Gå til innhold

Et slag for NFORCE2


Anbefalte innlegg

Dette var egentlig et innlegg i en annen diskusjon som kom litt på avveie men jeg finner det like greit å bruke det til nytt tema.

 

Lyd kvalitet vil avhenge av hva slags analog interface (DAC krets) produsentene av Nforce2 hovedkortene vil bruke. Det er fullt mulig (Og temmelig sannsynlig) at Audigy 2 sin dac krets er bedre enn f.eks ALC650 interfacen til ASUS ,ABIT, EPOX sine NFORCE2 Hovedkort. Men NFORCE2 har et forsprang på latency (I praksis lite å si, for de som har bruk for veldig lav latency er ikke gamere for å si det slik ) PÅ NFORCE2 har man dog mulighet til å kjøpe (kanksje, kanksje ikke, kommer an på produsent) et PCI add-in kort med en analog krets som er mye bedre mht til lydkvalitet.

 

Det er 5 ting som gjør NFORCE2 suverent.

 

1. Man slipper den dårlige konvertingen fra digital til analog i pcen, som har utrolig masse støykilder og denslags i tilleg til dette vil ikke konverteringen være i nærheten av helt vanlig hifi utstyr.

 

2. DD encodingen lagger ikke som Creative påstår. Den er i ekte realtime, og selv om det vil rent fysisk utgjøre en ekstra latency er dette utrolig lite. I tilleg har jo NFORCE2 fordelen å være direkte i southbride og i utgangspunktet ha lavere latency så...

 

3. Man slipper unna med 1 digital kabel istedet for 6 (eller 3 "stereo" kabler). Om dårlige kabler kan utgjøre en stor lydforringelse er det stadig diskusjoner om. Dette får dere bedømme selv.

 

4. DD i 448kbs (De fleste filmer) er i blindtester som er utført fortrukket framfor DTS i 1500kbs. Jeg tror bitraten til NFORCE2 mulig er 576kbs. Det man eventuelt taper i lydforringelse som følge av lossy compression som DD er vil man ta igjen i fullt monn ved tilkobling digital input og dekoding i surroundforsterkern.

 

5. Det er i stort sett spill man vil finne nevneverdige forskjeller mellom lydkortene rent teknisk. De har litt forskjellige måter å implementere 3d lyd på. Jeg syns det er ironisk at lydkort diskusjoner foregår mest mellom gamere. Det er nettop de som ikke vil legge merke til om det f.eks er blitt brukt spesielt påkosta komponenter i et lydkort :> Å kjøpe NFORCE2 innebærer praktisk at en får gratis med et lydkort som er mer avansert enn Audigy 2 helt gratis! En surroundhøyttaler pakke fra logitech som de fleste kvasi surround gamere (som tross alt er målgruppen) sitter med ikke være det beste å bedømme lydkvalitet NFORCE2/Audigy1/2/etc utifra. (Tenker da på de analoge 5.1 utgangene) Tror de vil være godt fornøyd med NFORCE2, det er absolutt ingen vits å punge ut 1000kr for et basic audigy2 kort i tilleg. De som har et heftig Surroundanlegg med prosjektor som kan kobles til skjermkortet, for de vil DD realtime encodingen til NFORCE være midt i blinken :razz:

 

6. Det bruker minst ressurser av alle.

 

 

Adv. HD er visst ikke gjort tilgjengelig for andre lydkort produsenter av Creative. Men å implementere støtte i driverne skal ikke være rocket science, iogmed NFORCE2 er programmerbar, selv om en software implementasjon ville det ikke tatt særlig mye cpu krefter, spesielt med tanke på dagens prosessorer. Uansett, NFORCE2 støtter Directx 8.0 lyd, det er i bunn og grunn hva som gjelder i fremtiden, ikke EAX-HD. NFORCE2 implementasjonen er her suverent best og vil ha støtte i alle fremtidige spill.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


Den 2002-12-01 20:42, skrev normal:

aiai nå ga du meg etpar ekstra bekymringer her :sad:


bedre å gå for et nytt NFORCE2 HK når det kommer og bare bruke den integrerte c-Media 8738 chippen i mellomtiden enn å kjøpe audigy2


skal nemlig ha megaworks anlegg


noen som kan bekrefte/avkrefte dette?



Asus sitt NFORCE2 hovedkort har kommet for lengst. Jeg ville personlig gått for Asus, siden den bruker en lettere modifisert NFORCE2 brikke til å gi deg spdif input. Den er også den med flest finesser så lenge du ikke trenger raid kort.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-01 23:18, skrev normal:

jo men jeg har egentlig et rimelig nytt kort nå så jeg hadde egentlig tenkt meg et audigy2 kort i tilegg, men jeg bare lurer på om jeg heller bør kassere (selge) HKet jeg har nå og heller satse på NFORCE2... er det verdt det?


Om det er verdt det får du vurdere selv... :razz:

Men ja..

Kjøp Nforce2 kort og dropp den Cambridge surroundpakken du vurderte (i et annet innlegg) . Legg i litt ekstra og gå for Logitech z680 surroundsettet istedet. Bruk så NFORCE2 sin innebygde Doldy Digital enkoder.

 

Dette gir definitivt best bang for the buck.

Lenke til kommentar

Har hatt Asus A7N266-E og Asus A7N266-C

Begge er supre kort, men nå solgt pga oppgraderigner i familien. (kjøper nytt til meg og dei for det GODT brukenes sakene eg etterlater meg)

 

nForce lyden var heilt på toppen i allefall.... Det er berre eit problem med nforce for tida, det er ikkje for P4 cpu'r...

Hadde det vore det i dag, så hadde eg ikkje lurt 2 ganger på kva hovedkort eg skulle ha valgt...

 

Intel + Asus + nVidia = må bli sant i framtida!

Lenke til kommentar

Er det noe særlig forskjell på de om nForce 2 kortet bruker feks cmedia eller realtech lyd hvis man bruker spdif ut (og ikke bruker lydkortets dac, men en bedre dac i en forsterker)?? Og i dette tilfellet er vel ikke audigy så overlegent eller?

 

Og så lurte jeg på hvordan DD encodingen fungerer.. Vil soundstorm APU'en encode ABSOULTT ALL lyd til dolby digital, uansett kilde og program lyden kommer fra? Hvordan er posisjoneringen i spill som ikke har spesiell støtte for DD ?

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-02 16:28, skrev jonathan:

Er det noe særlig forskjell på de om nForce 2 kortet bruker feks cmedia eller realtech lyd hvis man bruker spdif ut (og ikke bruker lydkortets dac, men en bedre dac i en forsterker)?? Og i dette tilfellet er vel ikke audigy så overlegent eller?


 

Cmedia eller Realtek spiller ingen rolle hvis du bruker spdif ut.

Quote:


Og så lurte jeg på hvordan DD encodingen fungerer.. Vil soundstorm APU'en encode ABSOULTT ALL lyd til dolby digital, uansett kilde og program lyden kommer fra? Hvordan er posisjoneringen i spill som ikke har spesiell støtte for DD ?


Den vil encode all lyd ja, untatt kanksje på dvd filmer som er i dolby digital allerede. På vanlig 2 kanals lyd, f.eks gamle spill eller mp3 så kan en med fordel skru av dolby digital encodingen, jeg har ikke kortet selv, men hadde jeg vært nvidia hadde jeg laget driverne slik at de bare brukte DD encodingen, ved flere enn 2 kanaler. Uansett vil du ikke merke noe stor forskjell i praksis.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-02 15:56, skrev normal:

jeg har forstått det slik at megaworks er bedre enn z-680...


 

Jeg har ikke hørt disse selv, men logitech har fordelen av å ha en ekstern surround prosessor som etter alt å dømme virker passe forseggjort. Den er også THX godkjent med endel småting det innebærer. Bass management etc. THX sertifikasjon i denne prisklassen er egentlig latterlig, men da er du ihvertfall garantert å ikke få noe HELT søppel ihvertfall :smile: Creative har eierandeler i THX så jeg vet ikke om jeg vil stole blindt på deres sertifiseringer uten å sjekke det først :smile:

 

Du kan tom kjøre en vanlig dvd spiller inn utenom pcen etc etc. Du kan ta den med på hytta osv :>

Lenke til kommentar

Du trenger ikke THX, noe vits. Men Jeg hadde før et Fortemedia 801AU, senere nForce.

Jeg må si nForce APU er best av alt jeg har hørt.

Testet:

AC`97

Turtle Beach Santa Cruz

C. Live Value!

Realtek ALC650

AC`97er dårligst.

Santa Cruz bra, men få instaliingsmuligheter fks redigere Reverb og Chorus.

C. Live Value! ganske dårlig men klarer ikke skille alt lyder i ett sekund som nForce klarer.

Realtek ALC650 bra men litt for mye dyp lyd.

Jeg har nå nForce APU/SoundStorm + AC`97 kontroller.

Den jeg har er best klarer å skille hvert eneste lyd.

Skarp lyd selv om den er på 64kb eller 128kb.

Har visst ABIT SP-50 1650,- kostet meg.

Før hadde jeg AU-10 med SP-50 bløt lyd, lite bass, lite valgmulighet, klarte ikke å skille alle lyder.

Trodde først høyttalere var dårlig kvalitet, måtte tåle tenkte jeg...senere nForce APU alt ble bedre topp lyd bla bla.

PC ble raskere med 2x minne HK ble ikke lenger flaskehals mellom Nord/syd –bro.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har nå tenkt å gå til innkjøp av et nFORCE2 kort pga lyden, og vurderer Epox sitt kort. Det ble nevnt noe i den første posten om at det muligens kom et ad-on kort med bedre DAC osv. og at det kom an på produsenten. Er det i så tilfelle et bra valg eller ville dere heller anbefalt med ASUS sitt nFORCE2 hovedkort?

 

Har forresten fått et Creative Megaworks 550THX 5.1 :wink:

 

Virker som det er meget kapabelt iht lydkvalitet, selv om jeg har det i et lite tett rom med CMedia8738 integrert lyd på nå.

Lenke til kommentar

Jeg ville gått for Asus A7N8X Deluxe hvis jeg skulle oppgradert til nForce2 idag ihvertfall.

 

nForce2 er overlegen alt som Creative tilbyr idag. Det eneste Creative har som ikke nForce2 har er støtte for EAX Adv. HD. Men nForce2 har full støtte for EAX1 og 2.

nForce2 er totalt overlegen SB Live og Audigy på CPU forbruk. nForce2 bruker ikke mer enn 4-5% CPU når det kjører full 3D-lyd. SB Live og Audigy bruker til sammenlikning fort 10-15% CPU ved samme belastning. Du slipper også PCI begrensningene som Soundblaster korta lider av. nForce2 lydkortet er tilkoblet HyperTransport bussen i nForce brikkesettet slik at PCI flaskehalsen er totalt eliminert.

Lenke til kommentar

JESS, fant en voltmod til Asus nforce 2 kortet sa da driter jeg i epox

 

http://www.maximumoc.com/reviews/asusa7n8x.html

 

bare håper de får det inn før jul.. skal gi det "gamle" Chaintech 7VJL til bruttern :smile:

(ikke bare fra meg altså, får penger til litt av det nye kortet, sier det så jeg ikke blir stemplet som HELT stormannsgal :razz:)

 

men så var det det. hvilke tilkoblingsmuligheter osv har jeg til Creative MegaWorks 550THX anlegget mitt? Optisk? Hvilke nye kabler trenger jeg? er newbie på sånt :oops:

 

[ Denne Melding var redigert av: normal på 2002-12-16 16:43 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...