Petoah Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 Halla! Er usikker på hvilke fettsyrer som finnes i kylling og navnet på disse. Noen som kan hjelpe meg? Mvh. Mr. Petoah Lenke til kommentar
o0Hawk0o Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 Mettede fettsyrer. Med unntak av fisk og margbein på rein er det så godt som ingen dyr som har umettede fettsyrer. Det er dog lite fett på kyllingen så ikke så fetende. Lenke til kommentar
V?rbris Skrevet 26. januar 2007 Del Skrevet 26. januar 2007 Vil tro at marine pattedyr som hval, sel, hvalross osv har endel umettede fettsyrer innabords. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 26. januar 2007 Del Skrevet 26. januar 2007 Vil tro at marine pattedyr som hval, sel, hvalross osv har endel umettede fettsyrer innabords. 7800874[/snapback] Det er korrekt. De har også et ganske fint nivå av Omega 3, noe som gjør det ekstra sunt for oss som lett spiser for mye Omega 6 i forhold til Omega 3-syrer. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 26. januar 2007 Del Skrevet 26. januar 2007 Mettede fettsyrer. Med unntak av fisk og margbein på rein er det så godt som ingen dyr som har umettede fettsyrer. Det er dog lite fett på kyllingen så ikke så fetende. 7799529[/snapback] Der tar du nok feil. Du finner flerumettet fett i fet fisk, vegetabilske oljer, i tran og i kylling. I kylling har man 30-40% mettet fett, men det er ganske lite av det uansett. Det er snakk om ca. 0.3 gram mettet fett / 100 gram kylling, og 0.7-0.8 gram umettet fett / 100 gram kylling. Hvor mye av det umettede fettet som er flerumettet, hva som ligger i de forskjellige Omega-klassene, navnet på fettsyrene, hvilken fettype vi plasserer dem i og slikt kan jeg dessverre ikke svare på. Lenke til kommentar
Petoah Skrevet 26. januar 2007 Forfatter Del Skrevet 26. januar 2007 Takk for svar, men jeg er på utkikk etter navnet på fettsyrene... Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 26. januar 2007 Del Skrevet 26. januar 2007 (endret) C8 Caprylic Acid <0.10% C10 Capric Acid <0.10% C12 Lauric Acid <0.10% C12:1 Lauroleic Acid <0.10% C13 Tridecanoic Acid <0.10% C14 Myristic Acid 0.58% C14:1 Myristoleic Acid 0.21% C15 Pentadecanoic Acid <0.10% C16 Palmitic Acid 22.21% C16:1 Palmitoleic Acid 7.09% C16:2 Hexadecadienoic Acid 0.11% C17 Margaric Acid 0.11% C18 Stearic Acid 5.99% C18:1 Oleic Acid 43.04% C18:2 Linoleic Acid 18.97% C18:3 Linolenic Acid 0.56% C20 Arachidic Acid <0.10% C20:1 Eicosenoic 0.40% C22 Behenic Acid 0.12% C22:1 Erucic Acid 0.10% C24 Lignoceric Acid 0.10% C24:1 Tetracosenoic Acid 0.37% edit: Håper dette også tilbakeviser teoriene om at få dyr hadde umettede fettsyrer Om du har problemer med å oversette enkelte av navnene så kan vi prøve å være behjelpelige, men jeg klarer nok ikke alle sammen selv på sparket. Du kan uansett se på karbon-antallet og antall dobbeltbindinger (er du kjent med den notasjonen) og søke opp om det er snakk om omega 3-, 6- eller 9- f.eks., så kan du tegne molekylet og da lett kunne telle deg frem til det ikke-trivielle navnet. Endret 26. januar 2007 av Zethyr Lenke til kommentar
o0Hawk0o Skrevet 26. januar 2007 Del Skrevet 26. januar 2007 (endret) Du har rett Zethy, jeg bommet litt der. Jeg mente marine organismer, og et lite antall andre pattedyr. Det er forsåvidt flest fisker blant marine organismer, og derfor var jeg litt upresis. Den umettede andelen av fett i kylling er så godt som ikke eksisterende. Varier på hvor på kroppen fettet er også En lett forklaring på hvorfor marine organismer har umettet fett, og de fleste pattedyr har mettet er at umettet fett ikke stivner så lett som mettet fett. Hadde fisken hatt mettet fett ville de ikke vært heldig da den lever i kaldt vann. Pattedyr har ofte skinn som beskytter dem fra kulden, og dermed trenger ikke de umettet fett. Endret 26. januar 2007 av o0Hawk0o Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 26. januar 2007 Del Skrevet 26. januar 2007 Den umettede andelen av fett i kylling er så godt som ikke eksisterende. 7802933[/snapback] Ja, det er ikke mange gram fett i en kylling-filet Prosent-tallene i posten min viser ut andeler ut fra stabilisert kyllingfett. Lenke til kommentar
Petoah Skrevet 26. januar 2007 Forfatter Del Skrevet 26. januar 2007 Tusen takk for alle svar! Nå er jeg fornøyd! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå