Plecto Skrevet 24. januar 2007 Del Skrevet 24. januar 2007 (endret) Sikkert flere som har fulgt med på denne lille matdebatten som har foregått den siste uka. Det som ble sagt i den siste debatten jeg så nå var at alle typer brød er galt å spise, ikke bare fint brød. Det jeg lurer på er hva som er galt med brød som ikke inneholder hvitt mel (menes det her hvetemel?)? F.eks. lindbergbrød, hvorfor skal man foretrekke annen mat til f.eks. frokost enn lindbergbrød? Endret 24. januar 2007 av Hektor123 Lenke til kommentar
Joggster Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 det smaker ikke godt mye som er bedre Lenke til kommentar
Superior Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 Ingenting som er galt med brød. Lenke til kommentar
V-by Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 hva faen er galt med å spise brød? noe brød er godt, og andre er ikke fult så gode. Og ligger de for lenge ute, så er de ikke sunne heller. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 Med tanke på slanking er ikke brød optimalt (hverfall ganske få sorter er bra å spise) siden det inneholder en del karbohydrater. Brød gir ofte lite av andre næringsstoffer også, men det fungerer greit til å fylle opp magen. Lenke til kommentar
Superior Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 Med tanke på slanking er ikke brød optimalt (hverfall ganske få sorter er bra å spise) siden det inneholder en del karbohydrater. Brød gir ofte lite av andre næringsstoffer også, men det fungerer greit til å fylle opp magen. 7796263[/snapback] Må ha karbohydrater også, selv om man er på slanking. Lenke til kommentar
Plecto Skrevet 25. januar 2007 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2007 Man må ikke ha karbohydrater bare man får nok protein. På denne matdebatten jeg snakket om var det en som hadde prøvd en utall med slankekurer og fant løsningen i å kutte ut alt av karbohydrater (altså, ikke lav-glykemisk, men ikke-glykemisk ) og spise seg god og mett på alt mulig annet. Nå gjelder jo ikke dette for alle, men fungerte tydeligvis for han Hvilke karbohydrater er det i lindbergbrød? Stivelse? Hvetemel inneholder et stoff som heter lekin (har jeg lest) som visst nok skal ha noe av samme effekten som insulin i blodet, men inget hvetemel, inget lektin... Men så hva er galt med karbohydrater så lenge det er lavglykemisk? Lenke til kommentar
Gjest Slettet-U4NJ3Omm Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 Brødskive med smør, hvitost, agurk og paprika er jo noe av det beste man kan spise til frokost eller kveldsmat da Får aldri nok jeg! Spiller heller ingen rolle hvilket brød det er. Lenke til kommentar
SCV Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 hah! kjør en blings gjennom en toast maskin og du har mat som banker det fleste middager laaaangt ned i støvlene. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 Må ha karbohydrater også, selv om man er på slanking. 7796284[/snapback] Nei. Eventuelt hvorfor, mener du? Brødskive med smør, hvitost, agurk og paprika er jo noe av det beste man kan spise til frokost eller kveldsmat da Får aldri nok jeg! Spiller heller ingen rolle hvilket brød det er.7796915[/snapback] "Beste" må tolkes: Dersom du mener smaksmessig er dette selvfølgelig en smakssak, men dersom du mener ernæringsmessig (som jeg forstår det som at tråden handler om) så er det langt fra det beste. hah! kjør en blings gjennom en toast maskin og du har mat som banker det fleste middager laaaangt ned i støvlene. 7796933[/snapback] Jeg tipper at du ikke har smakt så veldig mye god middagsmat, det er dessverre mange som lager "husmannskost" alt for ofte Strimlet (lett krydret og stekt) indrefilet og salat i pitabrød, strimlet kyllingfilet med ris, valgfri (jeg velger tandoori) saus og salat er to eksempler på ting jeg spiser til ganske mange middager, og jeg tror veldig mange av de jeg snakker med er enige i at det er bedre enn toast Lenke til kommentar
Superior Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 Må ha karbohydrater også, selv om man er på slanking. 7796284[/snapback] Nei. Eventuelt hvorfor, mener du? Greit, man må ikke, men det gjør absolutt ingenting med litt karbohydrater. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 Om det "gjør noe" med karbohydrater er situasjonsavhengig, i noen tilfeller kan det være positivt å spise karbohydrater, men de er ikke essensielle. Lenke til kommentar
kengdal Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 (endret) Med tanke på slanking er ikke brød optimalt (hverfall ganske få sorter er bra å spise) siden det inneholder en del karbohydrater. Brød gir ofte lite av andre næringsstoffer også, men det fungerer greit til å fylle opp magen. 7796263[/snapback] Må ha karbohydrater også, selv om man er på slanking. 7796284[/snapback] Edit ble litt tull. Endret 25. januar 2007 av kengdal Lenke til kommentar
Brian Skrevet 25. januar 2007 Del Skrevet 25. januar 2007 Brødskive med smør, hvitost, agurk og paprika er jo noe av det beste man kan spise til frokost eller kveldsmat da Får aldri nok jeg! Spiller heller ingen rolle hvilket brød det er. 7796915[/snapback] åja det er så godt. Brødskvie med banan er også godt. Har ikke problemer med å slenge ned 8-10 brødskier da gitt, mmmmmm. Skjønner ikke hvorfor brød skal være usundt plutselig. Jeg tar alle disse debattene med en klype salt siden de ofte overdriver. Var ikke lenge siden kaffe var farlig osv. Lenke til kommentar
MaSo Skrevet 26. januar 2007 Del Skrevet 26. januar 2007 (endret) Hva er galt med brød: Brød er kjedeli Må ha bra pålegg Smaker ikke bra uten pålegg Brød er godt når det er nybakt Evt. Som toast Ligger det ute for lenge smaker det HeltNils :!: Brød er vel for det meste kjedelig, spess med ost Så ta debattene med en spade salt Endret 26. januar 2007 av MaSo Lenke til kommentar
Brian Skrevet 26. januar 2007 Del Skrevet 26. januar 2007 Hvorfor fryser dere ikke brødet? Da er det bare å ta opp noen skiver når som helst og tine de i ca 25-35min. Da er de alltid like ferske og gode. Lenke til kommentar
Bear^ Skrevet 26. januar 2007 Del Skrevet 26. januar 2007 Jo grovere brød, jo sunnere mage. Spis regelmessig, godt grovt brød. Hjelper kjempe på en ustabil og løs mage. Samt at brød er kjempegodt. Ingen frokost uten skikkelig grovbrød. Derfor jeg ikke helt liker hotell frokoster, serverer jo bare "grov" loff på frokosten der. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 26. januar 2007 Del Skrevet 26. januar 2007 Hvorfor fryser dere ikke brødet? Da er det bare å ta opp noen skiver når som helst og tine de i ca 25-35min. Da er de alltid like ferske og gode. 7802609[/snapback] #1 Om jeg har speltbrød synes jeg at dette smaker like godt opptil flere dager etter at man tok det opp. Når vi har kneipp derimot fryser jeg ned mer. #2 Et brød går fort å spise, så jeg fryser ofte ned noen hele brød. Lenke til kommentar
MaSo Skrevet 26. januar 2007 Del Skrevet 26. januar 2007 Hvorfor fryser dere ikke brødet? Da er det bare å ta opp noen skiver når som helst og tine de i ca 25-35min. Da er de alltid like ferske og gode. 7802609[/snapback] Fungerer ikke sånn at man kan bare ta opp et ferskt brød når man har lyst på det, iallfall ikke om man er i en familie med mer enn 1-2 stk Lenke til kommentar
Plecto Skrevet 27. januar 2007 Forfatter Del Skrevet 27. januar 2007 Ja, men for f.... Jeg var kanskje litt uklar i den første posten, men jeg mener i en ernæring sammenheng! Jeg lurer på hvorfor personer som skal slanke seg burde holde deg unna brød, og hva slags karbohydrater er det i grovt brød og hva er galt med dette? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå