Rottenspacehead Skrevet 29. januar 2007 Del Skrevet 29. januar 2007 Noen som jobber som slakter her? som kan fortelle litt generelt om arbeidsdagene, utdanningen, lønn osv....? Lenke til kommentar
Fatty Skrevet 30. januar 2007 Del Skrevet 30. januar 2007 (endret) Slakteryrket: Yrke: SlakterBeskrivelse: Slakteren er den første som kommer i kontakt med slaktet. Det er hans eller hennes faglige dyktighet og vurderingsevne som er av største betydning for å sikre gode råvarer. Yrket omfatter behandling av slaktedyrene fra bondens fjøs til ferdige slakteskrott. En riktig behandet slakteskrott danner grunnlaget for all videre behandling og produksjon av kjøttvarer. Slakteryrket er et av verdens eldste yrker og danner grunnlaget for all videre kjøttproduksjon. Slakteriene er i dag moderne industribedrifter som er underlagt strenge etiske og hygieniske krav. Som slakter må du kunne bruke ulike typer verktøy, tekniske hjelpemidler, dyrebehandling, lære om anatomi, slaktets kvalitet og faglig håndferdighet. Det er gode fremtidsmuligheter i slakterfaget. Personlige forutsetninger: Godt syn og normal luktesans for å kunne vurdere kvaliteten på kjøttet. Arbeidet utføres for det meste stående. Inntekt: Anslagsvis 260-320.000.- pr år. Det er lokale lønnssystemer som differensierer lønnen. Utdannelse: Slakter (Svennebrev) Utdanningen tar fire år, to årig videregående opplæring i skole og to år i lære. Etter endt læretid avlegger man svenneprøve. -Videregående trinn 1 (Vg1): Restaurant- og matfag -Videregående trinn 2 (Vg2): Matfag -Toårig læretid i Slakterfaget Videreutdannelse: Etter at du har løst svennebrevet i et kjøttfag vil du kanskje bygge på utdanningen din med tanke på å søke s på formann- og lederstillinger eller starte din egen bedrift. Det kreves to års praksis som svenn og fire eksamener for å løse mesterbrev. Da kan du bruke mesterlogoen i markesføringen av deg selv og den bedriften du jobber i. De fire fagene som hører til mesterbrevutdanningen er: Økonomistyring, Ledelse, Markedsføring og Yrkesteori for mestere. Det er Folkeuniversitetene (FU) rundt i landet som kjører disse kursene. Hvert kurs varer et semester (vår eller høst) og du kan starte med denne utdanningen rett etter at du har bestått svenneprøven. Da har du akkurat to års praksis når alle eksamener er unnagjort. Hvis du vil vite mer, se lenker nedenfor. De som har tatt svennebrevet på vanlig måte kan ta påbyggingskurs i allmennfag og få generell studiekompetanse. Dette åpner for utdanning på høyskolenivå i næringsmiddelfagene, blant annet Institutt for næringsmiddelfag ved Høyskolen i Sør-Trøndelag hvor flere ledere i kjøttindurstrien kommer fra. Sånn. Endret 31. januar 2007 av Fatty Lenke til kommentar
Daggie Skrevet 30. januar 2007 Del Skrevet 30. januar 2007 Har begynt å mislike jobbfeber.no fordi det er så ufatelig mangen småfeil - og store - som rett og slett ikke kan være på slike sider. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå