Gå til innhold

Trene rygg, gå med sekk?


Anbefalte innlegg

Skal søke meg inn på Forsvarets IngeniørHøgskole, og da trenger man jo å være i ganske god form. Har hatt førstegangstjeneste og sett endel hvordan de har det. Og for at jeg skal klare det, så må jeg iallefall bli bedre til å gå med sekk. Merker at jeg blir veldig fort sliten i skuldrene og ryggen - har problemer med ryggen fra førav, så det hjelper heller ikke.

 

Men hvordan bør jeg trene opp ryggen?

 

Tanken min var jo å begynne å gå med sekk, for å bli vandt med det. Men kanskje styrketrening av rygg er bedre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Nei, men du synes ikke det er noe diggere å gå med sekk selv om du får mer muskler heller. Å gå langt med tung sekk er 99% viljestyrke.

7837611[/snapback]

Så fort viljestyrken er over en viss grense, så er det styrken, pakkekunnskaper og tilvenning til det å gå med sekk som kan gjøre turen mer komfortabel.

Lenke til kommentar
Styrken har ikke mye å si. Jeg kjenner da selv folk fra militæret som knapt har sett en manual i sitt liv, takle rimelig tunge recon-packer.

7838270[/snapback]

Nettopp fordi de har blitt mer vant til å gå med sekk, slik jeg nevnte i tidligere post.

Om man har viljestyrke kan man overse ubehag/smerte, men om man har trening/er vant til en ting blir det mye mindre ubehag og smerte.

Lenke til kommentar
Tror nok vi tenker på det samme, men mulig vi har litt forskjellig ordlegging. Uansett, så er vi enige om at det ikke hjelper mye å trene styrke? Bedre å venne seg til sekk.

7838357[/snapback]

 

hvis du går rundt med en sekk med en 5-kilos manual så vil jo kroppen bygge mer muskelmasse...(?)

7838431[/snapback]

 

Spørsmålet var hvorvidt det hjelper å være sterkere, det tror ikke jeg det gjør. Å gå med sekk kun for å venne seg til det er bedre, men jeg ville puttet på mer enn fem kilo, for å si det sånn...

Lenke til kommentar

Okei, så å gå turer med sekk er å anbefale? Gikk ca 1 time i går, og løp de siste 200meterene hjem. Hadde under 10kg i sekken, men tenkte jeg skulle øke litt nå.

 

Jeg bruker bare en vanlig "reklame" sekk nå, men den har to festestropper på magen. Så den er faktisk ganske god, selv om den ikke har fast rygg.

Det er jo et annet problem, på FOS så bruker de ludvig sekker om ikke de har bytta i år - og den sekken er jo ikke noe å skryte av.

 

For jeg fikk nemlig høre at det beste var å trene ryggen, men den blir vel trent av seg selv når jeg går med sekk? Merker jeg er ganske lemster i skuldrene, men ikke noe særlig i ryggen.

Lenke til kommentar

De gamle Ludvigsekkene er døden. Vi hadde dem når jeg var inne. Du kan nok trene en del styrke utholdenehet også. Er man sterkere så har man bedre utgangspunkt. Men det beste er nok som sagt å bli vandt til det. Skaff deg en rimelig stor sekk å last på en del kg. Helst en del mer enn 10.

Lenke til kommentar

Ludvigsekken var kjei i begynnelsen ja, men gikk greit etterhvert. Fikk dog som regel alltid litt blåmerker på skuldrene av den da de tynne lærreimene ikke akkurat er særlig myke. Ikke den beste sekken som er å få nei...

Husker ikke hvor mye vekta på en standard oppakning var, men var det ikke ca. 20 kg? Det er isåfall et greit mål å bruke dersom du har forsvaret som mål for treningen.

Lenke til kommentar

Har vært i forsvaret, så vet ca hvor tung den skal være. Og vet at man aldri bør følge pakningsplanen hehe.

 

Også at det er en god ide å polstre reimene på sekken.

 

Men de har en army-shop her i byen, så tenkte faktisk å kjøpe meg en ludvig. De koster jo ikke mer enn 50kr elns. Også funker de jo som tursekk\haølioggpåfestsekk og :)

 

Skal ha mer vekt i sekken når jeg skal gå tur i morgen, første gang var bare for å teste. Tenker jeg nesten dobler vekta, siden jeg ikke fikk no særlig vondt eller ble sliten av turen. Ble dødsliten da jeg fant ut at jeg skulle løpe den siste biten, men det har jo egnentlig ikke noe med saken. Bortsett fra at jeg ikke fikk vondt i ryggen, selv om det ble ekstra påkjenning.

 

Edit: Nå har jeg gått i en og en halv time, med 5kg ekstra i sekken. Nå veier den mer enn jeg ville tatt med meg på en enukes øvelse i forsvaret. Så det må vel være en grei "øvelese vekt" å trene med. Vet ikke hvorfor jeg ikke har fått vondt i ryggen enda, kan vel være noe med ludvigen og at den veide enda mer plus en irriterende AG i veien?

Endret av RIP
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...