms.

Endret av Vice
Lenke til kommentar

Selv MS har ennå ikke kommet med et helt presist svar på OEM problemet med oppgradering og aktivering. Ei kjerring sa offentlig en dag at det var ingen grenser, bloggen til Rune sier derimot noe helt annet.

 

Blir forvirra av mindre. Blir uaktuelt med OEM med den 25 poeng grensa her i hvert fall hvis man må kjøpe ny lisens når poengene er brukt opp.

Endret av jovaa
Lenke til kommentar

Kjøper man skikkelig hardware før man installerer Vista (bra dx10-kort, bra hovedkort + CPU+ masse RAM) og allerede har 500GB diskplass, er jo oppgradering ingen vits å tenke på uansett på minst ett år. Og når den tiden faktisk kommer, blir det jo billigere å bare kjøpe en ny OEM-versjon istedet for å betale for ny lisens :)

Endret av Bitex
Lenke til kommentar

Reglene for Vista er nå visst nok 100% avklart (jeg stoler i allfall på fyren). Reglene er akkurat som med XP OEM: Man kan ikke installere en OEM-lisens på en ny PC med et annet hovedkort. OEM-lisensen er altså bundet til hovedkortet.

 

Linkal.

 

Man kan kanskje likevel bytte hovedkort uten å overskride poenggrensen, men man har uansett brutt lisensen (antageligvis, har ikke lest OEM-lisensen enda).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...