Ksungam Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 (endret) Det står en uåpnet 1,5 liter tine lettmelk i skapet, det står 19.1 på den, altså dagens dato. Vil det si at den gikk ut i dag, eller er den fin inntil i morgen? Jeg vil ikke drikke den med mindre det er 100% sikkert at den er normal! Edit: Spise, ikke drikke den. *grøss* Endret 19. januar 2007 av ZiroN Lenke til kommentar
Solid Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Den er nok mest sannsynelig 'normal' som du sier det. Lenke til kommentar
moav Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 (endret) Melk.no Endret 19. januar 2007 av moav Lenke til kommentar
PerB Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Avhengig av hvordan den er beahndlet før den havnet i (kjøleskapet) temperatur i kjøleskapet og en del ytre forhold kan den fortsatt være helt ok mange dager fortsatt. Det er ikke slik at melken blir sur på en bestem dato og klokkeslett. Lenke til kommentar
Brian Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 når melka er uåpnet og har stått i kjøleskapet gjør det ingenting om det går 2 dager over datoen heller. Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Har melken stått varmt var den sur for ei uke siden, står den i kjøleskapet som holder +1 grader holder den i ukevis over datostempling. Hadde ett slik kjøleskap når jeg var alene og hadde da melk i kjøleskapet i over 2 uker grunnet reising. Var like bra da jeg kom hjem. Lenke til kommentar
MaSo Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Har melken stått varmt var den sur for ei uke siden, står den i kjøleskapet som holder +1 grader holder den i ukevis over datostempling.Hadde ett slik kjøleskap når jeg var alene og hadde da melk i kjøleskapet i over 2 uker grunnet reising. Var like bra da jeg kom hjem. 7756748[/snapback] Hadde ikke tort å teste den melka :!: Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 (endret) Melka smakte normalt og jeg fikk ingen unormale reaksjoner etterpå. Det er jo ikke værre en å åpne pakken og lukte. Lukter det jævlig og melka nekter å komme ut av pakken så kaster man den. Er den kald og lukter nornmalt så heller man i ett glass. Er det ingen klumper der så smakes det. Fryser du ned melka varer den i månesvis. Endret 19. januar 2007 av perpyro Lenke til kommentar
Brian Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Melka smakte normalt og jeg fikk ingen unormale reaksjoner etterpå.Det er jo ikke værre en å åpne pakken og lukte. Lukter det jævlig og melka nekter å komme ut av pakken så kaster man den. Er den kald og lukter nornmalt så heller man i ett glass. Er det ingen klumper der så smakes det. Fryser du ned melka varer den i månesvis. 7758310[/snapback] off, hadde aldri klart å smakt på så gammel melk. Tror det er en psykisk grunn til det, siden du ser på datostemplinga og innbiller deg at melka er fæl, noe den nødvendigvis ikke trenger å være. Selv drikker jeg opp melka lenge før den går ut på dato, drikker mer melk enn en kalv jeg. 1,5liter om dagen iallefall. Lenke til kommentar
Charlotte_Susanne Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 (endret) Melka går ut når den lukter og smaker vondt. Er jo bare og åpne melke kartongen og lukte på melka Endret 19. januar 2007 av Charlotte_Susanne Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 (endret) off, hadde aldri klart å smakt på så gammel melk. Tror det er en psykisk grunn til det, siden du ser på datostemplinga og innbiller deg at melka er fæl, noe den nødvendigvis ikke trenger å være. Selv drikker jeg opp melka lenge før den går ut på dato, drikker mer melk enn en kalv jeg. 1,5liter om dagen iallefall. 7758339[/snapback] Så to dager gammel melk som har ligget i varmen med utløpsdato om ei uke men som samtidig sitter fast i kartongen er greit å skjære ut og spise med kniv og gaffel? Endret 19. januar 2007 av perpyro Lenke til kommentar
CitruZ_ Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 2-3 dager går som regel bra, hvis den har hatt riktig temperatur da.. Lenke til kommentar
Niqābninja Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Lukt på den. Også heller du litt i et glass og studerer det litt. Ser alt normalt ut, burde det gå bra (: Lenke til kommentar
Brian Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Så to dager gammel melk som har ligget i varmen med utløpsdato om ei uke men som samtidig sitter fast i kartongen er greit å skjære ut og spise med kniv og gaffel? 7758389[/snapback] selvfølgelig ikke, men så har jeg jo ikke påstått det heller. Men siden den ikke har gått ut på dato enda er det en større grunn til å tro at melka er ok. Men det finnes så klart unntak ved at den ligger ute i varmen som du påpeker, men jeg har alltid min i kjøleskapet. Lenke til kommentar
Compsognathus Skrevet 20. januar 2007 Del Skrevet 20. januar 2007 Så lenge melka renner ut av kartongen så er det ingen fare :!: Lenke til kommentar
MaSo Skrevet 22. januar 2007 Del Skrevet 22. januar 2007 ja om den renner og ikke siger Lenke til kommentar
Hr Kotelett Skrevet 24. januar 2007 Del Skrevet 24. januar 2007 Den er sikkert helt grei, men for meg går melken ut på samme dato som det står på utløpsdatoen, eventuelt dagen før visst den har stått åpent lenge, brent meg en gang for mye Lenke til kommentar
Inge Rognmo Skrevet 16. mars 2007 Del Skrevet 16. mars 2007 Selv drikker jeg opp melka lenge før den går ut på dato, drikker mer melk enn en kalv jeg. 1,5liter om dagen iallefall. 7758339[/snapback] En nyfødt kalv drikker 5-6 liter melk i døgnet, så du har nok endel å ta igjen der! Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 16. mars 2007 Del Skrevet 16. mars 2007 Datostemplingen betyr best før, ikke ødelagt etter. En uåpnet melk som har stått i kjøleskapet er helt fin både 3 og 4 dager etter stemplingen, som regel. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 16. mars 2007 Del Skrevet 16. mars 2007 Melk holder garantert til dato, om man behandler den etter forskriftene. Den er nesten alltid god noen dager etter utløpt dato. Men det har mye å si hvordan man oppbevarer den. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå