Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kan jeg gjøre noe med høyden\vekten min?


Piratpjokken

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
når blir man ferdig utvokst? sånn i høyde tenker jeg på. jeg er 16, blir 17 i august. og er 172 høy. blir jeg noe høyere?

7884866[/snapback]

 

HEHE, var selv 165cm(om ikke lavere) ellr no når jeg gikk 1 året på videregående. Når jeg begynte 2året så strekte jeg meg noe voldsomst. Når jeg var ferdig med 3 året så var jeg 183cm. Er snart 21 å er 186cm høy.

Lenke til kommentar
Jeg var også en sånn bitteliten knert helt frem til langt ute i videregående.

 

I 8. og 9. var jeg et helt hode lavere enn alle jentene, som så litt rart ut når vi dansa slowdans på fjortisdiskoer. Nå er jeg over 180.

7896134[/snapback]

 

 

HEHE. bra jeg ikke er alene om det da. Alltid vært den minste i klassen. ikke bare laveste av guttene, men lavere enn jentene også. ikke noe artig den gang. men men. den tiden er forbi. heldigvis.

Endret av Skrote
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Guest

Hei.

Jeg er 15 år og 160 cm høy:(

Hadde vært flott med noen veksthormoner ekstra:)

Går det an å sprøyte noen flere veksthormoner inn i kroppen eller noe, for å

bli litt høyere? :p

Lenke til kommentar

Oki, så det du sier at det er unormalt å se en mann på 170.. Eneste jeg kan si til deg er at du burde komme deg ut litt oftere, se opp fra pc`n i noen sekunder..

 

Det er like normalt å se en på 185 som en på 170..

Du kan jo lese den her..

 

http://www.vwl.uni-muenchen.de/ls_komlos/press/hoyde.pdf

 

Regner det som en selvfølge at du kan litt om statistikk.. Som jeg sier, for å få en gjennomsnittshøyde på f.eks. 179.4 cm som det er på dagens 19-åringer, så er det en god del som nødvendigvis må være 170 og under det..

 

Så må du ta hensyn til at tidligere generasjoner fortsatt lever og de er ikke så høye som dagens..

Lenke til kommentar
Eneste jeg kan si til deg er at du burde komme deg ut litt oftere, se opp fra pc`n i noen sekunder..

 

Du er kanskje lav av vekst selv, har problemer med dette og føler deg krenket over påstanden min? Da beklager jeg, dog er vel et tåpelig personangrep som du kommer med her rimelig unødvendig. Men du er 30 år, og skjønner nok det selv. Så jeg velger å tro at du sto opp med feil ben i dag, og lar det være med det.

 

Oki, så det du sier at det er unormalt å se en mann på 170..

 

I bunn og grunn litt pussig at du tror min oppfattning er at det er unormalt å se en mann på 170, for det har jeg vel ikke sagt. Jeg sa derimot at menn på 170 er lave. En mann på 170 vil være lavere enn mange kvinner, og vil derfor oppfattes som lav i det store mangfold...

Lenke til kommentar

Jeg er 186 cm høy, regner meg som normalt høy.. Om vi kan finne en middelvei så kan vi si at 170 er normalt lavt. Selvsagt er dem lav i forhold til meg, kanskje deg og, lav og høy er både en objektiv og subjektiv vurdering.

Som regel velger jeg den objektive og ut i fra alle menn i Norge så er ikke 170 lavt, det er egentlig bare normalt.. Trekk fra 5 cm og det er lavt vil jeg si.

Lenke til kommentar
Jeg er 186 cm høy, regner meg som normalt høy.. Om vi kan finne en middelvei så kan vi si at 170 er normalt lavt. Selvsagt er dem lav i forhold til meg, kanskje deg og, lav og høy er både en objektiv og subjektiv vurdering.

Som regel velger jeg den objektive og ut i fra alle menn i Norge så er ikke 170 lavt, det er egentlig bare normalt.. Trekk fra 5 cm og det er lavt vil jeg si.

8145445[/snapback]

 

Greit nok, jeg vil si at etter en objektiv vurdering av statestikken, er normal høyede ca 175-185, <175 = lav og >185 = høy, blir nok rimelig likt skal jeg gjøre opp noen mening selv. Ergo, er 170 lavt, jeg sier ikke at det er veldig lavt, man har jo like stor forutsettninger for å se "normal" ut som en på 180. Men det er alikevel lavt om du setter det i perspektiv med majoriteten, skjønner? :)

 

Dessuten er det litt farlig å blande inn statistikk i dette spørsmålet. Det er som du sier en veldig subjektiv sak, og jeg mener folk flest synes at en mann på 170, er en liten mann...

 

edit: tallene er selvsagt "+-"

Endret av Jorchi
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-df17e

Jeg er ca 1.70 - altså er jeg lav - men har ingen problemer med det, egentlig. Altid vært liten, og kommer altid til å være det :) Jeg runder foresten snart 20år så tviler også på at jeg vokser noe mer. Men trives godt her nede, jeg.

 

Skal du legge på deg, gjør som de andre her sier: 5-6 sunne måltider om dagen, og 3 dager med trening i uka skal nok gjøre susen.

Du blir riktignok ikke høyere av det, men du vil legg på deg (musler for det meste).

Lenke til kommentar
jupp, bitex.. Trur gjennomsnittshøyden er ca. 177cm..  Er mange under 170 for å få den gj.høyden.. 170 er normalt, er du over 180 er du høy, over 190 veldig høy og over 2m er du ett monster..  ;)

7814733[/snapback]

 

Hehe, har nådd 200 cm selv :whistle:

 

Skjedde vel mest i slutten av ungdomskolen, slik som på trådstarters alder. Høyden skjøt fart, og det skjedde virkelig fort. Regner med at siden du har flere høye familiemedlemmer vil mest sannsynlig du ta etter dem også, det gjorde jeg.

 

:thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...